Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιανουαρίου 2018

Το σκορ άφησε ελπίδες πρόκρισης, αλλά ... (2002)

Σαν σήμερα στις 30/1/2002, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2001-2002 ...

Στην 60η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2001-02 μετείχαν συνολικά 44 ομάδες (14 Α' εθνικής, 14 Β' εθνικής και 16 Γ' εθνικής κατηγορίας), οι λιγότερες που μετείχαν μεταπολεμικά σε διοργάνωση κυπέλλου. 

Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Στην προκριματική φάση υπήρξαν 11 όμιλοι των 4 ομάδων, όμως ήταν η τελευταία φορά ως τώρα (σεζόν 2010-11) που διεξήχθη η πρώτη φάση με το σύστημα των ομίλων.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε επικεφαλής του 8ου ομίλου στον οποίον συμμετείχαν επίσης οι: Χαλκηδόνα, Πανελευσινιακός, Ολυμπιακός Βόλου. 

Ο ΠΑΟΚ με 16 βαθμούς τερμάτισε άνετα στην πρώτη θέση, στον β’ γύρο ήταν μία από τις δέκα ομάδες που πέρασαν χωρίς αγώνα, στον γ’ γύρο απέκλεισε τη Χαλκηδόνα με δύο νίκες (0-3 εκτός και 1-0 στην Τούμπα) και στη συνέχεια η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο μας την ΑΕΚ…

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα (30/1) το 2002 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο ΠΑΟΚ έχασε με 2-1, ένα σκορ όμως που θεωρητικά άφηνε πολλές ελπίδες για τη ρεβάνς της Τούμπας, ελπίδες που τελικά διαψεύστηκαν παταγωδώς! 

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε περίπου 8.000 θεατές (6.310 τα εισιτήρια) ανάμεσά τους και 200 περίπου ηρωικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ και ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 36ο λεπτό, όταν ο Τσάρτας εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση και νίκησε τον Πουρλιοτόπουλο κάνοντας το 1-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το 45λεπτο.

Στην επανάληψη και στο 49ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πάγωσε τη Νέα Φιλαδέλφεια ισοφαρίζοντας! Ο Σπάσιτς πάσαρε στον Φρούσο, αυτός στον Γεωργιάδη το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι, στην επαναφορά της μπάλας όμως στον αγωνιστικό χώρο, μπήκε στη φάση ο Φρούσος και πέτυχε το 1-1, στη μοναδική αξιόλογη επιθετική μας προσπάθεια στο παιχνίδι. 
 
Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου!
Στο 61’ οι γηπεδούχοι ξαναπήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Μαλαδένη να βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά, μετά από απόκρουση του Πουρλιοτόπουλου στην πρώτη κεφαλιά του Λάκη. 

Στο 76’ παραλίγο ο Μαλαδένης να κάνει το 3-1, όταν το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ, με τον Πουρλιοτόπουλο εξουδετερωμένο!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Σάντος): Χιώτης, Γεωργέας, Κασάπης, Φερούζεμ, Γκαμάρα, Ζαγοράκης (79’ Πετκόφ), Ζήκος, Λάκης (87’ Φόλια), Τσάρτας, Κωνσταντινίδης (57’ Μαλαδένης), Νικολαΐδης.

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Πουρλιοτόπουλος, Κατσιαμπής, Κουλακιώτης, Χασιώτης Νάστος, Καφές (35’ Γεωργιάδης), Καραδήμος, Κωνσταντινίδης (75’ Οκκάς), Ζαβαντίας (64’ Κούτσης), Φρούσος, Σπάσιτς.

Δηλώσεις:

Παντελής Καφές: «Δε είμαστε περήφανοι για το παιχνίδι που κάναμε. Βέβαια δείξαμε καλά στοιχεία και πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα αγωνιστούμε καλά στην έδρα μας όπως κάναμε και στα τελευταία παιχνίδια στην Τούμπα και θα πάρουμε τη νίκη».

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Έγινε ένα παιχνίδι διαφορετικό από αυτό του πρωταθλήματος, εμείς σήμερα δεν παίξαμε καλά. Το τελικό σκορ όμως μας δίνει ευκαιρία για κάτι παραπάνω στο επόμενο παιχνίδι, αν και αυτό είναι αρκετά δύσκολο».

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται Χασιώτης - Νικολαΐδης σε μια από τις πολλές μονομαχίες τους...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4