Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Ιανουαρίου 2018

Βαθμολογική ανάσα με νίκη επί της ΑΕΚ (1986)

Σαν σήμερα στις 26/1/1986, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986 ...

Ο Πρωταθλητής της προηγούμενης σεζόν ΠΑΟΚ, μπροστά σε 26.000 θεατές (24.113 τα εισιτήρια), κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 και να πάρει ταυτόχρονα μεγάλη βαθμολογική ανάσα, καθώς βαθμολογικά παράπαιε έχοντας φέρει πολλά άσχημα αποτελέσματα… 

Ο αγώνας είχε μεγάλο πάθος και ένταση, ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 7’ με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει προ του Σίγγα μετά από φάουλ που εκτέλεσε από πλάγια ο Βασιλάκος. 
Δε συνέβη όμως το ίδιο στο 18ο λεπτό όταν ο Λιάκος εκτέλεσε κόρνερ και ο Σίγγας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ βάζοντας φωτιά στις εξέδρες της Τούμπας. 

Στο 35’ ο Εστερχάζι εκτέλεσε φάουλ η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, έσκασε κάτω, ο διαιτητής Ματσούκας έδωσε συνέχεια στη φάση, για να ακολουθήσουν πολλές διαμαρτυρίες της ΑΕΚ, με τους παίκτες της να ζητούν γκολ (αρχική εικόνα).

Η ισοφάριση ήρθε για την αθηναϊκή ομάδα στο 43ο λεπτό με τον Μαύρο, με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1. 
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο, έχασε ευκαιρίες με τον Καρασαββίδη στο 53’ και τον Βασιλάκο στο 54’, ήρθε όμως στο 59’ ο Σίγγας με ωραία μπαλιά να βγάλει τον Βασιλάκο προ του Παπαδόπουλου, τον απέφυγε και σε κενή εστία έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά.

Η αθηναϊκή ομάδα στη συνέχει αντέδρασε και στο επόμενο λεπτό ο Αρμόδωρος από ελεγχόμενη θέση οφ σάιτ απέφυγε τον Τερζή, πλάσαρε, αλλά η μπάλα με τη βοήθεια του Σίγγα και του δοκαριού μας πέρασε κόρνερ. 

Τα υπόλοιπα λεπτά ως το τελευταίο σφύριγμα του Ματσούκα, κύλησαν χωρίς άλλη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια από τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ πάντως να είναι επικίνδυνος στις επιθέσεις του και η ομάδα μας πήρε μια νίκη κάτι από παραπάνω από πολύτιμη, στην προσπάθεια που έκανε να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας!
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Σίγγας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Λιάκος (87’ Αλεξανδρίδης), Πίττας, Καρασαββίδης (80’ Μαλιούφας), Βασιλάκος, Κωστίκος. 

ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Παπαϊωάννου (73’ Πιας), Αρμόδωρος, Μανωλάς, Χατζόπουλος, Καραγκιοζόπουλος, Πατίκας, Μπαλής (81’ Δημητρίου), Σάντμεπργκ, Εστερχάζι, Μαύρος. 
* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!!!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38... 

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4