Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιανουαρίου 2018

Το πρώτο διπλό στην Κέρκυρα (2005)

Σαν σήμερα στις 23/1/2005, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο νησί των Φαιάκων για να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος την Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2004-2005...

Ο Δικέφαλος με τον Ρολφ Φρίνγκερ στον πάγκο του πήρε το διπλό επικρατώντας με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Σαλπιγγίδης στο 75ο λεπτό… 

Ο Διικέφαλος είχε τη συμπαράσταση του κόσμου του, που έκανε το ταξίδι ως την Κέρκυρα και στάθηκε δίπλα στην ομάδα, βοηθώντας την να πάρει τη νίκη από έναν αξιόμαχο αντίπαλο.

Μόλις στο 11’ η κοντινή κεφαλιά του Χασιώτη πέρασε άουτ, στο 28’ ο Βεζυρίδης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Καραδήμου, για να κλείσει το ημίχρονο με ένα σουτ του Ν’Ντιαγέ στο 41’ που πέρασε άουτ, στην καλύτερη επιθετική ενέργεια των γηπεδούχων στο ματς ως τότε.

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 75ο λεπτό, όταν ο Καραδήμος από καλή θέση πλάσαρε τον Βεζυρίδη, αμυντικός των γηπεδούχων απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Σαλπιγγίδη που από κοντά πέτυχε το 0-1 με δυνατό σουτ.

Το σκορ αυτό δεν άλλαξε ως το τέλος, με την Κέρκυρα να τελειώνει το ματς με 10, λόγω αποβολής του Αντωνίου από τον διαιτητή Φραγκίσκο Σωμαρακάκη. 
 
Ο παίκτης της Κέρκυρας διαμαρτυρήθηκε έντονα για οφ σάιτ στο γκολ του Σαλπιγγίδη, είχε όμως 100% άδικο, καθώς η φάση ήταν πεντακάθαρη, όπως μπορείτε να δείτε στο 6:44 του video που ακολουθεί…

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα: Βεζυρίδης, Γεωργίου, Σύρος, Κόλτζος, Αμανατίδης, Αντωνίου, Νινιάδης, Μπουγκάνεμ (69’ Ιωάννου), Φοφόνκα (55’ Γκαρόζης), Γήττας (79’ Μπράγκα), Ν’ Ντιαγέ.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Ουντέζε, Ανδράλας (67’ Ζαβαντίας), Ζησόπουλος, Καραδήμος, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Μαλαδένης (88’ Λουκά), Χασιώτης, Σαλπιγγίδης, Σπάσιτς (76’ Σπάσιτς).

Δηλώσεις: 

Ρολφ Φρίνγκερ: «Για μας ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε το παιχνίδι, η ομάδα έπαιξε με καρδιά και με πνεύμα νικητή. Δεν ήταν τόσο καλό ποιοτικά το ματς, αλλά δίνω τα εύσημα στους παίκτες μου γιατί έπαιξαν πειθαρχημένα, δείχνοντας αγωνιστικότητα».

Δημήτρης Ζαβαντίας: «Έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου που ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις του αγώνα. Μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα που είχαμε στο Κύπελλο και στο Πρωτάθλημα με το Αιγάλεω, για μας στο παιχνίδι αυτό η νίκη ήταν μονόδρομος. 
 
Δουλέψαμε πολύ σκληρά όλη την εβδομάδα και τα δώσαμε όλα. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να σταθώ στις απουσίες της ομάδας, όμως ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος και θα πρέπει να παίζει όποιος του ζητηθεί να αγωνιστεί! Όλοι είναι πολύ καλοί παίκτες και αξίζουν να είναι σε αυτήν την ομάδα».

Γιώργος Ζησόπουλος: «Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πάρα πολύ, τελικά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη με πολλή προσπάθεια στο τέλος και αυτή η νίκη να μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια, γιατί ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα».

Βαγγέλης Κουτσόπουλος: «Μια μεγάλη νίκη, κοιτάζουμε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο που ακολουθεί».

Χρήστος Καρυπίδης: «Σημαντική νίκη για μας, τη χρειαζόμασταν πολύ, από εκεί και πέρα όμως έχουμε ένα δύσκολο έργο και για να έχει ανταπόκριση η νίκη μας, πρέπει να κερδίσουμε τον Πανιώνιο την επόμενη αγωνιστική».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντική νίκη, έχουμε χάσει αρκετό έδαφος, είμαστε αρκετά πίσω και εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς και ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε και εμείς την αντεπίθεσή μας. Ελπίζω να έχει η συνέχεια πολλά θετικά αποτελέσματα για εμάς».

* Τη σεζόν 2004-2005, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, συγκεντρώνοντας σε 30 ματς, 46 βαθμούς, με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες. Τέρματα 43-3.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο μας (2 παιχνίδια, 1 νίκη - 1 ήττα), ακολούθησε ο ... Ρολφ Φρίγκερ (16 ματς, 6 νίκες - 4 ισοπαλίες - 6 ήττες) και ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Καραγεωργίου (12 ματς, 6 νίκες - 3 ισοπαλίες - 3 ήττες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4