Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιανουαρίου 2018

Αγνώριστος ΠΑΟΚ και ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια (1984)

Σαν σήμερα στις 22/1/1984, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, μπροστά σε 16.000 θεατές (14.517 τα εισιτήρια), έχασε με 4-0, πραγματοποιώντας ένα πολύ κακό παιχνίδι σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έκαναν το καλύτερό τους ως τότε στη σεζόν! 

Η αθηναϊκή ομάδα πριν το μεταξύ μας παιχνίδι ήταν επτά βαθμούς πίσω μας στη βαθμολογία έχοντας σε 16 ματς μόλις 14 βαθμούς (2-1-0 το σύστημα της βαθμολογίας), όμως ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο κακός εκείνη τη μέρα που όλα αυτά δεν είχαν καμία σημασία!
Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά τα πολλά λάθη του, τα οποία οι αντίπαλοι δεν άφησαν ανεκμετάλλευτα, σε μια αναμέτρηση στην οποία χάσαμε από νωρίς τη μάχη στη μεσαία γραμμή με επακόλουθο να δεχτούμε πίεση στην άμυνα. 

Οι παίκτες του Τσερνάι είχαν δύο καλές στιγμές στο 12’ και το 21΄, όμως η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους που πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενοι με 3-0! 
Το σκορ άνοιξε στο 26’ με πέναλτι του Μαύρου (αριστερό δοκάρι και μέσα). Ένα πέναλτι που υπέδειξε ο Δημητριάδης σε χέρι του Δαμανάκη. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Δαμανάκη, αλλά ήταν τόσο κοντά στον αντίπαλο που σέντραρε (Γεωργαμλής), που θα μπορούσε να είχε δείξει απλά κόρνερ!
Στο 28’ σε σέντρα του Βλάχου, ο Φούρτουλα δεν απέκρουσε την μπάλα κάνοντας την έξοδο του ... Μεσολογγίου, αυτή έφτασε στον Δίντσικο και αυτός με προβολή σε κενή εστία έγραψε εύκολα το 2-0.
Στο 41’, μετά από κόρνερ του Μπαλή, ο Φούρτουλα βγήκε και δε βγήκε, ο Μανωλάς με υποψία επιθετικού φάουλ (ψιλά γράμματα για τον Δημητριάδη) πήρε την κεφαλιά από τον Μπανιώτη και διαμόρφωσε το 3-0. 

Στο 44’ η κεφαλιά του Δημόπουλου από καλή θέση πέρασε άουτ, ενώ με την έναρξη της επανάληψης ο «φονιάς» δέχτηκε πολύ σκληρό μαρκάρισμα από τον Μανωλά και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον ρέφερι να αρκείται σε κίτρινη κάρτα! 
Το τελικό 4-0 σημειώθηκε στο 65’ από τον Αρδίζογλου (παραπάνω εικόνα), στην τελευταία στιγμή του στο παιχνίδι, καθώς τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή.
Από τον ΠΑΟΚ διασώθηκαν οι Τρίμχολντ και Δημόπουλος (όσο έπαιξε).

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι...

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ: Στεργιούδας, Γεωργαμπλής, Παραπραστανίτης, Καραγκιοζόπουλος, Μανωλάς, Μπαλής, Δίντσικος, Στυλιανόπουλος (67’ Ραβούσης), Αρδίζογλου (68’ Λάγκλεϊ), Βλάχος, Μαύρος. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Δαμανάκης, Μπανιώτης, Ψαρράς, Τρίμχολντ, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος (48’ Βασιλάκος), Κούδας (46’ Αλεξανδρίδης), Κωστίκος. 
 
Δηλώσεις: 

Χρήστος Δημόπουλος: «Δύο παίκτες της ΑΕΚ με χτύπησαν εσκεμμένα! Ο ένας ήταν ο … Μπαλής και ο άλλος ο Μανωλάς. Στη δεύτερη περίπτωση το χτύπημα ήταν δυνατό και δεν μπόρεσα να συνεχίσω… 

Είχα την μπάλα και ξαφνικά ο Μανωλάς βρήκε το πόδι μου από πίσω. Η γάμπα σκίστηκε και προκλήθηκε αιμάτωμα. Θα δούμε πόσο σοβαρό είναι. Η ΑΕΚ έπαιξε καλά και κέρδισε δίκαια. Εμείς δεν κάναμε τίποτε». 

Μλάντεν Φούρτουλα: «Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια. Εμείς κάναμε πολλά λάθη και τα πληρώσαμε». 
* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29... 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4