Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιανουαρίου 2018

Ήττα στη Λεωφόρο για τον μαχητικό ΠΑΟΚ (1966)

Σαν σήμερα στις 23/1/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό, για την μόλις 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966…

Ο Δικέφαλος σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 17.000 θεατές (15.901 τα εισιτήρια), έχασε με 2-0, αλλά σίγουρα δικαιούνταν να πάρει κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση. 

Πριν από το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ σε 8 αγώνες μετρούσε 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, με τέρματα 9-6, ενώ ήταν στην 6η θέση της βαθμολογίας, διαθέτοντας όμως μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος
Η βροχή που έπεφτε στην πρωτεύουσα είχε κάνει τον αγωνιστικό χώρο ιδιαίτερα γλιστερό και επικίνδυνο για τους παίκτες, όμως αυτό δεν εμπόδισε να γίνει ένας συναρπαστικός αγώνας που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, με τον ΠΑΟΚ να εντυπωσιάζει τους Αθηναίους, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο.
Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Κούδας ξεφεύγει με ταχύτητα από τον προσωπικό του αντίπαλο (Σούρπης), αλλά λίγο πριν μπει στην περιοχή και βρεθεί τετ α τετ με τον Βουτσαρά, ανατράπηκε, το φάουλ εκτελέστηκε από τον Λέανδρο στο τείχος.

Οι μονομαχίες του Κούδα με τον Σούρπη έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στο ματς, με τον παίκτη μας πάντως να κερδίζει στις περιπτώσεις τον αντίπαλο που έβαλε μαν του μαν επάνω του ο Μπόμπεκ!
Στο 12’ και πάλι ο Κούδας αναστάτωσε την άμυνα του Παναθηναϊκού, όμως το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε, το απέκρουσε δύσκολα ο Βουτσαράς, ο οποίος ήταν από τους πλέον διακριθέντες παίκτες των γηπεδούχων!

Μικροευκαιρίες είχαν και οι γηπεδούχοι, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του, οι περισσότερες από τις οποίες όμως ήταν ημιτελείς, καθώς οι παίκτες μας στην τελική ενέργεια ήταν απρόσεκτοι.
Στο 52’ ο Δομάζος είχε δοκάρι και 10 λεπτά αργότερα έγινε το 1-0. Η φάση ξεκίνησε από κλέψιμο του Παπαεμμανουήλ που πήρε την μπάλα από τον Γιακουμή, πάσαρε στον Δομάζο και αυτός μετά από ελιγμό στην περιοχή μας, σούταρε με τον Μουσελεμίδη να μην καταφέρνει να αποκρούσει παρά την προσπάθειά του!
Το τελικό 2-0 σημειώθηκε στο 80’ από τον Καμάρα, μετά από προσπάθεια του Δομάζου! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Μουσελεμίδης, Θεοφανίδης.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Βουτσαράς, Καμάρας, Παπουλίδης, Σούρπης, Μπέλλης, Πιτυχούτης, Λουκανίδης, Δομάζος, Παππάζογλου, Παπαεμμανουήλ, Παναγιωτίδης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Τάτσης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Λέανδρος, Κούδας, Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Αφεντουλίδης.

Δηλώσεις: 

Καμότσι (διαιτητής): «Δεν περίμενα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κάνει τέτοια πρόοδο! Και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά και διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες! Δεν έχω δει άλλες ελληνικές ομάδες να αγωνίζονται, από τους παίκτες που έπαιξαν μου άρεσε ο Νο 8 του ΠΑΟΚ (Κούδας)».

Στέφαν Μπόμπεκ (προπονητής Παναθηναϊκού): «Δύο μήνες μετά την πρόσληψη του συμπατριώτη μου προπονητή κ. Κος, ο ΠΑΟΚ έχει γίνει μια ισχυρή ομάδα που παίζει πολύ ωραία και ακολουθεί σωστή τακτική. Αν σημείωνε γκολ στο α’ ημίχρονο τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς! Πάντα φοβάμαι τις ομάδες που έχουν Γιουγκοσλάβο προπονητή. Ο Κούδας μου άρεσε πολύ, είναι μεγάλος παίκτης».

* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4