Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Ιανουαρίου 2018

Η πρώτη εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ! (1993)

Σαν σήμερα στις 24/1/1993, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1992-1993 ... 

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 6.000 θεατές (4.711 τα εισιτήρια) και η κρητική ομάδα έφυγε από την Τούμπα με το διπλό στις αποσκευές της (1-2), ανατρέποντας μάλιστα το γκολ που σημείωσε στο 25ο λεπτό ο Κώστας Λαγωνίδης, χάρη στο οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε! 
 
Ο Δικέφαλος είχε εκείνη την Κυριακή στον πάγκο του για τελευταία φορά στον πάγκο του τον Λιούπκο Πέτροβιτς, καθώς η κακή πορεία της ομάδας, έφεραν την αποπομπή του από την ομάδα! Προσωρινά αντικαταστάθηκε στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Πιερικό στην Κατερίνη από το δίδυμο Σαράφη – Ζαλίκα, πριν την έλευση του Όλεγκ Μπλαχίν… 

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 25ο λεπτό με κεφαλιά του Κώστα Λαγωνίδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπορμπόκη, αλλά από εκεί και πέρα το απόλυτο τίποτα! 

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την ισοφάριση στο 64ο λεπτό με τακουνάκι του Μαχλά και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 84’ με τον Γεωργαμλή.
Πυρ και μανία με τον Πέτροβιτς έγινε στο 72ο λεπτό ο Τζόνι Αναστασιάδης κατά τη στιγμή της αλλαγής του, καθώς κατευθύνθηκε προς τον πάγκο μας με άγριες διαθέσεις, όμως οι ψυχραιμότεροι τον έστειλαν στα αποδυτήρια για να αποφευχθούν τα χειρότερα!
Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΟΦΗ επί του ΠΑΟΚ, από τη σεζόν 1968-1969 που εμφανίστηκε στη μεγάλη κατηγορία! 

Ως τότε μετρούσε σε 19 ματς, 15 ήττες και 4 ισοπαλίες, ενώ δύο από τα παιχνίδια αυτά έγιναν μακριά από την Τούμπα Τη σεζόν 1977-1978 παίξαμε στο Καυτανζόγλειο και τη σεζόν 1986-1987 στη Λεβαδειά! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Χάβος, Καπετανόπουλος, Πλίτσης, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Αναστασιάδης (72’ Γκέκας), Μπορμπόκης, Ζαγοράκης, Μαγκντί (73’ Οικονομίδης), Τουρσουνίδης. 

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Μουστακίδης, Παπαδόπουλος, Γεωργαμλής, Παυλόπουλος, Πατεμτζής, Μαρινάκης, Βέλιτς (58’ Τζουγκάνοβιτς), Μαχλάς (88’ Αποσπόρης), Νιόμπλιας, Τσιοφούτης.

Δηλώσεις Πέτροβιτς: «Αντικατέστησα τον Αναστασιάδη που ήταν καλός γιατί είχε χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του! Όσο για το παιχνίδι δεν παίξαμε καλά και έχω πολλά παράπονα από τους παίκτες μου, γιατί δεν προσπάθησαν και η απόδοσή τους ήταν μέτρια».
* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38. 

* Ήταν άλλη μια σεζόν στην οποία οι προπονητές άλλαζαν σαν τα πουκάμισα! Ξεκίνησε ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια... 

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο τότε πρόεδρο, Θωμά Βουλινό! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4