Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2018

Ντόρτι με ανατροπή στην Κομοτηνή! (2013)

Σαν σήμερα στις 6/1/2013, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, πέτυχε μεγάλη νίκη με 1-4 με γκολ των Λάζαρ, Σαλπιγγίδη, Γιάννου και Σταφυλίδη, για την 16η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2012-2013 ...

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και στο πρώτο δεκάλεπτο χωρίς καμία υπερβολή ήταν τραγικός. Σε ένα γήπεδο που είχε ντυθεί στα ασπρόμαυρα οι παίκτες του Δώνη μπήκαν μουδιασμένα και προβλημάτισαν με την παρουσία τους. 

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο όμως ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και ήταν αυτός που έχασε τρεις καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά οι Φωτάκης, Βιβιάν και Σαλπιγγίδης διαδοχικά δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ καθώς ο πολύ καλός Κουτσόπουλος, σταμάτησε τις προσπάθειές τους.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν να προηγηθούν στο 32' όταν ο Μίνγκα γύρισε την μπάλα από δεξιά και ο Κάτσε έστειλε την μπάλα χωρίς να το θέλει στα δίχτυα του Χακόμπο... 

Έξι λεπτά αργότερα τα δεδομέννα του αγώνα άλλαξαν όταν κερδίσαμε καθαρό πέναλτι, σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Κουτσόπουλο που μάλιστα αποβλήθηκε... 

Τη θέση του πήρε ο Αντίλοβιτς και ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού απέκρουσε στο 43' το πέναλτι του Σαλπιγγίδη...

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε μια δυο μικροευκαιρίες να ισοφαρίσει αλλά ήταν φανερό πως η ομάδα δεν λειτουργούσε σωστά παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα. 

Στο 59' ο Δώνης ρίχνει στο ματς τον Κατσουράνη και δίνει εντολή στους πλάγιους μπακ να ανεβαίνουν περισσότερο. Δύο κινήσεις που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανατροπή που ακολούθησε.

Στο 61' ο Χακόμπο φωνάζει παρών και αποκρούει σουτ του Λουσέρο ο οποίος βρέθηκε μπροστά του σε πλεονεκτική θέση. Αυτή ήταν η τελευταία ενόχληση του Ισπανού από τους γηπεδούχους... 

Στο 70' ο Λάζαρ με καταπληκτική ενέργεια και αφού απέφυγε τέσσερις αντιπάλους έφερε το ματς στα ίσα, για να έρθει στο 76' ο Σαλπιγγίδης να ολοκληρώσει την ανατροπή και να διώξει από πάνω του τη στάμπα του μοιραίου παίκτη. 

Μετά από σέντρα του Λίνο, ο σκόρερ με δύσκολη κεφαλιά νίκησε τον Αντίλοβιτς. Το σκηνικό στην Κομοτηνή ολοκληρώθηκε με άλλα δύο γκολ που πέτυχαν οι Γιάννου και Σταφυλίδης...

Σημαντική η βοήθεια που πρόσφερε στην ομάδα ο νεοαποκτηθείς Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος μάλιστα έφτιαξε το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, όταν με πολύ καλή σέντρα έδωσε την ευκαιρία στον Γιάνννου να σκοράρει. 

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ που μετέτρεψε το γήπεδο του Πανθρακικού σε μια μικρή Τούμπα έδωσε δύναμη στους παίκτες να πετύχουν την ανατροπή και να διατηρηθούν στη 2η θέση της βαθμολογίας.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Αποστολόπουλος, Κατσικάς, Βιβιάν, Κάτσε, Λάζαρ (83' Σταφυλίδης), Φωτάκης, Λόρενς (78' Γιάννου), Ρομπέρ (59' Κατσουράνης), Σαλπιγγίδης.

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Μπαϊκαρά, Καστσελάν, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σερφά, Λαδάκης (83' Κυβελίδης), Λουσέρο, Μίνγκας (41' Αντίλοβιτς ), Παπαδόπουλος, Βαϊρουά (33' Μουνάφο).

…………………………

Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα, στάθηκε στην ψυχραιμία που κράτησε η ομάδα παρά το άγχος του χαμένου πέναλτι και απένειμε τα εύσημα στον Κατσουράνη που έδωσε το κάτι παραπάνω με την είσοδό του στο παιχνίδι.
Τα όσα είπε:

"Καταρχάς θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους. Μετά από τη διακοπή για τις γιορτές, υπήρχε το ερωτηματικό για το πως θα εμφανιστεί η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, είχαμε λάθη στην ανάπτυξη μας και δώσαμε γήπεδο στον αντίπαλο. 

Στη συνέχεια ισορροπήσαμε, όμως ήταν δύσκολο το παιχνίδι γιατί δεχθήκαμε αυτογκόλ και στη πέναλτι και αυτό μας άγχωσε. Διατηρήσαμε όμως την ηρεμία μας και ψάξαμε τον τρόπο να απειλήσουμε. Πετύχαμε όμορφα γκολ και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη για μας".

Για την παρουσία του Κατσουράνη στο ντεμπούτο του: "Το πλεονέκτημα ήταν ότι είχαμε παίκτη παραπάνω και επομένως για τον Κώστα δεν χρειάστηκαν τα παραπάνω τρεξίματα. Είναι ένας παίκτης που μας έδωσε το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι μας και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη".

Για την εικόνα του Πανθρακικού: "Ο Πανθρακικός είναι καλή ομάδα, οργανωμένη και επικίνδυνη. Τις τελευταίες αγωνιστικές έχει πάρει αποτελέσματα και προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ότι συνέβαινε από την αρχή της χρονιάς και με τον κύριο Παντελίδη".

Για την εμφάνιση του Λάζαρ: "Δε μου αρέσει να μιλώ συγκεκριμένα, παρόλα αυτά θα πω πως μέσα στην εβδομάδα δούλεψε πολύ και ήταν σοβαρός στο παιχνίδι του. Πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ που ίσως να είναι και το γκολ της αγωνιστικής".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με 10 βαθμούς από τον 5ο της βαθμολογίας: "Για μένα η διαδικασία των play offs είναι περίπλοκη και αν θέλετε και λανθασμένη. Για παράδειγμα θεωρώ πως η ομάδα που τερματίζει 2η στο πρωτάθλημα και ισοβαθμεί τελικά στα play offs στην 1η θέση θα πρέπει να έχει το προβάδισμα. 

Εμείς πρέπει να δουλεύουμε συνέχεια ώστε να μαζέψουμε πολλούς βαθμούς και να εξελισσόμαστε ενόψει αυτής της διαδικασίας".

Για το τι κρατά από τον σημερινό ΠΑΟΚ: "Θεωρώ πως η ψυχραιμία και η ηρεμία που επιδείξαμε, είναι καλά στοιχεία. Έχουμε κερδίσει πολλά παιχνίδια στο δεύτερο μέρος, που σημαίνει ότι δεν χάνουμε την πίστη μας και αυτό μας βοηθά στο να κερδίζουμε τελικά τους αγώνες".

Για τις μεταγραφές: "Τα μεταγραφικά θέματα παρουσιάζουν ενδιαφέρον, μια και θα ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Πάντως δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω".

………………………………

Ο Κώστας Σταφυλίδης, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, επεσήμανε τη δυσκολία του παιχνιδιού και εξέφρασε τη χαρά του για το γκολ που πέτυχε.
Τα όσα είπε:

"Είναι σημαντικό που ξεκινήσαμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας. Θέλουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο αν και δε φαίνεται αυτό από το τελικό αποτέλεσμα. Εγώ από την πλευρά μου είμαι χαρούμενος και για την προσωπική επιτυχία, με το γκολ που πέτυχα αλλά και για το ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης".

…………………………………

Ο Απόστολος Γιάννου πέτυχε ένα ακόμη γκολ αυτή την φορά για το πρωτάθλημα και το αφιέρωσε στους γονείς του.
Συγκεκριμένα δήλωσε: "Το γκολ το αφιερώνω στους γονείς μου. Ελπίζω να είναι το πρώτο από πολλά. Δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι, παρά το σκορ. 

Υπήρξε και η φάση με το χαμένο πέναλτι όταν χάναμε 1-0, αλλά στο τέλος καταφέραμε να το γυρίσουμε. Πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς, ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε".

……………………………….

Ο Ματέους Βιβιάν μίλησε μετά το παιχνίδι στην Κομοτηνή και τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να μπαίνει πιο δυνατά από την αρχή ώστε ο αντίπαλος να νιώθει την πίεση του ΠΑΟΚ.
Διαβάστε όσα δήλωσε:

"Είμαστε μια νέα ομάδα που χτίζεται τώρα και αυτό θέλει χρόνο. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι και αυτό θα γίνεται μέσα από νίκες", είπε αρχικά.

Για το αν ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από το ματς με τον ΠΑΣ και για τα στοιχεία του αγώνα με τον Πανθρακικό: "Είναι δύο διαφορετικά ματς. Ξεκινώντας από το τερέν του γηπέδου που είναι δύσκολο να παίξεις. Πρέπει από τα πρώτα λεπτά να παίζουμε πιο δυνατά. 

Δεν πρέπει ξανά έχουμε τέτοια παρουσία στο ξεκίνημα του αγώνα. Πρέπει να δείχνουμε χαρακτήρα, πρέπει να ξεκινάμε πιο δυνατά για να μας αισθάνεται ο αντίπαλος".

Για τον Κάτσε και το αυτογκόλ του: "Το παιχνίδι συνεχίζεται... Εάν κάνει κάποιος λάθη, πρέπει να τον εμψυχώνεις για να βελτιώνεται περισσότερο. Όταν κάνεις μια νίκη όλα ξεχνιούνται".

Για τους αγώνες με Καλλιθέα και Ατρόμητο: "Τα κοιτάμε ένα-ένα. Τρέξαμε σήμερα πολύ και αύριο πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω για το επόμενο ματς".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4