Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2018

Νίκη με Ίβιτς στη γεμάτη Τούμπα! (2010)

Σαν σήμερα στις 6/1/2010, o ΠΑΟΚ επικράτησε σχετικά εύκολα επί του Πανιωνίου στην γεμάτη Τούμπα, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010 ...

Με το καθιερωμένο 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα μας ο Φ. Σάντος, έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Λίνο, Μαλεζά, Κοντρέρας, Αραμπατζή στα μετόπισθεν.

Το δίδυμο Γκαρσία - Βιτόλο ως αμυντικά χαφ, τον Ivic στον άξονα με τους Κουτσιανικούλη και Vieirinha να τον πλαισιώνουν στις πτέρυγες και τον Παπάζογλου να είναι η αιχμή του δόρατος.
Μπροστά σε 18.000 θεατές (16.129 τα εισιτήρια!) ζεστά μπήκε στο παιχνίδι ο «Δικέφαλος» με τον Κουτσιανικούλη μόλις στο 2ο λεπτό να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ανδριόλα αλλά το κακό πλασέ του εξουδετέρωσε εύκολα ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου.

Τα πρώτα 10 λεπτά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγει μπροστά από τα αριστερά με τον Κουτσιανικούλη. Την πρώτη φορά που επιτέθηκε από δεξιά στο 11', μετά από την έξυπνη προώθηση του Κοντρέρας ο Βιεϊρίνια έσπασε όμορφα τη μπάλα για τον Αραμπατζή του οποίου η σέντρα ανακόπηκε από το χέρι του Λάτκα.

Ο Δαλούκα έδωσε την εσχάτη των ποινών ύστερα από την υπόδειξη του επόπτη. Ο Ίβιτς που ανέλαβε την εκτέλεση πλάσαρε άσχημα στον ήδη πεσμένο Ανδριόλα και έτσι το σκορ δεν άνοιξε.
Τα επόμενα 10 λεπτά πέρασαν με τον ΠΑΟΚ να είναι μουδιασμένος μετά το χαμένο πέναλτι και τον Πανιώνιο να ανεβαίνει ψηλότερα στον χώρο προσπαθώντας να βγει στην επίθεση. Στο 20ό λεπτό ο ΠΑΟΚ πάτησε και πάλι περιοχή με τον Ιβιτς να ανατρέπεται στο ύψος του πέναλτι, όμως ο Δαλούκας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 22' ο Δαλούκας έκοψε τετ-α-τετ του Κουτσιανικούλη σφυρίζοντας αμφισβητούμενο φάουλ σε διεκδίκηση της μπάλας του Παπάζογλου με τον Όμο, ενώ στο 24' ο δραστήριος σήμερα Κούτσιανικούλης με έξυπνη προσποίηση ξεπέρασε τον Μανιάτη, όμως η σέντρα του κατέληξε στα χέρια του εξερχόμενου Ανδριόλα πριν προλάβει να τη στείλει στα δίχτυα με το κεφάλι ο αμαρκάριστος Βιεϊρίνια. 

Τελικά η πίεση του ΠΑΟΚ απέδωσε καρπούς σε στημένη φάση από αριστερά στο 31' με τον Λίνο να βγάζει έξυπνα τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι και τον Βλάταν Ίβιτς να εξιλεώνεται για το χαμένο πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα, με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση, στα δίχτυα του Ανδριόλα.

Στο 41΄ ύστερα από την ωραία ανάπτυξη της ομάδος ο Αραμπατζής δοκίμασε το πόδι του, έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ανδριόλα. 

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Μαλεζά να μη μπορεί να κάνει το 2-0 στο 43' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λίνο μιας και ο Ανδριόλας είχε σωστή τοποθέτηση και απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του κεντρικού μας αμυντικού.
Γενική εικόνα του πρώτου μέρους ήταν η πολύ καλή εμφάνιση της ομάδος, έχοντας σωστή και γρήγορη ανάπτυξη προς τα αντίπαλα καρέ. 

Σε αυτό βοήθησε η παρουσία του Κουτσιανικούλη στην ενδεκάδα, με τον μικρό να είναι ορεξάτος αλλά και απρόσεκτος στην τελική προσπάθεια. Στα αρνητικά η μηδαμινή τροφοδότηση του Βιεϊρίνια, οποίος πήρε ελάχιστες φορές τη μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού. 

Στο 50' ύστερα από μπαλιά του Αραμπατζή, ο Κουτσιανικούλης βγήκε από τα αριστερά, έβγαλε τον Παπάζογλου στην μεγάλη περιοχή αλλά το πλασέ του τελευταίου βρήκε στα πόδια των αμυνόμενων και κατέληξε κόρνερ. 

Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδος δεν άφησε στον Πανιώνιο περιθώρια να κάνει κάτι αξιόλογο. 

Η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη του Πανιωνίου έγινε στο 63' ύστερα από ολιγωρία της άμυνας. Ο Μπάλαμπαν άδειασε τον Κοντρέρας με πολύ καλή ενέργεια αλλά ο Μαλεζάς διαβάζοντας τη φάση επενέβη σωτήρια πριν προλάβει να τελειώσει τη φάση ο επιθετικός του Πανιωνίου.

Στο 68' μέσα σε έντονες επευφημίες ο Λούσιο Φιλόμενο, μετά από την πολύμηνη απουσία του, πέρασε στη θέση του Θανάση Παπάζογλου. Στο 70' έκανε το ντεμπούτο του και ο Κριστιάνο με Νο. 80 στην πλάτη, αντικαθιστώντας τον πολύ δραστήριο σήμερα Κουτσιανικούλη.
Στο 75' ο Πανιώνιος απείλησε από στημένη μπάλα, ύστερα από φάουλ του Βιεϊρίνια στα αριστερά. Ο Μανιάτης έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή αλλά ο Χαλκιάς με την σωστή του τοποθέτηση μπλόκαρε τη μπάλα. 

Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Κριστιάνο να στέλνει τη μπάλα, με πλασέ πάνω στην κίνηση ,λίγο δίπλα από το δεξί παραθυράκι του Ανδριόλα.

Λίγο μετά το 80' το ενδιαφέρον έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο και μεταφέρθηκε στην κερκίδα, όταν μερίδα οπαδών στην θύρα 4 άρχισε να ασχολείται με τον Σαλπιγγίδη. Η αντίδραση ήταν έντονη με αποδοκιμασίες από τον υπόλοιπο κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο. 

Στο χρονικό αυτό σημείο εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους, όταν κάποιοι θερμόαιμοι στο πέταλο δε δίστασαν να πετάξουν ακόμα και μπουκάλια σε συνοπαδούς τους που βρίσκονταν στην κεντρική κερκίδα λόγω διαφωνίας τους στο συγκεκριμένο θέμα! 

Στο φινάλε πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Λίνο στο 91' η οποία πέρασε μόλις άουτ. Ο Δαλούκας σήμανε τη λήξη λίγο μετά τη φάση και έτσι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τρίποντο το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Superleague, το οποίο συνοδεύτηκε με την πολύ καλή εμφάνιση της ομαδός του Φ. Σάντος.

Κορυφαίοι για την ομάδα μας Γκαρσία και Ιβιτς ενώ ακολούθησαν σε απόδοση Βιτόλο και Κουτσιανικούλης. Πολύ λίγα πράγματα για πολλοστή φορά από τον Παπάζογλου ενώ ο Κριστιάνο δεν εντυπωσίασε αλλά είναι νωρίς για συμπεράσματα.
Δυναμική παρουσία του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ταράτσας που έκανε ποδαρικό για το 2010 με νέο πανό το οποίο έγραφε «ΠΑΟΚ παντού κι απ' την ταράτσα ΝΤΟΥ!!!»
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Λίνo, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Παπάζογλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Τζαβέλλας, Καστελιόνε, Kουμουρτζή, Γουνδουλάκης, Νικολάου, Ριέρα, Μπάλαμπαν.

...........................................................

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος ..
Ο Φερνάντο Σάντος στο περιθώριο της κουβέντας για το ματς με τον Πανιώνιο, όπου για ακόμα μία φορά κατηγόρησε τους ποδοσφαιριστές του για έλλειψη πάθους στο παιχνίδι τους, είπε πως θα ήθελε να τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ. 

Έριξε, έτσι, κι άλλο καπνό στις φήμες πως το καλοκαίρι ο Έλληνας επιθετικός θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

"Προσωπικά θα ήθελα τον Σαλπιγγίδη σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν ήμουν προπονητής. Έχει την ποιότητα και μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε ομάδα. Αυτή είναι τουλάχιστον η άποψη που έχω προσωπικά ως προπονητής. Δεν θέλω να πάρω θέση για οποιοδήποτε άλλο θέμα", ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Φερνάντο Σάντος...

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, είπε: "Πετύχαμε μια δίκαιη νίκη. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και παρότι χάσαμε το πέναλτι, αντιδράσαμε σωστά και πετύχαμε το γκολ. Έπρεπε όμως να βάλουμε κι άλλα γκολ. 

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έγινε πολύπλοκο. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό, αλλά εμείς αντιδράσαμε σωστά, συνεχίζοντας την πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Ήμασταν καλά οργανωμένοι δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει φάσεις".

Ωστόσο, εξέφρασε και τα παράπονα του προς τους παίκτες: "Είμαστε πολύ κακοί στις αντεπιθέσεις. Αρκετοί παίκτες νομίζουν ότι η λογική είναι να πάνε στο ένας εναντίον όλων κι αυτό είναι λάθος. 

Έχουμε δουλέψει αρκετά επί του συγκεκριμένου ζητήματος, φαίνεται όμως ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν. Ακόμη, έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Είναι τομείς στους οποίους θα πρέπει να βελτιωθούμε".

Για το ντεμπούτο του Κριστιάνο Μοράες: "Είναι παίκτης με ποιότητα, θα μας βοηθήσει, γνωρίζει ποδόσφαιρο, απλά θα πρέπει μάθει καλύτερα τους συμπαίκτες του". 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4