Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Ιανουαρίου 2018

Νίκησε τον Πανσερραϊκό σε επεισοδιακό ματς! (1969)

Σαν σήμερα στις 26/1/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Πανσερραϊκό σε παιχνίδι της 17ης (και τελευταίας) αγωνιστικής του α’ γύρου του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, μπροστά σε 15.000 θεατές (13.368 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη επικρατώντας με 2-1, σε μια αναμέτρηση στην οποία κυριάρχησαν τα σκληρά –στα όρια του αντιαθλητικού- χτυπήματα από πλευράς φιλοξενούμενων!

Έτσι ο Κούδας στο 19ο λεπτό έγινε αναγκαστική αλλαγή μετά από αγκωνιά που δέχτηκε από τον Στοϊμένο (ήταν για κόκκινη ο παίκτης των Σερρών!), ενώ ο Σαράφης αν και δέχτηκε περισσότερα χτυπήματα, εντούτοις παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο βγάζοντας το παιχνίδι, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γερούκαλη. 

Μάλιστα ο Κούδας απουσίασε από επόμενα πέντε (!!!) παιχνίδια του Δικεφάλου, μέχρι να αναρρώσει πλήρως και επανήλθε στις 9 Μαρτίου στο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή (1-0 με τον Παρίδη). Είχε υποστεί διπλό κάταγμα του αριστερού ζυγωματικού,ενώ όσο αγωνίστηκε ήταν ο καλύτερός μας παίκτης!
Μετά από ένα ισόπαλο πρώτο 45λεπτο από το οποίο απουσίασαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ήρθε στο 47ο λεπτό ο Αφεντουλίδης με δυνατό σουτ να νικήσει τον Κελεσίδη και να ανοίξει το σκορ. 

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 65’ με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Ηλιάδη, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, να ξεγελά τον Σαββουλίδη και να καταλήγει στο "Γ".

Στο 69’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σαράφη από τον ... Στοϊμένο, ο οποίος μάλλον δεν ήρθε στην Τούμπα για να παίξει ποδόσφαιρο αλλά κάποιο άλλο άθλημα, το εκτέλεσε ο Θεοφανίδης στην αριστερή γωνία, για να αποκρούσει ο Κελεσίδης!

Ο φόβος της βαθμολογικής απώλειας άρχισε να πλανάται πάνω από την Τούμπα, μιας και ναι μεν ο ΠΑΟΚ έβγαζε φάσεις, όμως είχε απέναντί του έναν εκπληκτικό Κελεσίδη που είχε κατεβάσει ρολά!
Τη λύση τελικά την έδωσε ο Ασλανίδης με πέναλτι στο 89’, ένα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Στοϊμένος σταματώντας την μπάλα με το χέρι. 

Αυτά που ακολούθησαν κατέδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπου την ανεπάρκεια του ρέφερι ο οποίος: στην αρχή έδειξε φάουλ υπέρ του Πανσερραϊκού, στη συνέχεια κόρνερ υπέρ του ΠΑΟΚ και μετά τις εντονότατες διαμαρτυρίες των παικτών μας, αλλά αφού συμβουλεύτηκε και τον πρώτο βοηθό του (Σταυριανός), έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα! 

Οι πολλές αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες των παικτών του Πανσερραϊκού, οδήγησαν τον Γερούκαλη στην απόφαση να διακόψει σε βάρος τους το ματς, έφυγε με τους βοηθούς του (όλοι του Συνδέσμου Αθηνών) προς τα αποδυτήρια, όταν οι φιλοξενούμενοι καταλαβαίνοντας τον κίνδυνο, άλλαξαν τακτική και δέχτηκαν να χτυπηθεί το πέναλτι! 

Το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Ασλανίδης, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Κελεσίδη! Έτσι γράφτηκε το τελικό 2-1, με τον κόσμο να λυτρώνεται από την αγωνία…

Να σημειωθεί πως ο Γερούκαλης αρνήθηκε κι άλλο πέναλτι στον ΠΑΟΚ σε ανατροπή του Παρίδη, ενώ γενικά είχε μια διαιτησία για κλάματα, αφήνοντας ατιμώρητα τα κλαδέματα και τα υπέρμετρα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών του Πανσερραϊκού!
Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή έφτασε τους 36 βαθμούς και βρέθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με τέρματα 26-22.

Κορυφαίοι παίκτες μας οι Σαράφης, Ασλανίδης, Θεοφανίδης και ο Κούδας όσο αγωνίστηκε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μακρής, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Μήτρακας, Σαράφης, Λάζος, Κούδας (Γιακουμής), Παρίδης, Ασλανίδης, Αφεντουλίδης.

Πανσερραϊκός: Κελεσίδης, Στεφανίδης (77' Νάσκος), Χατζηπανταζής, Στοϊμένος, Φραγκόπουλος, Ηλιάδης, Μπιτζίδης (85' Κιοσέογλου), Αποστολίδης, Τσακίρης, Σταυλάς, Καλαποδάς.

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση του α' γύρου...
* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες, τερματίζοντας στην 5η θέση.
 
* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Αχιλλέας Ασλανίδης σε μια προσπάθειά του μπροστά στον Κελεσίδη.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4