Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιανουαρίου 2018

Στην κορυφή με νίκη επί του Απόλλωνα! (1977)

Σαν σήμερα στις 23/1/1977, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977 … 
Ο Δικέφαλος με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς στον πάγκο του πήρε τη νίκη με 2-0, από έναν αντίπαλο με τον οποίον έχει ως σήμερα εξαιρετική προϊστορία στις εντός έδρας αναμετρήσεις, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στα εκτός έδρας ματς στη Ριζούπολη… 
Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με τη λευκή ισοπαλία του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη, έφερε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος με 28 βαθμούς, έναντι 27 του δεύτερου Ολυμπιακού, με την ομάδα μας να έχει μια καταπληκτική ως τότε επίθεση στη σεζόν, καθώς είχε ήδη σημειώσει 40 γκολ, ενώ είχε δεχτεί 13! 
Ο αγώνας έγινε μπροστά σε περίπου 15.000 θεατές (12.681 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια για την περίοδο 1976-1977, ενθουσιάζοντας με την απόδοσή του τον κόσμο, δείχνοντας πως μπορούσε να επαναλάβει το επίτευγμα της προηγούμενης περιόδου και να στεφθεί και πάλι πρωταθλητής! 
 
Ο Δικέφαλος ήταν πολύ καλός στο πρώτο 45λεπτο και εξαιρετικός στην επανάληψη! Το σκορ άνοιξε στο 9ο λεπτό ο Σταύρος Σαράφης με κεφαλιά, για να έρθει στο 42ο λεπτό ο Νέτο Γκουερίνο να σημειώσει το 2-0, καθαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη.
Στο δεύτερο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλύτερη παρουσία σε σχέση με αυτήν του πρώτου ημιχρόνου, δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα του κορυφαίου παίκτη του Απόλλωνα, Τάκη Παντέλη, σε κανένα από τα κύματα των επιθέσεων που εξαπέλυσε. 
Σε δύο από αυτές τις ευκαιρίες, στο 75ο λεπτό το σουτ του Δαμανάκη σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ την ίδια τύχη είχε και το στριφτό σουτ του Σαράφη, τρία λεπτά αργότερα… 

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Καπουσούζης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης και Κούδας… 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Καπουσούζης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας (60' Δαμανάκης), Γκουερίνο (60' Ορφανός). 

Απόλλων Σμύρνης: Παντέλης, Καρούλιας, Φριλίγγος, Θεοφιλόπουλος (60’ Μαυρομάτης), Σασσάνης, Τσιβόγλου, Ράδος, Καρυπίδης (74’ Νεοφύτου), Τιμοθέου, Παθιακάκης, Οικονόμου. 
* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια 

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης. 

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)! 

*Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα –και μετέπειτα δικός μας- Τάκης Παντέλης, να αποκρούει με γροθιές τη σέντρα που βγήκε στην περιοχή του! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4