Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Ιανουαρίου 2018

Διπλό της Βέροιας στην Τούμπα! (1968)

Σαν σήμερα στις 28/1/1968, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Βέροια, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968…

Μπροστά σε 9.000 περίπου θεατές (7.425 τα εισιτήρια) η Βέροια νίκησε με 1-2 και αυτό ήταν το μοναδικό διπλό που έχει πάρει με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, η Βέροια. 

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα ο ΠΑΟΚ με τον Δημήτρη Καλογιάννη στον πάγκο του, έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του στη σεζόν, με μια άμυνα που πελαγοδρομούσε, ενώ οι άλλες γραμμές μας ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτες. 

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 12ο λεπτό με φάουλ που εκτέλεσε ο Παπαφωτίου, η μπάλα βρήκε στο τείχος μας και κατέληξε αργά στα δίχτυα που Σαββουλίδη που άργησε χαρακτηριστικά να πέσει!
Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο διαιτητής Καρασούλας έδειξε την άσπρη βούλα όταν ο Μιχαηλίδης σταμάτησε με το χέρι το σουτ του Σαράφη και ο Αφεντουλίδης σημείωσε το 1-1, δίνοντας ελπίδες για ανατροπή. 

Ελπίδες που αποδείχτηκαν φρούδες, καθώς στο 68’ ο Μήττας απέφυγε έναν αμυντικό μας, ο Σαββουλίδης που μπορούσε να καθαρίσει τη φάση, βγήκε και δε βγήκε και έτσι γράφτηκε το 1-2, σκορ που δεν άλλαξε ως το τέλος της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να μην αντιδρά!

Γιακουμής και Θεοφανίδης οι μόνοι που πάλεψαν από πλευράς ΠΑΟΚ…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Τάτσης, Μουρατίδης, Γιακουμής, Λάζος, Παπαδόπουλος, Σαράφης, Αφεντουλίδης.

Βέροια: Μασάδης, Θεοδωρίδης, Κουσουλάκης, Μιχαηλίδης, Ουλσουζίδης, Σβήρκος, Γαϊτάνος, Μήττας, Παπαδόπουλος, Παπαφωτίου, Κεφαλίδης.

* Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα μόλις στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40.

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....

* Στο Κύπελλο Ελλάδας έφτασε μέχρι τον προημιτελικό, αλλά σε παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα, με τον βάζελο, είχαμε διακοπή του στο 109', με τον διαιτητή Λάτσιο, να τα βλέπει όλα πράσινα...

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου Εκθέσεων, με δύο ήττες από την "Ροαγιάλ" Λιέγης (0-2 στο Καυτανζόγλειο και 3-2 εκτός).

* Στην αρχική εικόνα ο Μασάδης αποκρούει, ενώ διακρίνονται και οι Γιακουμής - Αφεντουλίδης, ανάμεσα σε αμυντικούς της Βέροιας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4