Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Ιανουαρίου 2018

Δε βρήκε λύσεις, έμεινε στο "Χ" (1970)

Σαν σήμερα στις 25/1/1970, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970 ... 

Ήταν η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου εκείνης της σεζόν, με τον Δικέφαλο να μην καταφέρνει να πάρει τη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πάλευε να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη και έπαιξε πολύ αποφασιστικά, χωρίς να κλειστεί ιδιαίτερα, με τους παίκτες του να βγαίνουν πρώτοι στις φάσεις και να κερδίζουν όλες τις προσωπικές μονομαχίες! 

Οι περίπου 16.000 θεατές (14.529 τα εισιτήρια) που βρέθηκαν το μεσημέρι (στις 15:00 άρχισε το ματς) εκείνης της Κυριακής της Τούμπας, έφυγαν από το γήπεδο απογοητευμένοι από την απόδοση της ομάδας, όταν ο Πειραιώτης διαιτητής Μαρίνος, σφύριξε για τελευταία φορά… 

Η ομάδα είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή της, με τους παίκτες της μεσαίας γραμμής να υστερούν χαρακτηριστικά –κυρίως οι Γιακουμής, Μουρατίδης- ενώ και οι επιθετικοί παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι του αναμενόμενου! 

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες να βρει δίχτυα, όμως ο Σαράφης αλλά και ο Κούδας στο 2ο ημίχρονο, αποδείχτηκαν μοιραίοι παίκτες μας. Στο 7ο λεπτό μετά από μπαλιά του Μουρατίδη, ο Σαράφης βγήκε τετ α τετ με τον Σαραλιώτη, σούταρε όμως βιαστικά, στέλνοντας την μπάλα άουτ! 
Δύο λεπτά νωρίτερα η βολίδα του Θανάση Ιντζόγλου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι μας, έσκασε εκατοστά έξω από τη γραμμή, και ο Χριστοδούλου μπλόκαρε την μπάλα, πριν προλάβει κάποιος αντίπαλος να μπει στη φάση. 

Στο 39’ και πάλι ο Σαράφης, μετά από έξυπνη πάσα του Παρίδη, βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά πλάσαρε άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, έτσι παρέμεινε το ισόπαλο 0-0 ως τη λήξη του ημιχρόνου, χωρίς να καταγραφεί κάποια άλλη σημαντική φάση στο ματς. 

Την σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών στην επανάληψη την πήρε από τον Σαράφη ο ... Κούδας, ο οποίος στο 71’ είδε τον Σαραλιώτη να μπλοκάρει το σουτ που επιχείρησε και στο 85’ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου μετά από μπαλιά του Λάζου, όμως καθυστέρησε να πλασάρει και με υπερένταση τον πρόλαβε ο Θεοφιλόπουλος, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. 

Ευθύνες για την ισοπαλία αποδόθηκαν στους παίκτες, αλλά και στον Τσάκαντι, ο οποίος από τον πάγκο μας δεν έκανε κάτι για να βοηθήσει την ομάδα, την ώρα που ο αντίπαλος προπονητής είχε βάλει βεντούζες σε Κούδα – Σαράφη τους Παπασίκα και Τσοκανή αντίστοιχα. 

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Κοντογιώργος, Φουντουκίδης, Παρίδης, Χριστοδούλου.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Κοντογιώργος, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Παρίδης, Σαράφης (70’ Στεργιάδης), Κούδας, Γιακουμής (60’ Λάζος), Αφεντουλίδης.

Πανιώνιος: Σαραλιώτης, Σκρέκης, Θεοφιλόπουλος, Παπασίκας, Χάιτας, Τσοκανής, Κυριακίδης, Καραμπίνης (72’ Μπαλάφας), Ιντζόγλου Χ. (60’ Χιώτης), Σπυρόπουλος, Ιντζόγλου Θ. 

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ! 

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη! 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Σαραλιώτης να αποκρούει την μπάλα, ενώ Κούδας, Σαράφης, Παρίδης και αμυντικοί των φιλοξενούμενων (Θεοφιλόπουλος, Σκρέκης) παρακολουθούν τη φάση… 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4