Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2018

Αποκλεισμός από τον Εθνικό Πυλαίας στην κλήρωση! (1966)

Σαν σήμερα στις 6/1/1966, ο ΠΑΟΚ γνώρισε τον βαρύτερο ίσως αποκλεισμό στο θεσμό του Κυπέλλου, από τον Εθνικό Πυλαίας, στην κλήρωση ...

Η 24η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1965-66 υπήρξε άλλη μία προβληματική διοργάνωση κυπέλλου του πρώτου μισού της δεκαετίας του '60, η τρίτη μέσα σε 5 χρόνια.

Κυπελλούχος ομάδα αναδείχτηκε η ΑΕΚ στα χαρτιά, καθώς δεν διεξήχθη ο τελικός εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά ούτε και ο ημιτελικός εναντίον της Καβάλας. 

Έτσι η "Ένωση" έγινε η μοναδική ομάδα που κέρδισε 2 τρόπαια άνευ αγώνος, αλλά και η μόνη ομάδα που κατέκτησε τίτλο έχοντας αγωνιστικά δώσει μόνο 3 αγώνες (κερδίζοντας μία ομάδα Α' εθνικής και δύο Β' εθνικής).

Από τα ενδιαφέροντα αγωνιστικά της χρονιάς υπήρξε η περίπτωση του Εθνικού Πυλαίας, μιας ερασιτεχνικής ομάδας από την Πυλαία της Θεσσαλονίκης, η οποία κατάφερε να φτάσει ως τους προημιτελικούς της διοργάνωσης!

Ο Εθνικός είχε από τους πρώτους προκριματικούς γύρους αποκλείσει 5 ομάδες, τις 4 από τις οποίες στο στρίψιμο του νομίσματος μετά από ισόπαλους αγώνες και παρατάσεις. 

Ανάμεσα στα "θύματα" υπήρξαν οι 2 συμπολίτες του Ηρακλής και ΠΑΟΚ, ομάδες Α' εθνικής. Δεν μπόρεσε όμως να αντέξει περισσότερο γνωρίζοντας τη συντριβή από τα Τρίκαλα με 7-0.
Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στις 6/1/1966, ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 500 μόλις θεατές αντιμετώπισε τον Εθνικό Πυλαίας, σε ένα παιχνίδι που ήταν επιθετικός μονόλογος των παικτών μας, αλλά η μπάλα δεν πήγε ποτέ στα δίχτυα του Σιώπη!

Ο ΠΑΟΚ με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, είχε στο πρώτο ημίχρονο σύμμαχό του τον άνεμο, η υπεροχή ήταν ασφυκτική, όμως το καταστροφικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων έφερε για αυτούς αποτέλεσμα!

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη, όπως και στην ημίωρη παράταση! Έτσι μοιραία η πρόκριση παίχτηκε στην κλήρωση, η τύχη χαμογέλασε στους φιλοξενούμενους.

Αυτή ήταν η 3η φορά που η ομάδα της Πυλαίας εκείνη τη σεζόν προκρίθηκε στη διαδικασία της κλήρωσης, καθώς με τον ίδιο τρόπο είχε αποκλείσει νωρίτερα τον Μέγα Αλέξανδρο και τον … Ηρακλή!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Βαλτσάνης, Μήτρακας, Τάτσης, Γιακουμής, Ασίκης, Λέανδρος, Κοντογιώργος, Χαραλαμπίδης, Κούδας, Λεβέντης.

Εθνικός Πυλαίας: Σιώπης, Μπαμπαλιάς, Τσολάκης, Κορμάλης, Πικάντης, Γαρυφάλλου, Κουφαλιώτης, Κασμίζης, Σαρβάρας, Παπαδημητρίου, Κοντολάζος (με μικρή επιφύλαξη κάποια από τα ονόματα).

* Στην αρχική εικόνα μια φάση από το ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ που έγινε στις 2/1/1966 στην Τούμπα...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4