Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Ιανουαρίου 2018

Καθάρισε νωρίς και τράβηξε χειρόφρενο! (2014)

Σαν σήμερα στις 26/1/2014, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τη Βέροια, σε παιχνίδι που έγινε στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2013-2014...

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης υπήρξε έξω από τη θύρα 4 διαμαρτυρία των οργανωμένων για τους περιοριστικούς όρους στους οποίους υπόκεινται οι αποφυλακισμένοι οπαδοί και την ώρα της έναρξης του παιχνιδιού η θύρα 4 ήταν εντελώς άδεια... 

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έπεφτε χιονόνερο και κατά διαστήματα χιόνι με το θερμόμετρο να δείχνει μηδέν βαθμούς.
Ο Στέφενς (σε ένα 4-2-3-1) ξεκίνησε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Κίτσιου, στα αριστερά τον Σπυρόπουλο, τον Σκόνδρα με τον Κατσουράνη κεντρικούς αμυντικούς, στα χαφ στον άξονα σαν αμυντικοί μέσοι τον Μαντούρο και τον Κάτσε, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο 10αριού Βούκιτς. Ο Λούκας στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ο Ολίσε στα αριστερά της και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης.

Μετά το 20' η Βέροια ισορρόπησε το παιχνίδι και η κατοχή της μπάλας μοιράστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου, χωρίς οι φιλοξενούμενοι να έχουν να επιδείξουν κάτι αξιόλογο, πέρα από μια προσπάθεια του Καλτσά στο 26'.
Το 1-0 έγινε μόλις στο 1ο λεπτό, με τον Σέκου Ολίσε να πλασάρει τον Καντιμοίρη, ανοίγοντας λογαριασμό, ενώ τρία λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 με τον Μαντούρο να εκτελεί από το ύψος της περιοχής τον Καντιμοίρη, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική επέλαση του Ολίσε .
Στο 14ο λεπτό ήρθε το 3-0 με κοντινή κεφαλιά του Σαλπιγγίδη! Προηγήθηκε κόρνερ του Λούκας, πρώτη κεφαλιά του Κατσουράνη (προς τα πίσω) και τελείωμα της φάσης από τον Σαλπιγγίδη.
Στην επανάληψη η Βέροια πέτυχε στο 56ο λεπτό με τον Γκονσάλβες να μειώσει, καθώς ο σκόρερ βρέθηκε μόνος στην πλάτη της άμυνάς μας και με πλασέ νίκησε τον Γλύκο.

Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στην επανάληψη δεν είχε καμία σχέση με αυτό του πρώτου ημιχρόνου, όμως στο 66' ο Δικέφαλος βρήκε την ευκαιρία να κάνει το 4-1 με τρόπο μάλιστα πανομοιότυπο με αυτόν που σημειώθηκε το 3ο γκολ. 
Κόρνερ του Λούκας, από τα δεξιά πρώτη κεφαλιά του Κατσουράνη (προς τα πίσω) και τελείωμα της φάσης από τον Σαλπιγγίδη.
Τζιόλης, Νίνης και Γεωργιάδη ήταν οι κινήσεις του Ολλανδού τεχνικού, όλες μετά το 4-1, με τον Μαντούρο να κάνει το ντεμπούτο του σαν κεντρικός αμυντικός. Ο ΠΑΟΚ πήρε σαν σήμερα στην Τούμπα μια εύκολη νίκη, παρά το γεγονός ότι βασικοί του παίκτες δεν έπαιξαν λόγω τιμωρίας και τραυματισμών ...
Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (71' Τζιόλης), Σκόνδρας, Μαντούρο, Κάτσε, Ολίσε, Λούκας (71' Γεωργιάδης), Βούκιτς (78' Νίνης), Σαλπιγγίδης. 

Βέροια: Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο (71' Κομόλοφ), Μπαρκάν (46' Γκοντσάλβες), Γεωργιάδης, Σιόντης (46' Παυλίδης), Καλτσάς, Σισοκό.
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκοράροντας 2 από τα 4 τέρματα στο παιχνίδι με τη Βέροια στην Τούμπα, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στην αναμέτρηση και στο περιθώριο της βράβευσής του υποστήριξε πως τα τέρματα αυτά ήταν μια τονωτική ένεση για τον ίδιο.
Τα όσα είπε:

"Θέλουμε να κρατήσουμε ότι μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κάτι που είναι θετικό για την συνέχεια και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Πετύχαμε γρήγορα γκολ και δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα προβλήματα".

Για τα παράπονα του Στέφενς ότι η ομάδα να εφησυχάστηκε μετά το 3-0: "Όλα παίζουν ρόλο και φυσικό είναι ο προπονητής μας να έχει απαιτήσεις όμως δεν μπορείς να είσαι 90 λεπτά κυρίαρχος σε ένα ματς. Εμείς θέλουμε από την πλευρά μας να είμαστε όπως σήμερα και να έχουμε περισσότερη διάρκεια", είπε αρχικά.

Για την παρουσία του Μαντούρο και του Κάτσε στην ομάδα: "Θα βοηθήσουν πολύ. Άλλωστε γι' αυτό γίνονται οι μεταγραφές. Έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ με πολλά παιδιά, Όλοι θα χρειαστούν και όλοι μπορούν να προσφέρουν ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Δεν είμαστε απλά 14 παίκτες και οι άλλοι συμπληρώνουν την ομάδα".

Για την φημολογία περι απόκτησης επιθετικού: "Όποιος κι αν έρθει θα τον αγκαλιάσουμε. Κάποιος χτίζει την ομάδα, οπότε είναι και αυτός που αποφασίζει. Έχουμε ακούσει πολλά και εγώ και ο Κλάους ότι δημιουργούμε θέματα. Φυσικά επειδή οι προσδοκίες είναι μεγάλες είτε έρθει επιθετικός είτε σε κάποια άλλη θέση εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι. Αυτές οι φήμες μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν και εμείς προσπαθούμε να κρατάμε τα αρνητικά έξω από την ομάδα".

Για τα δύο γκολ που έβαλε κι αν τον βοηθούν ψυχολογικά: "Σίγουρα είναι μία τονωτική ένεση αλλά να μην σκοράρω δεν με επηρεάζει συνειδητά. Ασυνείδητα ίσως. Μπορεί να χάσω αυτό που λέμε πως δεν χάνεται αλλά σε κάποια άλλη φάση θα το βάλω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έχω μάθει στη ζωή μου να μην απογοητεύομαι εύκολα".

Για το ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Μπορεί εμείς να είμαστε το φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Θέλουμε τη νίκη με καλό σκορ".

Για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: "Εγώ θα κάνω αυτό που μου ζητάει ο προπονητής. Αν κάτι δε μου αρέσει θα το συζητήσω μαζί του".

Ο Χουμπ Στέφενς 
εμφανίστηκε ικανοποιημένος στη συνέντευξη τύπου, από την αρχική εικόνα της ομάδας του και τα γρήγορα γκολ που πέτυχε, αλλά τόνισε ότι η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και αυτό δεν τον άφησε ευχαριστημένο.
Πιο συγκεκριμένα:

«Παίξαμε σε υψηλό ρυθμό για 20 λεπτά και πετύχαμε τρία γκολ και παίζαμε και καλά. Στη συνέχεια κάναμε πολλά λάθη και αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο που βλέπω. 
 
Φυσικά και είμαστε ευχαριστημένοι που κερδίσαμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα έχασε την αυτοσυγκέντρωση της. Ακόμα και όταν είναι 3-0 πρέπει να κάνει το 4-0 και το 5-0. Δεν σημαίνει ότι επειδή μπήκαν τρία γκολ πρέπει να χάσουμε την συγκέντρωση μας.

Οι παίκτες εφησύχασαν και δεχθήκαμε το γκολ. Ήθελα να προχωρήσω νωρίτερα σε αλλαγές για ξεκουράσω κάποιους παίκτες και εκείνη τη στιγμή έγινε το 3-1. Όταν δέχεσαι γκολ πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο στην ομάδα για να επανέλθει και μετά να προχωρήσεις σε αλλαγές. Έστω και έτσι είμαι ευχαριστημένος που κατάφερα να ξεκουράσω κάποιους παίκτες».

Για το αν ο Ολίσε κινούνταν περισσότερο ως φορ παρά ως ακραίος: «Όχι δε νομίζω. Ξεκίνησε πολύ καλά αλλά στη συνέχεια και αυτός έκανε πολλά λάθη. Έπαιξε την προηγούμενη φορά στην κορυφή με τον Ηρακλή στη θέση του Κλάους. Μπορεί ο Σέκου να παίξει τόσο στα άκρα όσο και μπροστά μπροστά. Και ο Σάλπι παίζει μπροστά και στα άκρα... 
 
Όπως και ο Σκόνδρας μπορούσε σε αυτό το ματς να παίξει κεντρικός αμυντικός. Ανάλογα φυσικά τον αντίπαλο. Αν ο αντίπαλος είχε άλλου είδους επιθετικούς θα έπρεπε να έχουμε κάποιον παίκτη στο κέντρο της άμυνας με δύναμη στον αέρα».

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην ομάδα: «Είναι πάντα καλό να υπάρχει ανταγωνισμός. Έχω πει ότι όλοι παίρνουν τις ευκαιρίες τους. Είδατε ότι είχαμε πολλά προβλήματα κυρίως στο κέντρο της άμυνας και έπρεπε να βάλουμε έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχει παίξει πολύ σε αυτήν την θέση αλλά ανταπεξήλθε πολύ καλά».

Για το ότι με την παρουσία του Κάτσε η ομάδα έχει πετύχει 9 γκολ στα 2 τελευταία ματς: «Ένας από τους λόγους είναι ότι η μπάλα πηγαίνει πιο γρήγορα μπροστά με τους Κάτσε και Μαντούρο, σε αντίθεση με Τζιόλη και Λαζάρ. Αυτό το βλέπουν και οι άλλοι παίκτες και αυτό είναι καλό γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανταγωνισμός».

Για το αν θα γίνει μεταγραφή επιθετικού: «Μπορούμε να πορευτούμε και με αυτούς που έχουμε. Άλλωστε και ο Σεκού μπορεί να αγωνιστεί ως επιθετικός. Έχουμε ακόμα λίγες ημέρες για τις μεταγραφές. Θα είναι έκπληξη για εσάς. Ίσως και για εμένα...».

Τέλος για το αν οι αγώνες του Κυπέλλου και του Europa League είναι πιο σημαντικοί από εκείνους του πρωταθλήματος: «Ρωτήστε τους παίκτες τι τους έχω πει. Πάντα το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι το επόμενο».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4