Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Ιανουαρίου 2018

Απαράδεκτη εμφάνιση και ήττα στο 94'! (2015)

Σαν σήμερα στις 31/1/2015, o ΠΑΟΚ έχασε στην Τούμπα από τον Παναιτωλικό με 1-2, δεχόμενος το γκολ της ήττας στην τελευταία φάση του ματς, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2014-2015 ...

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παράταξε τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, τους Ρατς, Βίτορ, Κατσικά, Σκόνδρα στην άμυνα Τζανδάρη, Μαντούρο, Νομπόα στη μεσαία γραμμή και Περέιρα, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη στην επίθεση.

Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Δημητρόπουλος έδωσε πέναλτι στους φιλοξενούμενους σε βάρος του Κλάους, το εκτέλεσε ο Αλβες και άνοιξε το σκορ, παρά την προσπάθεια του Ιτάνζ.

Η ομάδα δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και στο 10' παραλίγο να γίνει το 0-2 όταν ο Κάπελ μπήκε στην περιοχή και ο Ιτανζ απέκρουσε το πλασέ του! Το ίδιο συνέβη και στο 20' με τον Μαρτίνεζ να μπαίνει από τα δεξιά πολύ επικίνδυνα και τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα να σώζει...
Με πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή ο Δικέφαλος, δεν ανταποκρινόταν στην πίεση των φιλοξενούμενων κάνοντας πολλά λάθη και δυσκολευόμενος να κρατήσει την μπάλα. Χωρίς ενέργεια, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ανήμπορος και ... υπνωτισμένος!

Η κατάσταση δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου, ο Δικέφαλος ουσιαστικά όχι μόνο δεν απείλησε αλλά δεν πλησίασε καν με αξιώσεις στην περιοχή του Στεφανάκου. Όσον αφορά τον Δημητρόπουλο, έκανε πολύ έξυπνα τη δουλειά του εκνευρίζοντας τους πάντες.
Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Μακ στη θέση του Τζανδάρη σε μια προσπάθεια του Αναστασιάδη να συμμαζέψει την εικόνα της ομάδας.

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, ανάγκασε τον Παναιτωλικό σε παθητικό παιχνίδι, αλλά ο Στεφανάκος δεν αισθάνθηκε τους επιθετικούς μας που έπαιζαν περιμετρικά της μεγάλης περιοχής.

Στο 73ο λεπτό, ο Μακ με εξαιρετικό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα, ενώ 2 λεπτά αργότερα πέρασε στο ματς ο Ρικάρντο Κόστα. Και ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε (με λάθος τρόπο για την ανατροπή), στο 94' ο Παναιτωλικός πέτυχε το 1-2 με τον Άλβες και πήρε τη νίκη, σε μια φάση που ο Σκόνδρας κάλυπτε τον σκόρερ!

Η απόδοση της ομάδας ήταν από την αρχή πολύ κακή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Δημητρόπουλος και οι βοηθοί του δεν έβαλαν το χεράκι τους!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Βίτορ, Κατσικάς (87' Κίτσιου), Σκόνδρας, Τζανδάρης (46' Μακ), Μαντούρο, Νομπόα, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (75' Κόστα), Αθανασιάδης.

Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Μπεχαράνο, Κέβιν, Κούσας, Ετζεγκουέλο, Γοδόι, Μαρτίνεζ, Φωτάκης (81' Μαλεζάς), Βιγιαφάνες (70' Ρουσκουλέδα), Κάπελ (59' Λάζαρ), Άλβες.
Εμφανώς προβληματισμένος και δυσαρεστημένος από το παιχνίδι εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Πολύ άσχημο αυτό που έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Βγήκαμε να παίξουμε ένα ματς σαν να είναι τελευταίο αλλά δε βάλαμε τα πόδια μας στη φωτιά. Χάσαμε ένα ημίχρονο, φάγαμε κι ένα γκολ. Δεν έγινε τίποτα σωστά.

Ήταν μια πολύ άσχημη μέρα σήμερα. Χάσαμε κόντρες. Έτσι ήθελε η Παναγιά να γίνει. Η ευθύνη είναι δική μου καθαρά. Δεν το βάζω κάτω. Είμαι πολύ στεναχωρημένος όπως και τα παιδιά.

Έχει φάσεις που "μαλώνουμε" ποιος θα βάλει το γκολ. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τα παιδιά. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα, όχι μόνο για τα εύκολα. Πιστεύω ότι τον Μάιο θα είμαστε καλά", είπε για το ματς ενώ απάντησε σε επιμέρους ερωτήσεις.

Για τον Δημητρόπουλο: «Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα άλλο. Μέχρι στιγμής αντέξαμε. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να κοιτάζω το αγωνιστικό κομμάτι. Κι ένα μέρος της προετοιμασίας είναι επικεντρωμένο και σε αυτό.

Σε μια μέρα που δεν μας πάει και πολύ η κατάσταση, όταν δεν μπορούμε να αντιδράσουμε και σε αυτό, γίνεται πιο δύσκολο το πράγμα. Σε αυτό το κομμάτι φταίω. Η δουλειά μας είναι περίπλοκη.

Από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έχω να δω να κερδίζουμε φάουλ έξω από την περιοχή. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ανταπεξέλθουμε σε αυτά. Ξέρω και για τις κάρτες. Ξέραμε ότι θα πάρει σήμερα κάρτα ο Ρατς για να συμπληρώσει».

Για Κόστα και Νομπόα: «Ο Νομπόα δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος και χρειάζεται χρόνο για να καταλάβει τι γίνεται εδώ. Δεν είναι εύκολες οι μεταγραφές του Γενάρη.

Στα χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ και βλέπω τον ΠΑΟΚ, καμιά μεταγραφή του Δεκέμβρη δεν έδειξε την πραγματική αξία της. Εκτός ίσως από τον Φραντζέσκο και τον Μαραγκό. Δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα».

Για την μεταγραφή Ποζατζίδη στον Πανιώνιο: «Ήρθε μια πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλου. Του είπα τι θέλεις; Αν θες να πας, να πας. Αν όχι να μείνεις εδώ. Την άλλη μέρα ζήτησε να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ».

Ο Πορτογάλος αμυντικός του ΠΑΟΚ Ρικάρντο Κόστα, για το πρώτο παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ, είχε δηλώσει …

Αναλυτικά επισήμανε:

Για την σημερινή αναμέτρηση: «Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε εκμεταλλευτεί το πρώτο ημίχρονο. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο, δεν ήθελε και η μπάλα να μπει. Θα πρέπει να δουλέψουμε από εδώ και πέρα περισσότερο για να γίνουμε καλύτεροι. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα εδώ και σίγουρα θα ήθελα το πρώτο μου παιχνίδι να ήταν διαφορετικό, αλλά συμβαίνουν αυτά».

Για την επόμενη μέρα του Δικεφάλου: «Πρέπει να έχουμε το κεφάλι ψηλά. Αν απογοητευτούμε θα χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση».
O Ρόμπερτ Μακ παρέλαβε το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης και στην συνέχεια παραχώρησε δηλώσεις, εμφανώς δυσαρεστημένος από την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Αναλυτικά τόνισε:

Για τον αγώνα: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά. Ο Παναιτωλικός πέτυχε το γκολ από το πέναλτι, στο δεύτερο αλλάξαμε κάποια πράγματα, πετύχαμε το γκολ, θέλαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι αλλά δεν το καταφέραμε.
 
Πρέπει να παίζουμε καλύτερα. Το ότι είχαμε δύο εβδομάδες να παίξουμε κάποιο επίσημο παιχνίδι σίγουρα δεν ήταν καλό.

Πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Φάνηκε ότι μας επηρέασε στο πρώτο ημίχρονο. Το γιατί δεν ξεκίνησα στην ενδεκάδα είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή».

Για τoν διαιτητή: «Δεν νομίζω ότι μας πληγώνει. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά, ήταν δικό μας το λάθος, στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε αρκετά πράγματα, αλλά πέτυχαν το γκολ στη λήξη και πήρα τη νίκη».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Δεν ξέρω. Ο Ολυμπιακός παίζει αύριο, σήμερα εμείς χάσαμε τρεις βαθμούς, μπορεί η διαφορά μας να πάει στους 5 βαθμούς, αλλά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και να δούμε στο τέλος τις θα γίνει».
O Ράζβαν Ρατς μίλησε για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας, χωρίς να θέλει να βρει δικαιολογίες.

Αναλυτικά τόνισε:

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: «Χάσαμε τρεις βαθμούς που μπορεί να μας στοιχίσουν το πρωτάθλημα. Δεν με ενδιαφέρει να ψάξω για δικαιολογίες. Το θέμα είναι ότι χάθηκαν τρεις αφάνταστα σημαντικοί βαθμοί για το πρωτάθλημα και δεν έχουμε καμία δικαιολογία γι' αυτό».

Για τo κακό πρώτο ημίχρονο: «Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω, αλλά ενδιαφέρον πρέπει να προκαλέσει το ότι στα τελευταία 7-8 παιχνίδια ξεκινάμε με μειονέκτημα στο σκορ και συνήθως με πέναλτι κατά της ομάδας. Αυτό μας φθείρει ψυχολογικά και είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε. Είναι δύσκολο να σκέφτεσαι ότι το ματς ξεκινάει από το 0-1. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά σας δίνω και αυτή την οπτική για να το σκεφτείτε».

Για την προσωπική του παρουσία: «Προσωπικά με ενδιαφέρει να κάνω τη δουλειά μου, να προπονούμαι σωστά και να αποδίδω όσο καλύτερα γίνεται».

Για την κριτική από τον κόσμο: «Αυτό που ζούμε τώρα είναι άσχημο. Ο κόσμος έχει δίκιο, μιας και περιμένει νίκες. Θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι μία ομάδα δεν μπορεί να κερδίζει συνέχεια. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά, υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω.

Ελπίζω ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι εμείς που είμαστε οι άμεσα εμπλεκόμενοι, εμείς βιώνουμε και τη μεγαλύτερη απογοήτευση. Έχουμε μεγάλη στενοχώρια και πραγματικά πονάει αυτό το αποτέλεσμα».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4