Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Δεκεμβρίου 2017

Ήττα στην εκπνοή, στη Λεωφόρο ... (2004)

Σαν σήμερα στις 29/12/2004, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2004-2005…

Μπροστά σε 13.000 θεατές (11.001 τα εισιτήρια) ο Δικέφαλος στο πρώτο πεντάλεπτο, είχε δύο καλές στιγμές με τον Σαλπιγγίδη στο 1’ και στο 4’, όμως σταδιακά οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και απείλησαν τον Τοχούρογλου με δύο κεφαλιές, του Γκούμα στο 18’ και του Κωνσταντίνου στο 29’.

Στο 34' όμως το γήπεδο πάγωσε, καθώς ο ΠΑΟΚ έκανε το 0-1... Η φάση ξεκίνησε από ωραία προσπάθεια του Σπάσιτς από τα δεξιά, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε, ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε ασθενώς και ο Ανδράλας από κοντά με προβολή πρόλαβε τον Βύντρα, σκοράροντας, ενώ στη συνέχεια το πανηγύρισε μαζί με τους 300 οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο πέταλο της Λεωφόρου! 

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 38’ με σουτ του αμαρκάριστου Γκούμα και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.
Στο 56’ μετά από σέντρα του Φουτσίνι, ο Σαλπιγγίδης έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Γκαλίνοβιτς πολύ δύσκολα απομάκρυνε (ίσως πέρασε η μπάλα τη γραμμή!), στην τελευταία καλή μας ευκαιρία στο παιχνίδι… 

Δύο λεπτά αργότερα (58΄)ο Καραδήμος απομάκρυνε επί της γραμμής την κεφαλιά του Σαπάνη για να έρθει στο 86’ ο Κωνσταντίνου με κοντινή κεφαλιά ψαράκι, να χαρίσει τη νίκη στους γηπεδούχους, χωρίς να πιάσουν πάντως κάποια σπουδαία απόδοση και να πείσουν με την εμφάνισή τους ότι ήταν καλύτεροι!

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Σκάζνι): Γκαλίνοβιτς, Γκούμας, Κυργιάκος, Βύντρα, Μινχ, Σανμαρτεάν (80’ Μπικόφσκι), Μπασινάς, Σκάτσελ (73’ Κωνσταντινίδης), Μάριτς (57’ Σαπάνης), Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου.

ΠΑΟΚ (Φρίνγκερ): Τοχούρογλου, Χασιώτης, Κουτσόπουλος, Ουντέζε, Καρυπίδης, Ζησόπουλος (82’ Ζαβαντίας), Ανδράλας (54’ Λουκά), Καραδήμος, Φουτσίνι, Σαλπιγγίδης, Σπάσιτς (74’ Γιασεμάκης).

Η βαθμολογία μετά την 13η αγωνιστική...
Δηλώσεις:

Ρολφ Φρίνγκερ: «Έγινε ένα ενδιαφέρον και με μεγάλη ένταση παιχνίδι. Μεγάλη μάχη και από τους 22 παίκτες. Έπρεπε να πάμε στο ημίχρονο προηγούμενοι με 0-1, αλλά κάναμε ένα μεγάλο λάθος και ήρθε το 1-1. 

Παλέψαμε στο 2ο ημίχρονο, είχαμε τις ευκαιρίες και έπρεπε να είχαμε βάλει γκολ εμείς πριν το 2-1 του Παναθηναϊκού. Ήμασταν άτυχοι και δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ στα τελευταία λεπτά, καθώς αξίζαμε τουλάχιστον την ισοπαλία με βάση την προσπάθεια, το πάθος και την καρδιά που δείξαμε. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με 11 παίκτες. Υπήρχε μια φάση με τον Σαλπιγγίδη στην οποία θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Γκούμας! Κάτι που δεν έγινε και αυτό ήταν ένα δώρο για τον Παναθηναϊκό. Συνήθως τα δώρα τα παίρνουμε στις 25 Δεκεμβρίου και όχι στις 29. 

Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, παλέψαμε πολύ, μας έλειπαν και κάποιοι παίκτες, αλλά αξίζαμε σίγουρα κάτι καλύτερο από αυτήν την ήττα».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Δε τα καταφέραμε ούτε σήμερα αν και παίξαμε πολύ καλά! Όσο για τους σχολιασμούς που ακούμε ότι η ήττα ήταν δεδομένη, δε χρειάζεται να επαναλάβω ότι ακούμε συνεχώς τέτοια πράγματα και η ψυχολογία μας δεν είναι η καλύτερη δυνατή».

Διονύσης Χασιώτης: «Παίξαμε καλά και ήμασταν καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο! Είχαμε καλές ευκαιρίες απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Πιστεύω ότι δεν απειληθήκαμε από τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Φάγαμε δύο γκολ από δύο στημένες φάσεις και χάσαμε το παιχνίδι, Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο».

* Τη σεζόν 2004-2005, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, συγκεντρώνοντας σε 30 ματς, 46 βαθμούς, με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες. Τέρματα 43-39.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο μας (2 παιχνίδια, 1 νίκη - 1 ήττα), ακολούθησε ο ... Ρολφ Φρίνγκερ (16 ματς, 6 νίκες - 4 ισοπαλίες - 6 ήττες) και ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Καραγεωργίου (12 ματς, 6 νίκες - 3 ισοπαλίες - 3 ήττες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4