Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Δεκεμβρίου 2017

Μπορούσε το διπλό, έμεινε στο "Χ"! (2013)

Σαν σήμερα στις 18/12/2013, o ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Περιστέρι τον Ατρόμητο,για την 16η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2013-2014 ...

Ο Δικέφαλος -αν και ήταν πολύ καλύτερος του Ατρομήτου- αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στο Περιστέρι, έχοντας πρωτοκλασάτους παίκτες του σε μέτρια μέρα.

Ο Χουμπ Στέφενς κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλα, Σπυρόπουλο στην άμυνα, Λάζαρ, Κατσουράνη, στον άξονα, Ολίσε, Βούκιτς και Λούκας στη μεσαία γραμμή και επιθετικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένος να επιβάλλει το ρυθμό του και μέχρι τη στιγμή που δέχτηκε το γκολ στο 26', ήταν η ομάδα που δημιουργούσε στην αναμέτρηση, έχοντας αναγκάσει τους γηπεδούχους να ρίχνουν το βάρος τους στο να μην αφήνουν διαδρόμους προς την εστία του Τσενάμο...
Ο Δικέφαλος είχε καλές στιγμές με το σουτ του Σαλπιγγίδη στο 13' και την μικροευκαιρία του Λούκας στο 19'. Κέρδισε δε, πολλά στημένα (κόρνερ κυρίως), αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκε, σπαταλώντας φάσεις που εκείνη τη σεζόν, του έδωσαν πολλούς βαθμούς.

Από την άλλη ο Ατρόμητος αφού απείλησε αρχικά στο 24' με τον Καραμάνο που βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο και νικήθηκε από τον τερματοφύλακά μας, πέτυχε δύο λεπτά αργότερα (26') να ανοίξει το σκορ με σουτ του Παπαδόπουλου. Ένα γκολ που ήρθε μετά από ολιγωρία της άμυνάς μας ...

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 28'με τον Ολίσε που με κοντινή προβολή βρέθηκε μια ανάσα από το να ισοφαρίσει, όμως ο Νάστος απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου έστειλε της ομάδες στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο σκορ και τον ΠΑΟΚ να μένει με τις εντυπώσεις! 
 
Η ομάδα πάντως είχε πρωτοκλασάτους παίκτες σε μετριότατη μέρα, και ο Ολλανδός τεχνικός είδε ποδοσφαιριστές από τους οποίους περιμένει πολλά, να κάνουν πολλά αβίαστα λάθη και να σπαταλούν προσπάθειες των συμπαικτών τους
Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι σε μια προσπάθειά του να ισοφαρίσει, παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες. 

H πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων αυξήθηκε κατακόρυφα, τα ποσοστά κατοχής της μπάλας ήταν εντυπωσιακά υπέρ του ΠΑΟΚ, που είδε στο 60΄τον Λούκας και στο 76' τον Σαλπιγγίδη να αστοχούν και να μένει το 1-0...

Ο Στέφενς πέρασε στο ματς τους Τζιόλη, Αθανασιάδη και Λίνο και σίγουρα αυτός που βοήθησε περισσότερο ήταν ο τελευταίος, αφού ήταν ο παίκτης που στο 89΄με δική του σέντρα βρήκε τον Τζαβέλα ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε...

Ο Δικέφαλος με τη σημερινή ισοπαλία απέναντι στο κατενάτσιο του Παράσχου, διατήρησε τη διαφορά των 7 βαθμών από την ομάδα του Περιστερίου, όμως απομακρύνθηκε κι άλλο από τον Ολυμπιακό...
Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Τσενάμο, Ταυλαρίδης (86' Μπάλας), Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Καραμάνος, Ούμπιντες, Γκαρσία (72' Φυτανίδης), Μπρίτο, Παπαδόπουλος (78' Φάμπιο).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος, Τζαβέλας, Βιτόρ (61' Τζιόλης), Κίτσιου, Λάζαρ, Κατσουράνης, Ολίσε (70' Αθανασιάδης), Βούκιτς, Λούκας (78' Λίνο), Σαλπιγγίδης.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά το τελευταίο σφύριγμα του Τάσου Κάκου τόνισε πως ο ΠΑΟΚ είχε αρκετά καλή απόδοση αλλά πλήρωσε το λάθος που έκανε στο 0-1.

Πιο συγκεκριμένα:
"Θα θέλαμε να κερδίσουμε. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα λάθος. Παλέψαμε το παιχνίδι, είχαμε αρκετά καλή απόδοση και ισοφαρίσαμε στο τέλος. Δε μας αφήνει ικανοποιημένους ο βαθμός".
Ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος το αγώνα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια που κατέβαλλαν μιας και κυριάρχησαν έναντι των αντιπάλων τους.

Αναλυτικά:
"Είμαστε απογοητευμένοι που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε σήμερα, ειδικά αν δούμε πόσο κυρίαρχοι ήμασταν σ' αυτό το παιχνίδι στην έδρα του Ατρομήτου και το μόνο που μένει είναι να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. 
 
Κάνουμε πάντα το λάθος να αφήνουμε τον αντίπαλο να προηγηθεί και στη συνέχεια πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά για να γυρίσουμε το παιχνίδι και αυτό μας κοστίζει σε ενέργεια".

Για το αν πρέπει η ομάδα να μάθει σε αυτή τη σεζόν να επιβάλλει το ρυθμό της και μετά να ψάξει τις νίκες: "Μπορούμε να μάθουμε πολλά και από όλα τα παιχνίδια πρέπει να μαθαίνουμε. Σε αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικό να σκοράρεις πρώτος. 
 
Αν το είχαμε κάνει εμείς θα μπορούσαμε εμείς να είχαμε οπισθοχωρήσει και να βγούμε στην κόντρα επίθεση. Αντίθετα είδαμε τους γηπεδούχους και αυτό είναι κάπως απίστευτο, να το κάνουν. Είναι και αυτό κάτι που πρέπει να μάθουμε".

Για το αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεχάσει το πρωτάθλημα: "Θα μπορούσα να πω πολλά πράγματα για το θέμα αλλά πολλές φορές είναι καλό να μη λες τίποτα. Είμαστε και στην Αθήνα οπότε καλύτερα να μην πεις τίποτα. Καλύτερα απλά να χαμογελάς".

Για τον στόπερ Τζαβέλα που σκόραρε σήμερα: "Πρέπει να πω ότι είναι κάτι που το είδαμε στην προπόνηση. Με τον Λίνο και τον Σπυρόπουλο έχουμε δύο καλά αριστερά μπακ. Είχαμε πρόβλημα στο κέντρο της άμυνα μας και είδαμε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει καλά εκεί".

Για το τι μπορεί να σημαίνει το "είμαστε στην Αθήνα": "Κάποιες φορές πρέπει να είμαστε αρκετά έξυπνοι να μη λέμε πολλά πράγματα. Μερικές φορές λέω ότι το να μιλάς είναι αργυρός και να κλείνεις το στόμα σου είναι χρυσός".

Για το αν τον προβληματίζουν οι πολλές χαμένες ευκαιρίες: "Όχι δε με προβληματίζει. Είχαμε και με τον Απόλλωνα πολλές ευκαιρίες και δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Πρέπει να μάθουμε από αυτά τα παιχνίδια. Είναι γνωστό ότι όταν έχεις τη μπάλα στα πόδια σου, η άμυνα να μην κινδυνεύει. Αλλά εμείς δεχτήκαμε γκολ από ένα λάθος στο πλάγιο. 
 
Πιστέψτε με ότι πριν από δύο περίπου μήνες δεν ήμασταν τόσο κυρίαρχοι όσο στα τελευταία παιχνίδια. Και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε την ψυχολογία και την εκτελεστικότητα μας".

Για την επιστροφή του Κάτσε στην αποστολή: "Ο Κάτσε είναι μέλος του ΠΑΟΚ και όλοι είμαστε μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Και ελπίζω και εκείνος. Και φυσικά το γεγονός ότι έχει να παίξει 3 μήνες μας κάνει να σκεφτούμε να τον βάλουμε σταδιακά. 
 
Το σκέφτηκα και σήμερα να τον βάλουμε αλλά προτίμησα τον Λίνο γιατί κάναμε σέντρες που δεν ήταν καλές και θέλαμε έναν παίκτη που θα φέρει σωστά τη μπάλα στην περιοχή. Για αυτό αποφασίσαμε να βάλουμε τον Λίνο.
 
Πιστεύω ότι ο Κάτσε θα ενσωματωθεί και αυτός σιγά σιγά στην ομάδα με τα παιχνίδια. Και επίσης πρέπει να πω ότι όλοι ζούμε γύρω από τον ΠΑΟΚ, μέσα στον ΠΑΟΚ και είμαστε οικογένεια. 
 
Κανείς δε μπορεί να πει ότι υπάρχουν παίκτες που δε χρειαζόμαστε. Δεν είναι τέτοιοι ούτε οι διεθνείς. Έχω ακούσει ότι πολλές φορές τους κατηγορούν ότι παίζουν στην εθνική με περισσότερο πάθος. Πρέπει όλοι να τους υποστηρίξουμε".
Ο σκόρερ του Δικεφάλου στο Περιστέρι Γιώργος Τζαβέλας, τόνισε πως το γεγονός ότι σκόραρε είναι σημαντικό, αλλά χαρούμενος θα ήταν αν η ομάδα κέρδιζε.

Πιο συγκεκριμένα:

Για το αν είναι χαρούμενος για το γκολ που πέτυχε: "Δεν είμαι χαρούμενος. Χαρούμενος θα ήμουν αν κερδίζαμε. Είναι σημαντικό ότι σκόραρα, αλλά το πιο σημαντικό θα ήταν να κερδίσουμε κιόλας σήμερα. Είχαμε τον έλεγχο, αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ κόντρα στο ρυθμό του αγώνα και μετά έπρεπε πάλι να γυρίσουμε την κατάσταση".

Για την ισοπαλία και την απώλεια βαθμών στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης: "Ας μην κοροϊδευόμαστε, έχουμε μείνει πίσω όσον αφορά την πρώτη θέση, θα πρέπει όμως να κοιτάξουμε μπροστά".

Για την αψιμαχία του με τον Παπαδόπουλο: "Δε θέλω να το σχολιάσω. Αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4