Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Δεκεμβρίου 2017

Φιλική ήττα παραμονές Χριστουγέννων! (1928)

Σαν σήμερα στις 23/12/1928, πραγματοποιήθηκε στο παλιό γήπεδο του Ηρακλή, φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε Ηρακλή και ΠΑΟΚ … 

Παραμονές Χριστουγέννων ήταν και εκείνη τη μακρινή εποχή συνηθιζόταν τέτοια παιχνίδια ανάμεσα στις τρεις ομάδες της πόλης, παιχνίδια που κέντριζαν το ενδιαφέρον του κόσμου και διεξαγόταν σε γεμάτα γήπεδα! 

5.000 και πλέον θεατές έδωσαν το παρόν στο γήπεδο, οπαδοί και των δύο ομάδων, που συναντήθηκαν μια βδομάδα, μια βδομάδα μετά την άνετη επικράτηση του Δικεφάλου με 3-0 (Παντερμαλής, Μακαρονόπουλος, Βλάχου). 

Το φιλικό παιχνίδι σίγουρα δεν ενθουσίασε με την απόδοση των παικτών και οι μόνοι που έφυγαν με σχετική ικανοποίηση από το γήπεδο, ήταν οι γηπεδούχοι, που κατάφεραν και πήραν τη νίκη με 3-2. 

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τον Παντερμαλή, ήταν όμως ενισχυμένος στην άμυνα με τον νέο πλάγιο αμυντικό του, Βλαστάρδη… 

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 15:25 (Αγγλία ήμασταν!), ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε παίζοντας επιθετικά, όμως στο 42’ ο Κούφας επωφελήθηκε λάθους του Γρηγοριάδη και άνοιξε το σκορ! 

Στο 53’ ο Ετιέν πέρασε τον Βόγη και ισοφάρισε, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κερκίδα μας πήρε φωτιά! Ο Ετιέν πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Νικολαΐδη και με πλασέ έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ! 

Οι παίκτες του Κώστα Ανδρεάδη (ο θρυλικός Κωτσαράς που έμεινε στον πάγκο μας από το 1926 έως το 1931), δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα καθώς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Κούφα μετά από μπαλιά του Καστάνη και πέτυχαν την ανατροπή στο 85’ με τον Ναμία… 

Οι συνθέσεις: 

Ηρακλής: Νικολαΐδης, Βόγης, Πρωτοψάλτης, Γρηζογορίδης, Βαλσαμίκης, Λιόντας, Ναμίας, Μπατζόγλου, Νάκου, Αθανασίου (46’ Καστάνης), Κούφας. 

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Βλαστάρδης, Γρηγοριάδης, Βλάχου, Γεωργιάδης, Μαλαξόπουλος, Μακαρονόπουλος, Παπαϊορδανίδης, Ετιέν (46’ Τσολακίδης), Λιανόπουλος (46’ Πάγκαλος). 

* Μιας και έγινε λόγος στην αρχή για το παλιό γήπεδο του Ηρακλή, για 7 λοιπόν χρόνια οι τρεις ομάδες της πόλης είχαν τα γήπεδά τους δίπλα δίπλα στην περιοχή του Σιντριβανίου. Μάλιστα ΠΑΟΚ και Ηρακλής αγωνίζονταν σε διπλανά γήπεδα για 27 ολόκληρα χρόνια, μέχρι να πάει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα το 1959 … 

* Στην αρχική εικόνα μια ομάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1928-1929. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4