Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Δεκεμβρίου 2017

Η πρώτη συνέντευξη του Λες Σάνον ...

Στα μέσα Δεκέμβρη του 1970, η τότε διοίκηση του ΠΑΟΚ έφερε στην Ελλάδα τον Άγγλο τεχνικό Λες Σάνον, για να αντικαταστήσει τον Ιβάν Χόρβατ…

Ο Σάνον ερχόμενος στη Θεσσαλονίκη πήρε μια πρώτη γεύση της ομάδας, καθώς την παρακολούθησε σε ένα φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή που έγινε στις 13/12/1970 στην Τούμπα και τελείωσε με νίκη του Ηρακλή με 1-2. 

Ήταν ένα πολύ σκληρό και επεισοδιακό παιχνίδι, στο οποίο οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς. [ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου (46' Χριστοδούλου), Γούναρης, Φουντουκίδης (55' Μακρής), Χατζηαντωνίου, Παπαδόπουλος (35' Λαρίδης), Βέργος, Λάζος, Μπέλλης (70' Στεργιάδης), Σταυρίδης, Μαντζουράκης, Παρίδης]. Απουσίαζαν οι Κούδας, Σαράφης, Τερζανίδης, Ιωσηφίδης, Ασλανίδης, Σαββουλίδης... 

Λίγες μέρες αργότερα, ο Σάνον παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη επί ελληνικού εδάφους, στην οποία είπε κάποια ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πράγματα…

«Οι φίλαθλοί σας είναι πολύ ενθουσιώδεις, εκρηκτικοί στις εκδηλώσεις τους και αρπάζονται εύκολα», είπε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του, δείχνοντας πως άρχισε να αντιλαμβάνεται με το … καλημέρα πού ήρθε!


Για την πρώτη εικόνα που σχημάτισε για τον ΠΑΟΚ, είπε: «Είναι κάπως δύσκολο να βγάλω συμπεράσματα για μια ομάδα όταν παίζει φιλικό ματς! Διαπίστωσα ότι οι παίκτες του είναι δραστήριοι και όχι μεγάλης ηλικίας. Από τους παίκτες που είδα, μου άρεσαν οι Νο3 (Φουντουκίδης), Νο5 (Παπαδόπουλος) και Νο7 (Λάζος)» 

Σε ερώτηση αν θα προσπαθήσει να διδάξει στον ΠΑΟΚ μια συγκεκριμένη τακτική παιχνιδιού, απάντησε: «Η συγκεκριμένη τακτική είναι κάτι το ξεπερασμένο στο ποδόσφαιρο! Ο παίκτης δεν έχει και δεν πρέπει να καρφώνεται σε μια θέση στο γήπεδο. Τρέχει πάνω κάτω και αν ακόμη είναι κυνηγός γυρίζει πίσω, για μια κοινή προσπάθεια με τους συμπαίκτες του. Δεν πρέπει να κάθεται και να περιμένει μια έτοιμη πάσα» 

Για το αν οι παίκτες θα πρέπει να κλείνονται πριν το ματς σε ξενοδοχείο, είχε δηλώσει: «Για να κλείνετε τους παίκτες σας σε ξενοδοχείο, όπως έμαθα, πριν από ένα μας, σημαίνει ότι δεν έχουν επαγγελματική συνείδηση! Εμείς στην Αγγλία αφήνουμε πάντα ελεύθερους τους παίκτες, ακόμη και την παραμονή του αγώνα και είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουν καλή ζωή»

Όσο για τις πρώτες εντυπώσεις του από τη Θεσσαλονίκη... «Η Θεσσαλονίκη μοιάζει με το Λίβερπουλ, είναι μια πολύ καλή πόλη, κάτι που δεν το περίμενα! Με εξέπληξε ο τρόπος που με υποδέχτηκαν τόσο τα μέλη της διοίκησης όσο και ο κόσμος της ομάδας. Θέλω να δουλέψω στον ΠΑΟΚ, για τον οποίον ξέρω ότι διαθέτει δύο πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές με τα νούμερα 9 και 10»

Τέλος για το πλάνο εργασίας του υπογράμμισε: «Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος εργασίας είναι να υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο, ώστε ο προπονητής να ετοιμάζει σιγά σιγά τους νέους παίκτες. Όσο για τον πρωταθλητισμό, αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν μπορεί να μιλήσει κανείς εύκολα. 
Ο χρόνος θα μας δείξει σε τι μπορούμε να προσδοκούμε. Βασικά πάντως, αναλαμβάνω τον ΠΑΟΚ για τον οδηγήσω ψηλά, ψηλότερα από εκεί που βρίσκεται»


Ο Σάνον ήρθε στην Ελλάδα για να γνωριστεί με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για τους παίκτες. Στη συνέχεια αναχώρησε για την πατρίδα του, και βέσει του προγράμματος θα επέστρεφε το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου για να αναλάβει την ομάδα, όπως και τελικά έγινε!

Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει τους όρους του συμβολαίου του, σύμφωνα όμως με τα γραφόμενα στον Τύπο, θα έπαιρνε κοντά στις 60.000 δρχ τον μήνα. Επιπλέον θα είχε την απόλυτη ελευθερία να δουλέψει όπως αυτός ήξερε και όπως νόμιζε πως είναι καλύτερα για την ομάδα!

Να σημειωθεί πως ο Άγγλος τεχνικός ζήτησε να μη δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα στην επίσκεψή του, για να μη θιγεί ο νυν προπονητής της ομάδας (Χόρβατ), που είναι επαγγελματίας και αυτός!!!   

    
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4