Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Δεκεμβρίου 2017

Τον σταμάτησαν τα δοκάρια! (1973)

Σαν σήμερα στις 23/12/1973, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην κατάμεστη Τούμπα τον Αρη, σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974 … 

Με τις δυο ομάδες να βρίσκονται στο κυνήγι της κορυφής εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τι έγινε εκείνο το απόγευμα στις κερκίδες της Τούμπας, που δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα! 

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης, η μπίλια όμως κάθισε στο κίτρινο, καθώς στο 30' ο Αλεξιάδης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Δράμπη σημείωσε το γκολ που έμελλε να κρίνει τον νικητή. 

Ήταν μια φάση στην οποία έφερε την ευθύνη τόσο το κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο (Φουντουκίδης - Πέλλιος), όπως και ο Στέφας, που άφησαν τον επιθετικό του συμπολίτη να πάρει ανενόχλητος την κεφαλιά και να σκοράρει! 
Ο Δικέφαλος είχε την ατυχία να στερηθεί την παρουσία του Σαράφη, ο οποίος τραυματίστηκε στο 16' και αντικαταστάθηκε από τον Λάζο, όμως η απουσία του φάνηκε ιδιαίτερα στο ματς! 
Οι παίκτες του Λες Σάνον είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο πρώτο 45λεπτο, αλλά το σουτ του Κούδα σταμάτησε στο δοκάρι του Χρηστίδη, ενώ στην επανάληψη ανέβασαν την απόδοσή του και έκλεισαν τον Άρη στο μισό γήπεδο. 

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στις επιθέσεις μας, έχοντας σύμμαχο και την τύχη, αφού στο 84’ το σουτ του Ασλανίδη πρόλαβε και το σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Μπαλάφας με τον Χρηστίδη εξουδετερωμένο, ενώ στο 85’ το δυνατό σουτ και πάλι του Ασλανίδη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι… 
Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο, ο διαιτητής Σταύρος Αλεξόπουλος απέβαλε τους Ασλανίδη και Φοιρό. 

Η φάση ξεκίνησε με ένα σκληρό μαρκάρισμα του Φοιρού στον παίκτη μας, ο οποίος στη συνέχεια ανταπέδωσε και ο ρέφερι τους έστειλε και τους δύο στα αποδυτήρια. 

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Τερζανίδης, Αποστολίδης, Κούδας, και Ασλανίδης. 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης (16΄Λάζος - 63' Κερμανίδης), Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης. 

Άρης: Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Φοιρός, Σπυρίδων, Κασάπης, Καπερνέκας, Μιχαηλίδης, Αλεξιάδης, Δράμπης (69' Γούναρης), Παπαϊωάννου (71' Μπαλάφας). 

* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από την μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4