Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Δεκεμβρίου 2017

Αγνώριστος ΠΑΟΚ στην Κόρινθο! (1979)

Σαν σήμερα στις 23/12/1979, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Κόρινθο, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ... 

Οι παίκτες του Έγκον Πίχατσεκ «φρόντισαν» με την πολύ κακή τους εμφάνιση και την βαριά ήττα με 3-1 που γνώρισαν, να μας χαρίσουν «καλές γιορτές», βυθίζοντας τον κόσμο της ομάδας σε έντονο προβληματισμό! 

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές (7.947 τα εισιτήρια) και μόνο οι φανέλες θύμιζαν ΠΑΟΚ εκείνο το κυριακάτικο μεσημέρι (14:30 ξεκίνησε το ματς) στην πελοποννησιακή πόλη! 

Ο 2ος στην βαθμολογία ΠΑΟΚ δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τη θέση σου τον βαθμολογικό πίνακα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρισκόταν κάτω από τη μέση, στην πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία! 
Από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Ζαχείλα, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον χώρο του κέντρου, ο ΠΑΟΚ μέχρι το 35' με καθαρά αμυντική τακτική κρατούσε το μηδέν, όμως σε αυτό το λεπτό, ο Τσικιτζέλας μετά από κόρνερ του Μουτάφη άνοιξε το σκορ. 

Με την έναρξη της επανάληψης, οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν κλείστηκαν όπως συνηθίζεται από ομάδες αυτής της δυναμικότητας για να κρατήσουν το αποτέλεσμα, αλλά πάτησαν το γκάζι και πέτυχαν άλλα δύο γκολ, αφήνοντας αποσβολωμένους τους παίκτες μας! 

Στο 47' ο Καρσιώτης βρήκε τον Πίσσα και αυτός με σουτ στη γωνία του Φίλη έγραψε τα 2-0, για να έρθει δέκα λεπτά αργότερα ο Πίττας να εκμεταλλευτεί την κεφαλιά πάσα του Παουνόφσκι και να σημειώσει το 3-0. 

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα και ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να δικαιολογήσει την παρουσία του στο γήπεδο, περνώντας στην επίθεση! 

Έτσι στο 78' ο Ορφανός από πλάγια θέση μείωσε σε 3-1, ενώ λίγο νωρίτερα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Γιάννης Στέφας, πραγματοποίησε δύο μεγάλες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Βασιλάκου στο 75' και Ορφανού στο 77'.

Από το ναυάγιο του ΠΑΟΚ στην πρωτεύουσα της Κορινθίας, επέπλευσαν οι Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Αλαβάντας και Αλεξανδρίδης. 

Οι συνθέσεις: 

Κόρινθος: Στέφας, Μουτάφης, Πολυχρονόπουλος (76' Βακάλης), Μακρής, Τσικιτζέλας, Τσάμης (74' Γιαννακούλας), Καρσιώτης, Πίττας, Πίσσας, Καλκούνος, Παουνόφσκι. 

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης Θ., Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Αλαβάντας, Κερμανίδης (46' Κούδας), Γκουερίνο (46' Ορφανός), Κωστίκος, Βασιλάκος, Αλεξανδρίδης. 
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33. 

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται Κερμανίδης - Κωστίκος σε μια προσπάθειά τους μπροστά στην εστία της Κορίνθου, λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4