Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Δεκεμβρίου 2017

Ήταν ντέρμπι … μόνο στα χαρτιά! (2003)

Σαν σήμερα στις 21/12/2003, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2003-2004…

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 15.000 περίπου 16.000 θεατές (13.950 τα εισιτήρια), σε μια εποχή που η απεμπλοκή του Μπατατούδη από τα διοικητικά της ΠΑΕ ήταν πλέον οριστική, ενώ αντίθετα ξεκινούσε η εποχή … Γούμενου!

Το παιχνίδι παρουσιαζόταν από τους συμπολίτες σαν … ντέρμπι, παρά το γεγονός ότι οι δυο ομάδες απείχαν ήδη παρασάγγας στη βαθμολογία! Πριν το ματς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ με 29 βαθμούς βρισκόταν στην 4η θέση και η ομάδα της Παπαναστασίου με μόλις 12 βαθμούς μια ανάσα από την επικίνδυνη ζώνη!

Παρόλα αυτά κάποιοι το χαρακτήριζαν σαν ντέρμπι και φυσικά όταν ο Φινοκαλιώτης σφύριξε για τελευταία φορά απογοητεύτηκαν πλήρως! Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, κυριολεκτικά πάτησε τον Άρη στην επανάληψη, σημειώνοντας τρία αναπάντητα γκολ!
Ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος στο πρώτο 45λεπτο, οι παίκτες μας έκανα πολλά και αβίαστα λάθη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήρθε για να παίξει άμυνα, μήπως και καταφέρει να τσιμπήσει κάποιον ανέλπιστο βαθμό! 

Η καλύτερη ευκαιρία μας στο πρώτο ημίχρονο, παρουσιάστηκε στον Γιασεμάκη στο 17', όταν βγήκε τετ α τετ με τον Γκίτκο, αλλά ο τερματοφύλακας του Αρη, απέκρουσε το πλασέ του Κύπριου επιθετικού! 

Οι φωνές του Άγγελου Αναστασιάδη στην ανάπαυλα, έπιασαν τόπο και ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο! Έτσι στο 48', ο Κουτσόπουλος πάσαρε στον Γιασεμάκη και αυτός … πλάσαρε τον Γκίτκο ανοίγοντας το σκορ (εικόνες που ακολουθούν).
Mόλις πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 53', ο Χάγκαν βρήκε τον Σαλπιγγίδη και αυτός με συρτό σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Αρη!

Οι φιλοξενούμενοι, μη έχοντας να χάσουν τίποτε πλέον, βγήκαν από το καβούκι τους, είχαν μια δυο καλές στιγμές για να μειώσουν με τον Παπαδόπουλο στο 65’ και τον Αμπελά στο 81’, όμως την τελευταία λέξη στο ματς την είπε ο Κούτσης, ο οποίος στο 87’ με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης και Βόκολος, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι, ειδικά στην επανάληψη.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Τοχούρογλου, Ουντέζε, Βόκολος, Φουτσίνι, Κουτσόπουλος, Χάγκαν, Κούτσης, Βαγγελής (80’ Βοσκαρίδης), Θεοδωρίδης (71’ Γιαννιτσανάκης), Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης (89’ Κοντέων).

Άρης (Όλε): Γκίτκος, Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Κυζερίδης (62’ Φρατζέσκος), Κατσιαρός, Σελάντερ, Παντελίδης (73’ Καραλιόπουλος), Μαλλούς (81’ Θεοδωρίδης), Διγκόζης, Αμπελάς, Λαζανάς.

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα πάει πολύ ψηλά! Τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να φανταστείτε! Το είχα πει και παλιότερα και είχα κατηγορηθεί ότι αβαντάρω. Ο Θεός είναι μαζί μας. 
 
Κοιτάζοντας που βρισκόμασταν όταν ξεκινούσαμε την προετοιμασία στην Ιταλία και που βρισκόμαστε τώρα, ευχαριστώ τον Θεό που μας βοήθησε και αντέξαμε αυτές τις καταστάσεις. 
 
Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια και υπομονή, δούλεψαν πολύ και φαίνονται τα αποτελέσματα. Μόνο η δύναμη του ΠΑΟΚ μπορούσε να αντέξει με αυτήν τη φρίκη, την απελπισία, την ψευτιά τη δυσωδία, που επικρατούσαν στην ομάδα τα τελευταία 7-8 χρόνια. 
 
Το θέμα είναι να παραμείνουν όπως ήταν, αυτοί που θα βρίσκονται εδώ. Να μην ακούσουν κανέναν γιατί θα αρχίσουν οι δημοσιογράφοι να λένε ότι χρειάζονται … πενήντα μεταγραφές! 
 
Πάντα στις αναμετρήσεις με τον Αρη υπάρχει μεγάλος άγχος και ένταση. Κάναμε το χειρότερο πρώτο ημίχρονο του πρώτου γύρου. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε κάποια πράγματα και ήταν θέμα χρόνου να γυρίσουμε το παιχνίδι υπέρ μας».

* O ΠΑΟΚ τη σεζόν 2003-2004 τερμάτισε στην 3η θέση με 60 βαθμούς και τέρματα 47-27. Στα 30 ματς που έδωσε για το πρωτάθλημα, σημείωσε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες, έχοντας τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του.
* Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν ξέχασε τον Κώστα Φραντζέσκο για τη μεγάλη προσφορά του στην ομάδα και τον χειροκρότησε θερμά, ακόμη και όταν τον είδε με τη φανέλα του Άρη!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4