Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Δεκεμβρίου 2017

Ισοπαλία με ΠΑΣ, ένταση με Παντελάκη! (1983)

Σαν σήμερα στις 11/12/1983, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984...

Ο Δικέφαλος με απόντα τον Γιώργο Κούδα του οποίου το κενό ήταν οφθαλμοφανέστατο, καθώς από την ομάδα έλειπε η οργάνωση στον τρόπο παιχνιδιού της, έμεινε στο ισόπαλο 0-0. Οι παίκτες του Παλ Τσερνάι, δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν σε κάποιο γκολ τις -λίγες είναι η αλήθεια- ευκαιρίες που δημιούργησαν!
Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 6.000 θεατές (5.061 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος της ομάδας τη Ηπείρου, χωρίς να καταφέρει να φτάσει σε κάποιο γκολ.

Έτσι στο 19' την κεφαλιά του Αλεξανδρίδη τη σταμάτησε ο εξαιρετικός εκείνη τη μέρα τερματοφύλακας του ΠΑΣ, Βασίλης Αλεξίου και στο 23' ο Δημόπουλος μετά από μπαλιά του Σκαρτάδου βγήκε τετ α τετ, αλλά σούταρε άουτ στην καλύτερη ευκαιρία μας στο ματς...

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΣ βγήκε από το καβούκι του και στο 52' σημείωσε γκολ με τον Παπάζογλου, το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε από τον διαιτητή Κούτουλα, σαν επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Μλάντεν Φούρτουλα...

Στο 65' η καρφωτή κεφαλιά του Κωστίκου μετά από σέντρα του Βασίλη Βασιλάκου αποκρούσθηκε δύσκολα από τον Αλεξίου και στο 72' μετά από σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων ο Γιώργος Κωστίκος έπιασε δυνατό σουτ με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Αλεξίου, που στάθηκε πολύ τυχερός σε αυτήν την περίπτωση!

Παρά τις προσπάθειες των παικτών μας στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι κι έτσι ο ΠΑΣ έφυγε από την Τούμπα με βαθμό, για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1976-1977, όταν για την 29η αγωνιστική, στις 15/5/1977.

Τότε είχαμε φέρει 1-1 (21' Γκουερίνο – 26' πεν. Κοντογεωργάκης), σε παιχνίδι στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο ο Νικόλαος Βασιλείου, φίλαθλος του ΠΑΟΚ! Έπαθε καρδιακή προσβολή και ξεψύχησε...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (72' Τρίμχολντ), Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κωστίκος, Μαλιούφας (55' Βασιλάκος).

ΠΑΣ Γιάννινα: Αλεξίου, Κώνστας, Μαντζούκης, Παπαγγέλης, Παπάζογλου, Οικονόμου, Παπαδόπουλος, Μάιπας (83' Κλίτσας), Χαραλαμπίδης, Λιάκος, Τσίτσος (89' Λάππας).



Πολλά συνθήματα ακούστηκαν σε βάρος του τότε προέδρου της ΠΑΕ, Γιώργου Παντελάκη, τόσο πριν από την έναρξη του αγώνα, όσο και κατά τη διάρκειά του αλλά και μετά το τέλος του, σε μια περίοδο που ο πόλεμος εναντίον του κυριολεκτικά μαινόταν. Τελικά την πλήρωσαν τα τζάμια του καταστήματος που διατηρούσε ο Παντελάκης στην Παπαναστασίου!

Οι ζημιές εκτιμήθηκαν στις 300.000 δρχ περίπου, ενώ έγιναν και συλλήψεις, με τον Πρόεδρο όμως να ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως επανειλημμένα του ζητούσε μερίδα του κόσμου, τόσο στην Τούμπα όσο και έξω από αυτήν μετά το τέλος της αναμέτρησης!
* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1983-1984. Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Κούδας, Φούρτουλα, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Κωστίκος. Καθιστοί: Ψαρράς, Αλαβάντας, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Αλεξανδρίδης, Δαμανάκης. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4