Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Δεκεμβρίου 2017

Τα χρειάστηκε αλλά πέρασε στους "8"! (2010)

Σαν σήμερα στις 22/12/2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 2010-2011...

Ήταν ένας κακός ΠΑΟΚ, που προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 2010-2011, με 2-1, αφού πρώτα καρδιοχτύπησε από τον ψυχωμένο ΠΑΣ...

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-4-2. Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης ήταν οι επιθετικοί, με τους Βιεϊρίνια και Κριστιάνο στα άκρα και τους Φωτάκη - Γκαρσία στα χαφ. Οσο για την άμυνα, μπροστά από τον Χαλκιά παρατάχθηκαν οι Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Τσιρίλο και Κοντρέρας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, αφού στο 3' ο Βάντερσον γύρισε τη μπάλα στον Σικαλιά κι αυτός θυμίζοντας κάτι από τον Νίκο Μιχόπουλο, δε βρήκε τη μπάλα στην προσπάθειά του να την απομακρύνει κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα. 
Οι παίκτες μας δεν φόρτσαραν μετά το 1-0 και έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους. Στο 13’ αποχώρησε ο Μπουσαϊντί που τραυματίστηκε με τον Μάκη Χάβο να περνά στη θέση του τον Σαβίνι.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς τίποτα αξιόλογο μέχρι το 34' όπου οι Γιαννιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μπακαγιόκο βρήκε το δοκάρι σε προσπάθεια του να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό κάπως ξύπνησε τους παίκτες μας που ανέβασαν λίγο ρυθμούς και στο 42' ο Αθανασιάδης με εύκολο κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-0, ύστερα από έξοχο συνδυασμό του με τους Βιεϊρίνια - Σαλπιγγίδη.

Mε την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χάβος έβαλε τον Ελ Ζαρ αντί του Κριστιάνο, μεταφέροντας αριστερά τον Βιεϊρίνια και ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να παίξει πιο επιθετικά. Ωστόσο ο ΠΑΣ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, απείλησε αρχικά στο 50’ με τον Μπακαγιόκο και μείωσε σε 2-1 στο 53’ με τον Ιβοριανό, γεμίζοντας με άγχος την κερκίδα.
Ο ΠΑΟΚ εμφανώς καταπονημένος από την κούραση δε μπορούσε να απειλήσει την εστία του Σικαλιά. 

Ο Σαλπιγγίδης στο 56’ δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε να καθαρίσει του παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΣ να πιστέψει στην ισοφάριση. 

Οι Γιαννιώτες βγήκαν στην επίθεση και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπακαγιόκο (61’) και Ντε Βινσέντι (69’) χωρίς ευτυχώς να κοστίσει στην ομάδα μας.

Ο «Δικέφαλος» κράτησε, τελικά, το 2-1 και πήρε την πρόκριση.
Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (18' Σαβίνι), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Φωτάκης, Κριστιάνο (46' Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Σιαλμάς(58΄Τζαννης), Κειτά, Ντε Βιντσέντι(70΄Βαγγέλης), Κυριάκος (70΄Ανδράλας), Σκούφαλης, Μπακαγιόκο.
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τον αγώνα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στην κούραση των συνεχόμενων παιχνιδιών σε Ελλάδα και Ευρώπη, σημειώνοντας πως η διακοπή θα λειτουργήσει υπέρ της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

"Πρώτα απ' όλα θέλω να πω κάτι. Αν είναι ποτέ δυνατόν η ομάδα μας να χάνει από την Κέρκυρα και ο προπονητής του ΠΑΟΚ να λέει δεν πειράζει. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Αντιμετωπίσαμε σήμερα μία καλή ομάδα και έμπειρη. Το απέδειξε και στο γήπεδο αυτό. Εύχομαι στα Γιάννινα καλή επιτυχία και καλές γιορτές σε όλους".

Για την κούραση που εμφανίζει η ομάδα, είπε: "Η κούραση ήταν εμφανής. Δεν είχαμε φρεσκάδα, γιατί παίξαμε πολλά παιχνίδια σε λίγες μέρες. Όλα αυτά συμβαίνουν από την κούραση. Έτσι όλα τα ματς είναι επικίνδυνα. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η εικόνα, αλλά πολλά παιδιά με τους τραυματισμούς έχουν πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Η διακοπή θα μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε ψυχικά και σωματικά".

Για το 4-4-2 που παρέταξε την ομάδα, δήλωσε: "Σε όλα τα παιχνίδια που παίξαμε 4-4-2 κερδίσαμε, εκτός από το δεύτερο ημίχρονο με την Κέρκυρα".

Για το αν ο ΠΑΟΚ ενισχυθεί το Γενάρη, τόνισε: "Έχω εμπιστοσύνη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, θα κάνω μία συζήτηση με τη διοίκηση και θα πάρουμε την καλύτερη επιλογή".

Για την κλήρωση με την ΤΣΣΚΑ για τους 32 του Europa League, δήλωσε: "Θέλω να δώσω τα εύσημα στον κ. Δερμιτζάκη για την πρόκριση και τους βαθμούς που πήρε στους ομίλους του Europa League. Από εκεί και πέρα και όσον αφορά στην κλήρωση με την ΤΣΣΚΑ. Όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίζαμε θα παίζαμε με το ίδιο πάθος. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλά στη διοργάνωση αυτή".

-------->

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε για όλους και για όλα στους εκπροσώπους του τύπου μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα: "Αυτό που θέλαμε ήταν να κερδίσουμε, δεν παίξαμε καλά, η ομάδα είναι κουρασμένη. Υπήρχαν πολλά παιχνίδια και ασυναίσθητα σκεφτόμαστε τα ταξίδια, τις μετακινήσεις και όλα αυτά επηρεάζουν".

Για το αν θα ωφελήσει την ομάδα του η διακοπή: "Θα δούμε, αν η ομάδα μετά τα Χριστούγεννα κερδίζει σημαίνει ότι θα είναι καλά αν όχι τότε κάτι δεν θα πηγαίνει καλά. Είναι πολύ σημαντικό ότι μετά τις γιορτές θα ενσωματωθούν με την ομάδα και οι τραυματίες. Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων".

Για τις υποχρεώσεις που έχει η ομάδα: "Είμαστε ευχαριστημένοι που συμμετέχουμε σε τρεις διοργανώσεις. Τα δίνουμε όλα για την φανέλα της ομάδας".

Για τον βαθμό που θα έβαζε στον εαυτό του για τη μέχρι τώρα παρουσία του: "Δεν βάζω ποτέ βαθμολογία στο εαυτό μου. Πάντα προσπαθώ για το μάξιμουμ. Κάποιες φορές δεν παίζω καλά, κάποιες φορές παίζω καλύτερα. Πρόθεση μου είναι να παίζω καλά σε κάθε παιχνίδι".

Για το 2010 που σε λίγες μέρες τελειώνει, σχολίασε: "Ήταν δύσκολη χρονιά με πολλά προβλήματα. Αυτό που θα κρατήσουμε είναι ότι μπαίνουμε πάντα στο γήπεδο για την νίκη, σκεπτόμενοι τις περισσότερες φορές μόνο το χειροκρότημα του κόσμου από τις κερκίδες".

Για το ιδιοκτησιακό που απασχολεί αυτές τον τελευταίο καιρό την ομάδα και τον κόσμο, είπε: "Όλα τα παιδιά είναι στην αβεβαιότητα σχετικά με τους επενδυτές αν θα έρθουν ή αν δεν θα έρθουν, αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτό που μένει είναι ότι η ομάδα βγαίνει πάντα μπροστά περιμένοντας την ανταμοιβή από τον κόσμο. Δεν θέλω να συνεχίσω την ιστορία με το βιβλίο γιατί μετά δεν θα την διαβάσει κανείς (γέλια). Βγαίνουμε στο γήπεδο να κερδίσουμε για τον κόσμο".

Για το τι εύχεται για τις γιορτές: "Υγεία για όλο τον κόσμο αυτό είναι το πιο σημαντικό".

-------->

Ο Πάμπλο Κοντρέρας μετά τη λήξη του αγώνα απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του τύπου σχετικά με τον αγώνα αλλά και τη φετινή χρονιά που φτάνει στο τέλος της.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη σημερινή πρόκριση, σχολίασε: "Δεν είναι και το καλύτερο μας παιχνίδι. Σε τέτοιες περιπτώσεις και όταν το παιχνίδι δεν είναι ξεκάθαρο το πιο σημαντικό είναι να παίρνεις το αποτέλεσμα".

Όσον αφορά την πορεία του ΠΑΟΚ σε ολόκληρο το 2010, τόνισε: "Θέλω να δώσω έμφαση στο ομαδικό πνεύμα που είχαμε τόσο στα περσινά πλέι οφ του πρωταθλήματος, όσο και στα προκριματικά του Europa League. Επίσης είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη που έχουμε από τον κόσμο".

Ερωτηθείς για το τι θα τον χαροποιήσει περισσότερο στο τέλος της σεζόν, είπε: "Θα είμαστε ευχαριστημένοι φτάνοντας όσο το δυνατόν πιο μακριά και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Αυτό όμως για να γίνει χρειάζεται ηρεμία και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα".

Για το αν στην αρχή πίστευε ότι η ομάδα θα βρίσκονταν μέσα και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει και μετά τα Χριστούγεννα, τόνισε: "Για να είμαι ειλικρινής στην αρχή της σεζόν τα πράγματα ήταν δύσκολα, οπότε δεν μπορούσα να σκεφτώ τι θα γίνει. Όμως, είχαμε κουράγιο σε αντίξοες συνθήκες".

Για τη νέα χρονιά που έρχεται, δήλωσε: "Έχω φιλοδοξίες, όπως όλοι. Μακάρι η ομάδα να φτάσει ψηλά. Θα συνεχίσουμε με ηρεμία και θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Για τα επενδυτικά σενάρια με τους Άραβες, είπε: "Δεν ξέρω πολλά πράγματα για αυτό το θέμα. Άποψη για αυτό το θέμα πρέπει να έχουν ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4