Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Δεκεμβρίου 2017

Χωρίς ψυχή και τσαγανό, έμεινε στο "Χ" (2013)

Σαν σήμερα στις 12/12/2013, για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, ο ΠΑΟΚ να αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στην Τούμπα με την ολλανδική ΑΖ Αlkmaar ...

Ο Χουμπ Στέφενς κατέβασε την ομάδα με 4-3-3 έχοντας τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ, Λίνο στην άμυνα, Λάζαρ, Τζιόλη, Κωνσταντινίδη στη μεσαία γραμμή, Στοχ, Αθανασιάδη και Λούκας προωθημένους.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας απέναντί του μια νεανική ομάδα, δεν έβγαλε στο πρώτο 45λεπτο την απαιτούμενη ενέργεια, με τους Ολλανδούς να μην κλείνονται και να προσπαθούν να παίξουν το παιχνίδι τους, κάτι που σε αρκετά σημεία του 45λεπτου το πέτυχαν δημιουργώντας προβλήματα στον Δικέφαλο.
Οι καλές στιγμές για τον Δικέφαλο στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελάχιστες, η ομάδα δεν δημιούργησε φάσεις και σαν να μην έφτανε η κακή της λειτουργία, στο 31' η Αlkmaar άνοιξε το σκορ με τον Λαμ. 

Το γκολ που σημείωσε ο κεντρικός αμυντικός της AZ είχε και δόση τύχης, καθώς η μπάλα στo σουτ του, κόντραρε ελάχιστα και στον Κλάους, στη συνέχεια πήγε στο δεξί δοκάρι του Γλύκου και γύρισε προς τα δίχτυα, λίγο πίσω από τη γραμμή της εστίας.

Στο 37ο λεπτό είχαμε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, σε ανατροπή του Κίτσιου, ένα πεντακάθαρο πέναλτι, που έδωσε ο Όλιβερ. Το εκτέλεσε ο Λούκας και ισοφάρισε. Ήταν ολοφάνερο όμως πως ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε στο γήπεδο όσο καλά θα ήθελαν οι 12.000 περίπου θεατές που βρέθηκαν στην Τούμπα. 

Οι παίκτες μας έχασαν πολλές προσωπικές μονομαχίες από τους νεαρούς παίκτες της Αlkmaar και σίγουρα αυτό δεν θα άρεσε στον Στέφενς.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο ορεξάτος στο γήπεδο, όμως το καλό του ξεκίνημα δεν είχε διάρκεια, καθώς οι Ολλανδοί βγήκαν στην επίθεση και αφού ο Γλύκος σε 2 περιπτώσεις με εξαιρετικές αποκρούσεις κράτησε το 1-1, ήρθε στο 71' ο ρέφερι να δώσει πέναλτι σε χέρι του Λάζαρ. Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Γκόρτερ και 1-2...

Η γκρίνια εμφανίστηκε στις εξέδρες της Τούμπας καθώς ο κόσμος πίστεψε στη νίκη και αντί αυτής έβλεπε τον ΠΑΟΚ να απειλείται με ήττα από ολλανδική ομάδα για μια ακόμη φορά. Σε εκείνο το χρονικό σημείο τα συνθήματα υπέρ της επιστροφής του Γκαρσία ακούστηκαν ξανά μετά από καιρό.
Ο ΠΑΟΚ με το 1-2 σε βάρος του βγήκε στην επίθεση και αφού έχασε 1-2 καλές ευκαιρίες με τον Νέτσιντ και τον Λούκας, ισοφάρισε στην τελευταία φάση του ματς με τον Στέλιο Πόζογλου.

Η ομάδα τερμάτισε 2η στον όμιλο και τις επόμενες μέρες κλήθηκε να αφήσει πίσω της τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και να προσγειωθεί στην ελληνική πραγματικότητα, όπου την περίμεναν εκτός έδρας ματς με Καλλονή και Ατρόμητο!    

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Κωνσταντινίδης (56' Σκόνδρας), Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (74' Πόζογλου) και Αθανασιάδης (64' Νέτσιντ). 

ΑΖ Alkmaar: Ντε Βίντερ, Ρέινεν, Λαμ, Χεντ, Χαπς, Γκουντέλι, Γκόρτερ (88' Φαν Όβερεμ), Όβερτουμ, Μπερχουίς, Λιούις (54' Γκούτμουνσον) και Αβντιτς.

…………………………

Ο Στέλιος Πόζογλου μίλησε για το ντεμπούτο του και το τέρμα που πέτυχε στην εκπνοή, εκφράζοντας τη χαρά του για την προσπάθεια που κατέβαλε αλλά και το γκολ που σημείωσε.
Αναλυτικά τα όσα είπε …

"Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά μου, αλλά και το γκολ που σημείωσα. Πιστεύω ότι έκανα ότι μπορούσα για την ομάδα, είναι καλό που δεν χάσαμε το παιχνίδι, αλλά θέλαμε κάτι περισσότερο, θέλαμε τη νίκη και την πρώτη θέση".

……………………………

Ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε πως η έλλειψη φρεσκάδας της ομάδα του σε σχέση με τον αντίπαλο ήταν αυτό που κόστισε την πρώτη θέση στον όμιλο.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ολλανδός:

Για το αν ο ΠΑΟΚ σήμερα χάλασε την εικόνα που είχε δημιουργήσει με την συνολική του παρουσία στον όμιλο: "Σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα του αγώνα, αλλά ο αντίπαλος είχε την δυνατότητα να φρεσκάρει πολύ την ομάδα, ενώ εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεκουράσουμε παίκτες. Μας έλειπε η φρεσκάδα".

Γιατί δεν είχε την πολυτέλεια να φρεσκάρει την ομάδα ενώ έχει τονίσει πως το μέγεθος του ρόστερ τον καλύπτει: "Έχουμε πολλούς παίκτες αλλά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο κέντρο. 

Μπροστά είχαμε επιλογές, για αυτό ξεκούρασα τον Σαλπιγγίδη. Δουλεύουμε έτσι ώστε να έχουμε πολλές επιλογές αλλά δεν έχουμε φτάσει την ΑΖ σε αυτό το σημείο. Δεν είχαμε φρεσκάδα".

Για τα συνθήματα που ακούστηκαν για τον Γκαρσία και αν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί ξανά: "Δε γνωρίζω για να σας απαντήσω. Εγώ βλέπω την πορεία των παικτών στην προπόνηση και αποφασίζω".

Για τον Κάτσε: "Μου λείπει κι εμένα και στην ομάδα".

Για την κλήρωση της Δευτέρας: "Δεν μπορούμε να την επηρεάσουμε, απλά περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλό μας".

Για το αν πρέπει να περιμένουμε την ίδια εικόνα στο χώρο του κέντρου: "Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε".

……………………………….

Ο Κώστας Κατσουράνης μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για την εικόνα του αγώνα αλλά και τη συνέχεια στη διοργάνωση.
Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το ματς και την πρόκριση: "Είχε καλύτερο έλεγχο και καλύτερη εικόνα στο ματς. Κάναμε μια καλή πορεία γενικότερα, ήμασταν αήττητοι και τώρα περιμένουμε την κλήρωση για να μάθουμε τον επόμενο αντίπαλό μας".

Για το σημερινό αποτέλεσμα: "Η γεύση ήταν γενικά καλή για την πορεία μας, το σημερινό πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Υπάρχει χρόνος μέχρι τον επόμενο αντίπαλο να συγκεντρωθούμε και να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Τουλάχιστον δεν χάσαμε σήμερα απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα".

Για την κούραση: "Είναι λογικό να υπάρχει κούραση είμαστε επαγγελματίες πρέπει να μάθουμε να παίζουμε τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Το αφήνουμε πίσω και θα κοιτάξουμε την πρόκρισή μας και από τη φάση των “32”".

Για την κλήρωση: "Αν παρουσιαστούμε όπως σήμερα θα είναι δύσκολο αλλά δεν έχουμε σίγουρα τέτοιο πρόσωπο. Θέλουμε να προχωρήσουμε και θα θέλαμε μια βατή κλήρωση"

……………………………

Ο Γιάννης Σκόνδρας υποστήριξε ότι η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα του αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σκόνδρας:

"Η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Πήγαμε καλά σε αρκετά διαστήματα του αγώνα. Ρισκάραμε για να βάλουμε και δεύτερο γκολ, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. 

Κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη, ωστόσο κρατάμε το γεγονός ότι τερματίσαμε την πορεία μας στον όμιλο χωρίς να χάσουμε παιχνίδι και μείναμε αήττητοι. 

Όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα, δεν μπορούμε να διαλέξουμε αντίπαλο. Εάν ο ΠΑΟΚ παίξει όπως πρέπει θα μπορέσει να παλέψει για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4