Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Δεκεμβρίου 2017

Ισόπαλος 2-2, παίζοντας με "9" από το 56' (1968)

Σαν σήμερα στις 29/12/1968, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας το Αιγάλεω σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969...

Δυστυχώς όμως, πρωταγωνιστής της αναμέτρησης έγινε όχι κάποιος από τους παίκτες που αγωνίστηκαν, αλλά ο διαιτητής Παγουρτζής, που κυριολεκτικά τα έκανε μαντάρα, αδικώντας κατάφωρα τον Δικέφαλο, προς όφελος των γηπεδούχων!

Ο ρέφερι έκανε εκείνη τη μέρα τα αδύνατα δυνατά για να μη φύγει ο ΠΑΟΚ από την Αθήνα με το διπλό στις αποσκευές του, μη κρατώντας ούτε τα προσχήματα…

Οι παίκτες του Γιάνκο Γιανέφσκι, πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 28' με τον Δημήτρη Παρίδη και με το υπέρ μας 0-1, ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο του παιχνιδιού, με τον Δικέφαλο να είναι αισθητά καλύτερος των γηπεδούχων, σε όλες του τις γραμμές.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ακυρώθηκε κανονικότατο γκολ του Παρίδη. 

Στο 55' ο ΠΑΟΚ έμεινε με «10» λόγω αποβολής του Φουντουκίδη που είδε την κόκκινη, επειδή -σύμφωνα με δήλωση του Αρίστου- είπε στον ρέφερι: «Δεν ακούς που με βρίζουν;». Στο αμέσως επόμενο λεπτό στέλνει στα αποδυτήρια και τον Λάζο, επειδή κλώτσησε την μπάλα που είχε στηθεί για να εκτελεστεί φάουλ (απευθείας κόκκινη!)...

Στο 65’ ο Θεοφανίδης ευστόχησε από τα 11 μέτρα (απορούμε πώς το έδωσε!) γράφοντας το 0-2. Το Αιγάλεω έχοντας απέναντί του έναν αποδεκατισμένο αντίπαλο που έπαιζε με «9», μείωσε στο 84’ με τον Μαρκόπουλο.

Ο Παγουρτζής φρόντισε να κρατήσει τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις και στο 93’ ο Μακρής πέτυχε το 2-2. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο ρέφερι πήρε μέρος στους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων, καθότι η συμβολή του σε αυτό το 2-2 ήταν τεράστια! Ασφαλώς και δικαιούνταν μερίδιο, άλλωστε εκείνη τη μέρα κατάφερε να γράψει το όνομά του στη μαύρη λίστα των διαιτητών που έσφαξαν τον ΠΑΟΚ!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Μακρής, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Κατσικάρης, Σιάντσης, Λάζος, Σαράφης, Κούδας, Γιακουμής, Παρίδης (Τερζανίδης).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Κατσικάρης, Μακρής, Λάζος (στο βάθος), Φουντουκίδης (στη διεκδίκηση) και Σαράφης. Οι Γιαννόπουλος, Εξωμανίδης, Μακρής, Μαρκόπουλος, παρακολουθούν.
 
* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση

* Οι ποινές στους παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν μία αγωνιστική, κάτι ουσιαστικά αναγνώριζε την κακή διαιτησία του Παγουρτζή...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4