Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Δεκεμβρίου 2017

Λευκή ισοπαλία σε μια κατάμεστη Τούμπα (1976)

Σαν σήμερα στις 19/12/1976, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1976-1977 ... 

Το παιχνίδι αυτό έγινε μόλις λίγους μήνες μετά το ιστορικό γκολ του Γκουερίνο επί της ίδιας αντιπάλου, που χάρισε στον Δικέφαλο τον τίτλο, του ’76. 
Η ομάδα μας, με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς πλέον στον πάγκο της μετά την απομάκρυνση του Γκιούλα Λόραντ, έμεινε στη λευκή ισοπαλία, απογοητεύοντας τους σχεδόν 47.000 θεατές (45.292 τα εισιτήρια!!!), που κατέκλυσαν ασφυκτικά κάθε γωνιά της Τούμπας.
Ο κόσμος έφυγε μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λεβογιάννη, απογοητευμένος τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από την εμφάνιση της ομάδας που ήταν κατώτερη του αναμενόμενου! 
Δεν έπεφτε καρφίτσα στις εξέδρες της Τούμπας ... 

Πολλές ημιτελείς προσπάθειες και από τις δύο ομάδες σε ένα νευρικό παιχνίδι, που δεν πρόσφερε μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες! 

Ο ΠΑΟΚ πάντως ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ και στη νίκη, όταν στο 73', ο Σαράφης δεν κατάφερε από καλή θέση να ανοίξει το σκορ, πλασάροντας άουτ!
Με την ισοπαλία αυτή, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να έχει συγκάτοικο στην 1η θέση τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να έχουν από 19 βαθμούς και τον Δικέφαλο σε 11 ματς να μετράει 8 νίκες και 3 ισοπαλίες!
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κερμανίδης, Κούδας (37’ Δαμανάκης), Γκουερίνο (46’ Αναστασιάδης). 

ΑΕΚ: Στεργιούδας, Θεοδωρίδης, Νικολάου, Ραβούσης, Ιντζόγλου, Τσάμης, Νικολούδης, Παπαϊωάννου, Παπαδόπουλος, Αρδίζογλου, Βάγκνερ, Μαύρος.

Δηλώσεις ...
Δηλώσεις παικτών και προπονητή της ΑΕΚ ...

* Η ΑΕΚ όπως παρατάχτηκε εκείνη τη μέρα στην Τούμπα.(Όρθιοι από αριστερά): Θεοδωρίδης, Νικολούδης, Ραβούσης, Στεργιούδας, Νικολάου, Τσάμης. (Καθιστοί από αριστερά): Βάγκνερ, Μαύρος, Παπαϊωάννου, Αρδιζγλου, Ιντζόγλου.
 
* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια). 

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης. 

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)! 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Φουντουκίδης - Μαύρος - Γούναρης σε μια διεκδίκηση της μπάλας, ενώ λίγο πιο μακριά παρακολουθεί τη φάση ο Μίμης Παπαϊωάννου. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4