Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Νοεμβρίου 2017

To πρώτο διπλό στα Πηγάδια! (2004)

Σαν σήμερα στις 28/11/2004, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στα Πηγάδια την Ξάνθη, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2004-2005...

Ο ΠΑΟΚ σε μια χρονιά που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, γεγονός που έφερε την απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη από τον πάγκο μας μετά τη 2η αγωνιστική, εμφανίστηκε στα Πηγάδια πολύ σοβαρός και αποφασισμένος, με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη με 0-2.

Η ομάδα είδε το χρώμα της νίκης μετά από τρεις αγώνες, από έναν αντίπαλο ο οποίος ως τότε στην έδρα του είχε 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Ξάνθης, στο καινούριο της γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ να γράφει ... ιστορία!

Ο Δικέφαλος ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις καλές φάσεις στο πρώτο 45λεπτο, όμως η προβολή του Καρυπίδη στο 18' αποκρούσθηκε από τον Αναστασόπουλο, το τετ α τετ του Φουτσίνι ένα λεπτό αργότερα είχε την ίδια κατάληξη. 

Το ίδιο συνέβη και στο 32ο λεπτό, όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων σταμάτησε το σουτ του Σπάσιτς, αποκρούοντας σε κόρνερ!
Ο Φρίνγκερ κατέβασε την ομάδα με 4-3-3, έχοντας επιθετική τριπλέτα τους Σπάσιτς - Σαλπιγγίδη - Φουτσίνι, με τον ΠΑΟΚ να πραγματοποιεί εκείνη τη μέρα, την καλύτερη εμφάνισή του ως τότε στο πρωτάθλημα και να δίνει ελπίδες ανάκαμψης! 

Η μία και μοναδική στιγμή που μας απείλησε η Ξάνθη, ήταν στο 48ο λεπτό, με το σουτ του Μπαϊκαρά να περνάει δίπλα από το δοκάρι μας άουτ! 

Στο 50' ο κορυφαίος της Ξάνθης (Αναστασόπουλος), απέκρουσε την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, μετά από σέντρα του Φουτσίνι, για να έρθει στο 62' ο Μαλαδένης να γράψει με δυνατό σουτ το 0-1, μετά από ωραίο γύρισμα του Σαλπιγγίδη από τα αριστερά.

Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 500 οπαδούς μας που βρέθηκαν στα Πηγάδια! Ο Μαλαδένης είναι γέννημα - θρέμμα της περιοχής, καθώς γεννήθηκε στο χωριό Πηγάδια, στην περιοχή δηλαδή που υπάρχει το γήπεδο της ακριτικής ομάδας!

Το τελικό 0-2 σημειώθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Σαλπιγγίδη, που νίκησε στο τετ α τετ τον Αναστασόπουλο, κλειδώνοντας το διπλό και διαλύοντας τα όνειρα των γηπεδούχων να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας!
Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Αναστασόπουλος, Παπαδημητρίου, Παβιό, Ζαπρόπουλος, Σίκοφ, Πρίτας, Μαχράτζε (46' Μελισσάς), Ζωγραφάκης (46' Κοντοδήμος), Λαμπριάκος, Κάραμπας (67' Καζάκης), Μπαϊκαρά.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βόκολος, Καρυπίδης, Ουντέζε, Φουτσίνι, Ζησόπουλος, Κούτσης (85' Λουκά), Κουτσόπουλος, Μαλαδένης (81' Εγκωμίτης), Σπάσιτς (66' Γαρπόζης), Σαλπιγγίδης.

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής ...
Δηλώσεις:

Ρολφ Φρίνγκερ: "Σήμερα παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αν και ξεκινήσαμε με άγχος, το οποίο προερχόταν από τις τελευταίες ήττες. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την υπεροχή και κάναμε ευκαιρίες για γκολ, αλλά αυτά ήρθαν στο δεύτερο μέρος. Κάποια στιγμή ομολογώ ότι φοβήθηκα μήπως συμβεί ότι και με τη Χαλκηδόνα, που χάναμε τις ευκαιρίες και στο τέλος γυρίσαμε στη Θεσσαλονίκη με ήττα".
Λεωνίδας Βόκολος: "Σήμερα πετύχαμε μια σπουδαία νίκη, η οποία μας δίνει ελπίδες για καλύτερη συνέχεια. Συγχαρητήρια στην ομάδα".

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: "Ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, ευτυχήσαμε προηγηθήκαμε στο δεύτερο αρκετά νωρίς, ήταν φυσιολογικό να οπισθοχωρήσουμε λίγο, παρόλα αυτά δεν δώσαμε τη δυνατότητα στην Ξάνθη να δημιουργήσει ευκαιρίες και στις αντεπιθέσεις καταφέραμε και πετύχαμε ένα ακόμη γκολ. 

Νομίζω είναι μια καθαρή νίκη για την ομάδα μας και πιστεύω ότι θα έχουμε ανάλογη συνέχεια. Είμαστε ακόμη στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος και η νίκη αυτή μπορεί να μας βοηθήσει για να καταλάβουμε ότι το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη! 

Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Τη δικαιούμασταν γιατί κάναμε αυτά που έπρεπε σε όλο το παιχνίδι. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα έρθει κοντά μας στο ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ (1-1 στις 5/12/2004)".

Λιάσος Λουκά: "Ερχόμενοι στην Ξάνθη, ξέραμε πολύ καλά ότι ήταν μονόδρομος για μας η νίκη, ότι επιτέλους η ομάδα να αρχίσει -εκτός από το να παίζει καλά- έπρεπε να πάρει και κάποιους βαθμούς. Ευτυχώς όλοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταφέραμε πήραμε τη νίκη! Αρχίζουμε την αντεπίθεση".

Γιώργος Ζησόπουλος: "Θέλαμε τη νίκη, παίξαμε όπως έπρεπε να παίξουμε, ο κάθε παίκτης έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του και πιστεύω πως μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά τα γκολ ήρθαν στο δεύτερο. Πήραμε ένα σημαντικό ματς, τόσο για την ψυχολογία μας όσο και για να ανεβούμε βαθμολογικά".

* Τη σεζόν 2004-2005, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, συγκεντρώνοντας σε 30 ματς, 46 βαθμούς, με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες. Τέρματα 43-39.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο μας (2 παιχνίδια, 1 νίκη - 1 ήττα), ακολούθησε ο ... Ρολφ Φρίνγκερ (16 ματς, 6 νίκες - 4 ισοπαλίες - 6 ήττες) και ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Καραγεωργίου (12 ματς, 6 νίκες - 3 ισοπαλίες - 3 ήττες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4