Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Νοεμβρίου 2017

Οδυνηρή λευκή ισοπαλία στον Άγιο Νικόλαο (1994)

Σαν σήμερα στις 30/11/1994, ο ΠΑΟΚ γνώρισε έναν πολύ βαρύ αποκλεισμό στο θεσμό του Κυπέλλου, μένοντας στο 0-0 στον Άγιο Νικόλαο, στη ρεβάνς του 1-1 της Τούμπας...

Οι παίκτες του Άρι Χάαν, γνώριζαν εξ αρχής πως έπρεπε να σκοράρουν στην Κρήτη, έχοντας απέναντί τους μια ομάδα που ναι μεν ήταν νεοφώτιστη στη Γ' Εθνική, ήταν όμως πολύ αποφασισμένη να παλέψει με νύχια και με δόντια για να πετύχει τη μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία της, πατώντας πάνω στο γκολ που σημείωσε στην Τούμπα (9/11/1994), στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι! 
Οι γηπεδούχοι με σφιχτή αμυντική τακτική, είδαν τον ΠΑΟΚ να χάνει δυο καλές ευκαιρίες με τους Χάβο στο 16' και Ζαγοράκη στο 21', έμειναν με "10" στο 30' λόγω αποβολής του Τσίμπου με 2η κίτρινη κάρτα, ενώ άλλη μια καλή ευκαιρία χάθηκε από τον Δερμιτζάκη στην εκπνοή του ημιχρόνου...

Στο 77' το δυνατό σουτ του Χάβου πέρασε άουτ, ενώ η καλύτερη στιγμή μας στην αναμέτρηση, ήρθε στις καθυστερήσεις (93ο λεπτό), όταν η κεφαλιά του Αλεξίου πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας Γιαλαμάς απέκρουσε το σουτ του Δερμιτζάκη.
Από τον μετριότατο ΠΑΟΚ, πάλεψαν οι Λαγωνίδης - Ζαγοράκης, χωρίς να καταφέρουν να παρασύρουν και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους με την καλή τους απόδοση! 

Οι συνθέσεις:

Άγιος Νικόλαος: Γιαλαμάς. Φαμπιάτος, Γκαρμπάτσης, Τζόρτζης, Σπανάκης, Παπαδημητρίου, Τσίμπος, Ίνεχ, Ράμμος (59' Παπαματθαιάκης), Καραγιώργος (46' Μπότσαρης).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Λαγωνίδης, Μαλιούφας (65' Παναγιωτίδης), Αλεξίου, Ζαφειρίου (45' Αντώνας), Ζαγοράκης, Μπότσιεκ, Τουρσουνίδης, Χάβος, Δερμιτζάκης.

Δηλώσεις προπονητών ...

Άρι Χάαν: "Είναι πολύ κακό το ότι αποκλειστήκαμε από ομάδα Γ' κατηγορίας που έπαιζε με δέκα παίκτες. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία έστω κια αν το γήπεδο ήταν μικρό. Εμάς μας επηρέασαν οι απουσίες. Κάναμε όμως και κακή εμφάνιση. Κρίμα".

Β. Κρητικός: "Ότι πετύχαμε το πέτυχαν τα παιδιά. Είναι τρελό αυτό που κατορθώσαμε! Να παίξουμε δύο φορές με τον ΠΑΟΚ και να μη χάσουμε. Για μας η αποβολή του Τσίμπου είχε αρνητική επίπτωση αφού περιοριστήκαμε μόνο σε αμυντικό ρόλο". 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1994-1995.

* Το παρόν στο γήπεδο έδωσε ο Ευγένιος Γκέραρντ, ο οποίος μετά το ματς δήλωσε: "Ήταν αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, Ο Άγιος Νικόλαος είχε και την τύχη με το μέρος του. Όμως το μεγαλύτερο μέρος της πρόκρισης κρίθηκε στον αγώνα της Θεσσαλονίκης".




Το κύπελλο Ελλάδος 1994-95 διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Ήταν η 53η διοργάνωση του θεσμού. Μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α΄ εθνικής, 18 Β΄ εθνικής και 36 Γ΄ εθνικής κατηγορίας).

Στη φάση των ομίλων, ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 10ο όμιλο μαζί με Αχέροντα Καναλακίου, Εορδαϊκό και Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, με 9 βαθμούς τερμάτισε στην 1η θέση, όμως στο β' γύρο ήρθε ο αποκλεισμός στην Κρήτη... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4