Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Νοεμβρίου 2017

Νωθρός, απογοητευτικός και ... χαμένος! (1968)

Σαν σήμερα στις 17/11/1968, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Χαριλάου τον Αρη, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969...

Η αναμέτρηση άρχιζε στις 15:00 το μεσημέρι εκείνης της Κυριακής, αλλά το γήπεδο ήταν κατάμεστο (20.180 τα εισιτήρια) από τις 12:00, από οπαδούς και των δύο ομάδων. 

Ο Δικέφαλος, με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, βρισκόταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας (3ος) έχοντας 17 βαθμούς, πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (21) και τον Εθνικό (18), ισόβαθμος του Ολυμπιακού.

Εκείνη τη σεζόν το σύστημα βαθμολογίας έδινε 3 βαθμούς στη νίκη, 2 στην ισοπαλία και 1 στην ήττα... Ο Άρης με 14 βρισκόταν κάπου στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΠΑΟΚ σε μια εποχή που έμπαιναν οι βάσεις για την ομαδάρα της δεκαετίας του '70, παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών του κόσμου και έχασε με 2-0, χωρίς να επιβεβαιώσει σε καμιά περίπτωση τον τίτλο του φαβορί που είχε πριν ο διαιτητής Μίχας σφυρίξει τη σέντρα...
Η εικόνα της ομάδας προβλημάτισε παράγοντες και κόσμο, καθώς ήταν νωθρή στα όρια της αδιάφορης και η ήττα ήρθε φυσιολογικά! 

Πολλή γκρίνια για την τακτική του Γιανέφσκι, ενώ το τελικό 2-0, διαμορφώθηκε με γκολ των Συρόπουλου και Αλεξιάδη, από ένα σε κάθε ημίχρονο, με τον Αιμίλιο Θεοφανίδη να φέρει σημαντική ευθύνη .

Το 1-0 έγινε στο 20ό λεπτό, στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο παιχνίδι σε μια περιπετειώδη φάση! Ο Παπαϊωάννου σούταρε ο Θεοφανίδης μπήκε στη φάση και θα μπορούσε να απομακρύνει την μπάλα σε πλάγιο, όμως την έχασε από τον Αλεξιάδη.

Αυτός πάσαρε στον Κωνσταντινίδη που σούταρε με δύναμη, ο Σαββουλίδης απέκρουσε πολύ δύσκολα, όμως η μπάλα έκανε το κέφι στον Συρόπουλο καθώς βρέθηκε στα πόδια του και από εκεί στα δίχτυα μας!
Το 2-0 σημειώθηκε στο 83' με κεφαλιά του Σπυρίδωνα, ενώ ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε στον Μίχα για δύο φάσεις. Η μία ήταν η αποβολή του Γιακουμή στο 65' και η δεύτερη ο μη καταλογισμός πέναλτι σε βάρος των γηπεδούχων λίγα λεπτά αργότερα. 

Σύμφωνα πάντως με την εικόνα της ομάδας εκείνη τη μέρα, οι παίκτες δεν δικαιούνταν να περιμένουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι! 

Οι παίκτες μας απείλησαν την εστία του Χρηστίδη σε δύο περιπτώσεις, η μία στο 7' με τον Παρίδη και η δεύτερη στο 51΄με τον Τερζανίδη. Από εκεί και πέρα το απόλυτο τίποτε! 

Η απογοήτευση που "χάρισε" εκείνη τη μέρα η ομάδα στον κόσμο ήταν πολύ μεγάλη, καθώς έχασε και δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι από ομάδες της πόλης, μιας και προηγήθηκε στις 3/11/1968 η ήττα από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο με 3-1... 
Δύο φάσεις από την αναμέτρηση με πρωταγωνιστική τον Απόστολο Σαββουλίδη σε επιθέσεις των γηπεδούχων

Από το ΠΑΟΚ διασώθηκαν οι Σαββουλίδης - Τερζανίδης. Οι υπόλοιποι σκιές του καλού εαυτού τους!

Οι συνθέσεις:

Άρης: Χρηστίδης, Πάλλας, Ραπτόπουλος, Ναλμπάντης, Σπυρίδων, Γιάντσης (72' Γούναρης), Συρόπουλος, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου, Κωνσταντινίδης.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Φουντουκίδης, Μακρής, Μουρατίδης (38' Γιακουμής), Λάζος (58' Σιάντσης), Σαράφης, Κούδας, Τερζανίδης, Παρίδης.

* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Σαββουλίδης σε μια προσπάθειά του, την οποίαν παρακολουθούν με διαφορετικά συναισθήματα οι Αλεξιάδης, Θεοφανίδης, Φουντουκίδης, Γιάντσης, Παπαϊωάννου.

Η καλή πορεία του Εθνικού ως τότε στο πρωτάθλημα δεν άφησε ασυγκίνητο τον σκιτσογράφο της εποχής, όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4