Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Νοεμβρίου 2017

Πρώτα συλλαλητήριο και μετά τρίμπαλο! (2007)

Σαν σήμερα στις 25/11/2007, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2007-2008...

Πριν το ματς πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των οπαδών του ΠΑΟΚ, με κυρίαρχο αίτημα τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ, για τα οποία είχαν φροντίσει να ανέβουν σε διόλου ευκαταφρόνητα επίπεδα, οι προηγούμενοι μεγαλομέτοχοι! 

 Ακολούθησε πορεία του πλήθους από την Καμάρα προς το γήπεδο ΠΑΟΚ, μια πορεία υποδειγματική χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο...

Στο παιχνίδι, ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με 3-1 απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα όπως ο Πανιώνιος, ο οποίος είχε εκείνη τη χρονιά μια από τις καλύτερες ομάδες στην Super League και έναν πολύ σοβαρό προπονητή στον πάγκο του. 

Το μόνο μελανό σημείο σε όλο το σκηνικό ήταν αυτοί οι "κάποιοι" οι οποίοι φρόντισαν και αμαύρωσαν τη μεγάλη εκείνη μέρα, πετώντας πέτρες στο λεωφορείο της αποστολής του Πανιωνίου κατά τη διαδρομή του προς το αεροδρόμιο... Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Μάλιστα για το θέμα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Πληροφορηθέντες ο Θ. Ζαγοράκης και το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι μια ολιγομελής ομάδα επετέθη αδικαιολογήτως στο λεωφορείο της αποστολής του Πανιωνίου, καταδικάζουν το γεγονός, καταγγέλοντας προβοκάτσια σε βάρος μιας ιστορικής ομάδας και των οπαδών της που καταχειροκροτήθηκαν από το σύνολο των οπαδών του ΠΑΟΚ τόσο κατά την είσοδό τους στο γήπεδο της Τούμπας, όσο και μετά τη λήξη του αγώνα. 

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απαιτεί απ’ τις αστυνομικές αρχές τη σύλληψη των πρωταιτίων του επεισοδίου, τη διαλεύκανση των σκοπών τους, διότι είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για άτομα που κινούνται ενάντια στην ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια."
Η ομάδα μας ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε στο 15' λεπτό να βρίσκεται μπροστά με δύο γκολ διαφορά, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε. Πιο συγκεκριμένα:

Στο 8' ο Σνάουτσνερ έκανε τη σέντρα στον Γεωργιάδη ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι.

Στο 15' ο ΠΑΟΚ διπλασιάζει τα τέρματά του με τον Κωνσταντινίδη αυτή τη φορά, ύστερα από λάθος της άμυνας της ομάδας της Νέας Σμύρνης, που εκμεταλλεύτηκε ο ''σβούρας''. Ο Πανιώνιος έδειχνε σαστισμένος, ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Στο 22' είχαμε την πρώτη επίσκεψη του Πανιωνίου στα καρέ του Φερνάντες ο οποίος έδωσε το παρόν σε μια ενέργεια του Τζιμπούρ.
Στο 24΄ γίνεται αλλαγή ο Σνάουτσνερ αφού σε μια προσπάθειά του να σταματήσει αντίπαλο του, έμεινε κάτω στο έδαφος σφαδάζοντας. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά δεν ήταν δυνατόν να αγωνισθεί. 

Στη θέση του ως δεξί μπακ πέρασε ο Ηλιάδης. Αμέσως μετά την είσοδο του Ηλιάδη στον αγωνιστικό χώρο και στην επόμενη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στην αντίπαλη περιοχή πραγματοποιήθηκε και το 3-0 από τον Μαλεζά.

Στο 30' ο Πανιώνιος μείωσε το σκορ στο 3-1 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό. Σκόρερ ο Πλετς, ύστερα από άστοχη έξοδο του Φερνάντες.

Κοντά στο 40' ο παίκτης του Πανιωνίου Φερνάντεζ, σε ένα κόρνερ που πήγε να εκτελέσει στη γωνία της 4α, έσπρωξε το ball boy του γηπέδου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση, με τον Κωνσταντινίδη να ζητά εξηγήσεις από τον ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου γι’ αυτή του την ενέργεια. 

Ο παίκτης του Πανιωνίου αντίκρισε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Ζωγράφου, στην τελευταία αξιομνημόνευτη στιγμή του 45λεπτου, καθώς το ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος κατέβηκε με στόχο να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Η ομάδα μας μέχρι να περάσει το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε δύσκολες στιγμές. Στο 52' και στο 56' είχαμε τις καλύτερες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων (όχι πάντως κάτι το ιδιαίτερο).

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Σάλμον., στην πρώτη η καρφωτή κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη δεύτερη απέκρουσε ο γκολκίπερ του Πανιωνίου Κρέσιτς, ο οποίος στα χρόνια που ακολούθησαν έγινε κάτοικος Τούμπας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Κωνσταντινίδης, Μπαλάφας, Μπαϊάνο, Μελίσσης, Μαλεζάς, Χαραλάμπους, Σνάουτσνερ (23΄ Ηλιάδης), Γεωργιάδης, Σάλμον (89΄Βρύζας), Βαγγελής (77΄Χριστοδουλόπουλος).

Πανιώνιος: Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Σκούφαλης, Τζιμπούρ, Μάκος, Κουμορτζί (34΄Νικολάου - 46΄Καπετάνος), Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Φερνάντες.

Δηλώσεις: 

Φερνάντο Σάντος: "Πιστεύω ότι ήταν μία δίκαια νίκη. Αρχίσαμε με 30 λεπτά καλής απόδοσης, στην διάρκεια των οποίων πιέσαμε τον αντίπαλο. Όταν είχαμε την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσαμε γρήγορα να την κυκλοφορούμε, να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε γκολ. 

Ομολογώ ότι δεν είναι φυσιολογικό να σκοράρεις 3 φορές τόσο γρήγορα, αλλά στέκομαι στο ότι μετατρέψαμε σε γκολ τις περισσότερες ευκαιρίες που μας δόθηκαν. 

Ο Πανιώνιος μας απείλησε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και εμείς είχαμε πάλι κάποιες ευκαιρίες για να βάλουμε και τέταρτο γκολ. 

Είχαμε κάποιες δυσκολίες και αυτό γιατί προσωρινά επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κυκλοφορεί την μπάλα πιο εύκολα. Μετά πιέσαμε στα μαρκαρίσματα τον αντίπαλο και το παιχνίδι κύλησε έτσι μέχρι το τέλος.

Ο Πανιώνιος έδειξε ότι είναι πολύ αξιόλογη ομάδα. Μετά τα γκολ που δέχτηκε, πίεσε και προσπάθησε για να πετύχει το γκολ που θα του επέτρεπε να κυνηγήσει ακόμα και την ισοφάριση. 

Είχαμε και την αποχώρηση του Σνάουτσνερ , o τραυματισμός του oποίου δεν είναι σοβαρός, καθώς όπως μου είπαν υποφέρει προς το παρόν από ένα ελαφρύ διάστρεμμα. 

Ο Ηλιάδης είναι ένας υποδειγματικός ποδοσφαιριστής, απόλυτα επαγγελματίας. Παρόλο που δεν αγωνίστηκε στη θέση του, τα κατάφερε περίφημα. Ο Σάλμον ήταν σήμερα ο καλύτερος παίκτης μας, μας βοήθησε στο μέγιστο βαθμό.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθα είχα τονίσει ότι αυτή η ταύτιση απόψεων μεταξύ κόσμου, παικτών και προπονητικής ομάδας, θα οδηγήσει σε επιθυμητά αποτελέσματα. Εγώ ενθουσιάζομαι όταν έχουμε τέτοια υποστήριξη, καθώς μας δίνει δύναμη και τονώνει την ψυχολογία μας. 

Όλα αυτά που βλέπετε στο γήπεδο δεν οφείλονται σε ένα άτομο, αλλά σε συλλογική δουλειά. Βρισκόμαστε στο ένα τρίτο του πρωταθλήματος. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε μία γερή ομάδα, με στόχο τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Αυτό θα ικανοποιεί εκτός των άλλων και τον κόσμο μας".

Ηλίας Χαραλάμπους: "Ήταν μια σπουδαία νίκη. Τώρα σκεφτόμαστε τη συνέχεια. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι".

Παντελής Κωνσταντινίδης: "Το σημαντικό είναι η νίκη. Σιγά-σιγά ανεβαίνει ο ΠΑΟΚ. Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε".

Χριστοδουλόπουλος: "Αυτό που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο δεν το έχουμε κάνει ποτέ. Ο κόσμος ήταν φανταστικός ενώ σίγουρα στη νίκη μας συνέβαλε το γρήγορο γκολ όπως και το δεύτερο που ακολούθησε. Βάλαμε κι ένα τρίτο και ήρθε μία μεγάλη νίκη. Πιστεύω ότι έχει αρχίσει να βγαίνει η δουλειά των προπονήσεων".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4