Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Νοεμβρίου 2017

Επιστροφή στις νίκες με ... ντόρτι! (1982)

Σαν σήμερα στις 21/11/1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983...

Ο Δικέφαλος επέστρεψε στο γήπεδό του μετά από την εντός έδρας ήττα από τον Άρη με 0-2 στις 31/10, ενώ ακολούθησε και νέα ήττα, αυτή τη φορά στη Δράμα από τη Δόξα με 3-1 στις 7/11/1982. 

Αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες, δεν ξεπερνούσε τις 6.000 (4.409 τα εισιτήρια) και γενικά υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια για την ως τότε αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Διαβάστε τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ τις πρώτες 5 αγωνιστικές εκείνης της σεζόν:

1η αγωνιστική (19/9): ΠΑΟΚ - Λάρισα 3-2,
2η αγωνιστική (26/9): Μακεδονικός - ΠΑΟΚ 0-0,
3η αγωνιστική (3/10): ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 0-0,
4η αγωνιστική (31/10): ΠΑΟΚ - Αρης 0-2,
5η αγωνιστική (7/11): Δόξα Δράμας - ΠΑΟΚ 3-1

Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, ήταν εξαιρετικός μεσοεπιθετικά, υστέρησε όμως μεσοαμυντικά, κάτι άλλωστε που δείχνει το τελικό 4-2 με το οποίο επικρατήσαμε της κρητικής ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο καλές ευκαιρίες με το καλημέρα, με τους Κωστίκο στο 4' και Τρίμχολντ στο 6', τους μιμήθηκε ο Δημόπουλος στο 24', για να έρθει τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βασίλης Γεωργόπουλος, μετά από συνδυασμό Δημόπουλου - Τρίμχολντ να ανοίξει το σκορ με δυνατό σουτ που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Λαφτσής...
Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ, όταν τρία λεπτά αργότερα ο Αγιομαμίτης είδε τη 2η κίτρινη κάρτα του διαιτητή Κολοκυθά για διαμαρτυρία και στο 38' ο Ιωσηφίδης σέντραρε από τα αριστερά, ο Λαφτής απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Δημόπουλο και έτσι γράφτηκε το 2-0 (αρχική εικόνα).

Δύο λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ ξαναμπήκε στο ματς, καθώς μετά από κόρνερ του Ιορντανέσκου (μετέπειτα προπονητής της Εθνικής ομάδας), ο Κίρισιτς με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Η χαρά των παικτών του ΟΦΗ κράτησε μόλις τρία λεπτά. 

Ήταν το 44ο λεπτό του παιχνιδιού, όταν ο Τρίμχολντ μετά από ασθενή απόκρουση του Λαφτσή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Βλάχου να την προλάβει πριν αυτή περάσει τη γραμμή.
 
Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των Κρητικών, που ισχυριζόταν ότι ο Βλάχος πρόλαβε την μπάλα και την απομάκρυνε, πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας.

Στο 60', το σουτ του Κούδα βρήκε στο χέρι του Τασσόπουλου, ο διαιτητής (πολύ γνωστός πεναλτάκιας εκείνη την εποχή ο Κολοκυθάς), έδειξε την άσπρη βούλα και ο Δαμανάκης διαμόρφωσε το 4-1. 

Το τελικό 4-2 σημειώθηκε στο 76' με πέναλτι του Ιορντανέσκου (ο Αλαβάντας ανέτρεψε τον Τσιριμώκο), ενώ στο 79' το δυνατό σουτ του Βασιλάκου βρήκε στο δοκάρι του τυχερού σε αυτήν τη φάση Λαφτσή. 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Δημόπουλος, Δαμανάκης, Σκαρτάδος, Κούδας... 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης (83' Ψαρράς), Τρίμχολντ, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας (70' Βασιλάκος), Κωστίκος. 

ΟΦΗ: Λαφτσής, Ζιάκος, Βλάχος, Τασσόπουλος, Αγιομαμίτης, Γεωργιάδης, Πασσάς (46' Χριστοφής), Κίρισιτς, Τσιριμώκος (71' Χανταμπάκης), Ιορντανέσκου, Αλεξίου.



* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4