Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Νοεμβρίου 2017

Κακό θέαμα και ... καρεκλοπόλεμος! (1999)

Σαν σήμερα στις 28/11/1999, ο ΠΑΟΚ έχοντας τη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών του, αντιμετώπισε στο Χαριλάου τον Αρη, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1999-2000...

Ο κόσμος του Δικεφάλου κατέβηκε στο γήπεδο της Παπαναστασίου με μεγάλη πορεία από την Τούμπα, αλλά είδε την ομάδα να πραγματοποιεί άλλη μια μέτρια εμφάνιση εκείνη τη σεζόν και να αρκείται στη λευκή ισοπαλία.

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε περίπου 17.000 θεατές (15.393 τα εισιτήρια) και δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας...

Αν κάτι έμεινε στη μνήμη μας από το παιχνίδι, είναι οι πολύ δυνατές μονομαχίες ενός των τεσσάρων γραμμών, "η ... ανακαίνιση" της θύρας 1 από τα κίτρινα καρεκλάκια και οι λίγες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες! Πριν το ματς οι γηπεδούχοι με 17 βαθμούς ήταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας ενώ ο ΠΑΟΚ με 11 κάπου στη μέση της!
 
Οι γηπεδούχοι στην ... εποχή Κοντομηνά, είχαν την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, η καλύτερή τους στιγμή στο κομμάτι αυτό του παιχνιδιού ήρθε στο 34' με τον Αγαθοκλέους να σουτάρει από καλή θέση άουτ, για να απαντήσει άμεσα ο ΠΑΟΚ με τον Βαλέντσια στο επόμενο λεπτό, με τον Κολομβιανό να αποφεύγει τους Γεωργιάδη - Παπαδόπουλο, αλλά να σουτάρει άουτ!

Στο 44' απειλήθηκε σύρραξη ανάμεσα σε Κυζερίδη - Βαλένσια, ενώ στο 45' ο Κούτσης έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Σάμπρι, κάτι που έφερε μεγάλη ένταση στην κερκίδα μας, με τα καρεκλάκια να πέφτουν στο γήπεδο ... σα χαλάζι!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την εικόνα του και στο 70' έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-1... Ο Τετράτζε έπαιξε το 1-2 με τον Γιώργο Γεωργιάδη, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Κατεργιαννάκη αλλά βρέθηκε στα πλάγια, γύρισε την μπάλα στον Γεωργιάδη που με άψυχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων!

Κορυφαίοι του Δικεφάλου στο ματς οι Κατσιαμπής - Τετράτζε, οι υπόλοιποι κινήθηκαν στη μετριότητα ...      

Οι συνθέσεις:

Αρης: Κατεργιαννάκης, Γεωργιάδης, Λουμπούτης, Μαλλούς, Μάντζος, Ναγκόλι (74' Ράντοσιτς), Κούτσης, Παπαδόπουλος, Κυζερίδης, Γκλούσεβιτς (60' Λιολίδης), Αγαθοκλέους (78' Χαριστέας).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Τετράτζε, Βενετίδης, Κατσιαμπής, Χασιώτης, Μαχαιρίδης (86' Μπάντοβιτς), Γεωργιάδης (80' Καφές), Φραντζέσκος, Βαλένσια (80' Νούνιες), Μαραγκός, Σάμπρι.

Δηλώσεις:

Άρι Χάαν: "Σε κάθε περίπτωση η ομάδα μου έδειξε καλό χαρακτήρα, γιατί ο Άρης είχε καλή πορεία και το Χαριλάου είναι δύσκολη έδρα. Θεωρώ δίκαιο το ισόπαλο αποτέλεσμα. Για μας είναι καλό αφού ξεπεράσαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Οι δύο ομάδες είχαν ίσες ευκαιρίες αριθμητικά αλλά οι τερματοφύλακες δεν είχαν πολλή δουλειά".

Νίκος Μιχόπουλος: "Αν και περιμέναμε όλοι ένα τέτοιο παιχνίδι, ένα τοπικό ντέρμπι με πολύ πάθος και ένταση, παρόλα αυτά δεν έγινε κάτι τέτοιο στον βαθμό που περιμέναμε. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι και οι δύο ομάδες υποσυνείδητα πρόσεχαν πολύ τις άμυνές τους, γι' αυτό και δε δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις στις εστίες".

Στράτος Γιδόπουλος: "Είμαστε όλοι σκασμένοι! Πώς είναι δυνατόν να μην κερδίζεις αυτόν τον Άρη. Αν παίρναμε το παιχνίδι και στη συνέχεια διπλό στον ΟΦΗ θα μπαίναμε στη μάχη του τίτλου!

Δεν ξέρω τι λέει ο προπονητής, όμως για μένα το 0-0 μπορεί να θεωρηθεί καλό αποτέλεσμα μόνο για αυτούς που πιστεύουν ότι ο ΠΑΟΚ στοχεύει στην ... 8η θέση. Ο ΠΑΟΚ όμως στοχεύει στις δύο πρώτες θέσεις", προαναγγέλοντας ουσιαστικά το τέλος της συνεργασίας με τον Χάαν!


* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4