Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Νοεμβρίου 2017

Η υπεροχή δεν έφερε τη νίκη (1966)

Σαν σήμερα στις 13/11/1966, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στις γειτονικές Σέρρες με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1967...
 
Αυτό ήταν το πρώτο εκτός Θεσσαλονίκης παιχνίδι μας για εκείνη τη σεζόν, καθώς προηγήθηκαν το ματς με το Αιγάλεω στην Τούμπα (3-1 την 1η αγωνιστική), με τον Πιερικό στην Τούμπα (0-0 την 2η αγωνιστική) και με τη Βέροια στην Τούμπα (3-1 την 3η αγωνιστική).

Μπροστά σε 6.000 θεατές, ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, έχοντας όμως τη θερμή συμπαράσταση πολλών οπαδών του (ήταν περισσότεροι από 3.000), βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 17ο λεπτό, όταν ο Ρίζος απέφυγε δύο αμυντικούς μας, πάσαρε στον Ηλιάδη και αυτός νίκησε τον Μουσελεμίδη σημειώνοντας το 1-0!

Ως εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πίεζε για να βρει δίχτυα, με την άμυνα των γηπεδούχων να έχει πάρει ... φωτιά και να απομακρύνει με μεγάλη δυσκολία της επικίνδυνες επιθέσεις των παικτών του Νίκου Πάγκαλου, που είχαν μπει στο γήπεδο αποφασισμένοι να συνεχίσουν το καλό ξεκίνημά τους στο πρωτάθλημα!

Μάλιστα στο 10ο λεπτό, ο Αφεντουλίδης έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για το 0-1, όταν σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Χριστοδούλου έστειλε την μπάλα άουτ!

Στο 44' ήταν η σειρά του Κοντογιώργου να χάσει άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, όταν βρέθηκε μια ανάσα από το 1-1, όμως το σουτ που επιχείρησε χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χριστοδούλου και πέρασε άουτ!

Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, ο Αφεντουλίδης, μέσα από τη μικρή περιοχή σούταρε άουτ! Και ενώ όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα φύγει από τις Σέρρες με μια αναπάντεχη ήττα, κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού, ήρθε στο 88' ο Θεοφανίδης να πετύχει την ισοφάριση!

Ο Στοϊμένος ανέτρεψε τον Γιακουμή λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, ο Ελβετός ρέφερι Καρλ Γκόπελ έδωσε το φάουλ και ο Θεοφανίδης με απευθείας εκτέλεση, κάρφωσε την μπάλα στο "Γ" της εστίας των γηπεδούχων χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ τους 2 βαθμούς της ισοπαλίας (3-2-1 το σύστημα βαθμολογίας εκείνη τη σεζόν), μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς του κόσμου που ακολούθησε την ομάδα στις Σέρρες!

Παρά το ισόπαλο 1-1, κανείς από τους ένδεκα παίκτες του ΠΑΟΚ δεν υστέρησε! Όλοι τους πολέμησαν για τη νίκη και έδωσαν σκληρές μάχες για να πετύχουν την ισοφάριση και σίγουρα έφυγαν από το γήπεδο στενοχωρημένοι για την βαθμολογική απώλεια... 

Ενδεικτικό της υπεροχής του ΠΑΟΚ ήταν τα 7 κόρνερ που κέρδισε στο ματς, έναντι μηδενός των γηπεδούχων, που σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού, περιορίστηκαν σε καθαρά αμυντικό ρόλο...

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός: Χριστοδούλου, Κασάπης, Στοϊμένος, Χατζηπανταζής, Τσακίρης, Ρίζος, Μπιτζίδης, Αποστολίδης, Φραγκόπουλος, Ηλιάδης, Καλαποδάς.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Τάτσης, Θεοφανίδης, Φουντουκίδης, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Μαχαιρίδης, Γιακουμής, Κοντογιώργος, Αφεντουλίδης.

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη. 

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1966-1967.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4