Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Νοεμβρίου 2017

Όταν ο Μπακαγιόκο τιμώρησε την παλιά του ομάδα! (2008)

Σαν σήμερα στις 23/11/2008, ο ΠΑΟΚ φανερά επηρεασμένος από τις πολλές απουσίες του, κέρδισε δύσκολα την ΑΕΛ στην Τούμπα με 1-0, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009...

Το πολύτιμο όπως αποδείχθηκε τελικά γκολ σημειώθηκε από τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο στο 74', αλλά το μελανό σημείο της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο 52', με τον Βόσνιο επιθετικό να παθαίνει θλάση και να μένει έναν μήνα περίπου εκτός αγωνιστικής δράσης.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε εκείνη τη μέρα ότι είχε καρδιά και ψυχή, καθώς αν και δεν ήταν καλός, κατάφερε και έφτασε στο αγχωτικό τρίποντο. Σημαντικός λόγος που κερδίσαμε ήταν το πάθος που έδειξαν οι παίκτες μας και κυρίως ο Μπακαγιόκο. 

Από την αρχή έδειξε ότι ήθελε πολύ να σκοράρει ενάντια στην πρώην του ομάδα. Το πέτυχε παρά το γεγονός ότι κάποιοι απαράδεκτοι από την κερκίδα μουρμούριζαν εναντίον του στη διάρκεια της αναμέτρησης. Το πόσο πολύ ήθελε να βάλει γκολ φάνηκε με τον τρόπο που το πανηγύρισε, ξεσπώντας σε κλάματα.
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν κέρδισε τρεις βαθμούς αλλά έχασε και τον Μουσλίμοβιτς. Πλέον το τέλος του πρώτου γύρου (απέμεναν τέσσερις αγωνιστικές) βρήκε τον Δικέφαλο να έχει πάρα πολύ σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα αφού θα έπρεπε να καλύψει τους τραυματισμούς των Βιεϊρίνια – Κοντρέρας – Μουσλίμοβιτς και τις τιμωρίες των Γκαρσία – Βερόν – Ίβιτς., βασικότατων δηλαδή παικτών μας!

Ο Φερνάντο Σάντος κατέβασε την αρχική ενδεκάδα με σύστημα 4-4-2. Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα της άμυνας οι Σνάουτσνερ – Αραμπατζής, στο κέντρο της οι Μαλεζάς - Μάρκος Αντόνιο, μπροστά τους οι Ίβιτς - Βερόν - Κωνσταντινίδης – Κονσεϊσάο και επιθετικό δίδυμο οι Μπακαγιόκο - Μουσλίμοβιτς...
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η ΑΕΛ είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και την κατοχή της, ενώ ήταν αυτή που απείλησε έχοντας τα πρώτα σουτ τα οποία εξουδετέρωσε εύκολα ο Χαλκιάς. 

Οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν ούτε έπαιξαν συντηρητικά και προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, αρκέστηκε σε αντεπιθέσεις έχοντας όμως κακές επιλογές στην τελική πάσα και ουσιαστικά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο!
Στην επανάληψη ήρθε πολύ νωρίς ο τραυματισμός του Μουσλίμοβιτς (στη θέση του πέρασε ο Αναστασάκος) κάτι το οποίο επηρέασε ακόμη περισσότερο την ομάδα επιθετικά. Δεν υπήρχε σωστή κυκλοφορία και οι επιθετικοί μας έδειχναν ακίνδυνοι.
Ο Σάντος πέρασε στο παιχνίδι τον Λάκη βγάζοντας τον Κωνσταντινίδη στο 59', περνώντας αριστερά τον Κονσεϊσάο. Από ένα κόρνερ του Λάκη στο 74', ο Μπακαγιόκο κατάφερε να σκοράρει βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στην Τούμπα όταν όλοι περιμέναμε το παιχνίδι να λήξει 0-0.

Μετά το γκολ στη θέση του σκόρερ πέρασε ο Μπαλάφας, η Λάρισα πήρε την πρωτοβουλία και είχε την κατοχή προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση, όμως η ομάδα μας αμύνθηκε πολύ σωστά (εποχή Σάντος γαρ!) και έκοψε κάθε επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων, οι οποίοι προφανώς δεν κατάφεραν να συνειδητοποιήσουν το ότι δέχτηκαν γκολ και προσπάθησαν άδοξα με γιόμες να πετύχουν κάτι καλό.
Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 20.000 οπαδοί (15.728 τα εισιτήρια) οι οποίοι παρά το πολύ κρύο που επικρατούσε στην Τούμπα, προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα από την αρχή της αναμέτρησης. 

Ο ΠΑΟΚ όμως δυστυχώς δεν έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στην κερκίδα, η οποία τέλος φώναζε μαζικά υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία του οποίου η εκδίκαση της ιστορίας με την μπουνιά στον Ντιόγο, θα γινόταν λίγες μέρες αργότερα, πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη που ακολουθούσε.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μάρκος Αντόνιο, Σνάουτσνερ, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Κωνσταντινίδης (59' Λάκης), Ιβιτς, Κονσεϊσάο, Βερόν, Μουσλίμοβιτς (52' Αναστασάκος), Μπακαγιόκο (79' Μπαλάφας).

AEΛ: Κοτσόλης, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Βέμπερ (85' Τσίγκας), Σολάνο (71' Κατσιαρός), Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας, Κυριακίδης (76' Ρομπέρ), Ζουράφσκι, Πάρα.
Το παιχνίδι της Τούμπας έχει τελειώσει και μετά το τελευταίο σφύριγμα του Κουκουλάκη, ο Χαλκιάς χαρίζει τη φανέλα του στην εξέδρα.

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος:

"Είχαμε προειδοποιήσει τους παίκτες μας ότι η ομάδα της Λάρισας είναι μία πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα. Αυτό φάνηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου ήταν καλύτερη. Αυτό γιατί εμείς αφήναμε χώρους από τους προσωπικούς μας αντιπάλους και αυτό επέτρεψε στην Λάρισα να κρατάει την μπάλα στα πόδια της όπως της αρέσει. 

Όταν την είχαμε εμείς στα πόδια μας δεν είχαμε υπομονή, χάναμε την μπάλα πολύ εύκολα και έτσι η Λάρισα ήταν καλύτερη από μας στο πρώτο ημίχρονο.

Στο ημίχρονο μιλήσαμε στους ποδοσφαιριστές μας και ψάξαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Να μειώσουμε τις αποστάσεις και να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια όταν θα είχαμε την μπάλα στα πόδια μας. 

Αυτό φάνηκε ειδικότερα στα 10΄ πρώτα του δευτέρου ημιχρόνου. Το παιχνίδι ισορρόπησε με μας να καταφέραμε να βάλουμε ένα γκολ και φυσιολογικά τα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ήταν πολύ δύσκολα για μας.

Η Λάρισα βγήκε μπροστά αλλά οι ποδοσφαιριστές μου παίξανε καλά κλέβοντας μπάλες από τον αντίπαλο ενώ κρατούσαν την μπάλα στην κατοχή τους με ηρεμία. Κερδίσαμε τρεις βαθμούς και θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως έχουμε ξεκινήσει και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε".

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του τεχνικού της Λάρισας, Μαρίνου Ουζουνίδη, που είχαν προηγηθεί, για την φάση που είχε προηγηθεί του γκολ του ΠΑΟΚ και το οφ σάιντ που είχε δοθεί στον Ζουράφσκι απάντησε: "Δεν μου αρέσει να σχολιάζω τέτοια πράγματα. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος στο τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς".

Για τον τραυματισμό τη φορά αυτή του Μουσλίμοβοτς σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες απουσίες που ήδη υπάρχουν είπε ότι: "Σίγουρα είναι κάτι δύσκολο για αυτό και θα πρέπει να συνεχίσουμε ως ομάδα. Με την ίδια θέληση και προσπάθεια. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές φαίνεται ποιες ομάδες είναι ενωμένες και ποιες όχι".

* Τη σεζόν 2008-2009, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στη 2η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας 63 βαθμούς, 8 λιγότερους από τον Ολυμπιακό, έχοντας 18 νίκες, 9 ισοπαλίες και 3 ήττες, με τέρματα 39-16. 

Στα play offs, στα οποία συμμετείχαν και οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΑΕΛ, τερμάτισε 3ος πίσω από τις δύο αθηναϊκές ομάδες, αν και μπήκε σε αυτά με τους περισσότερους βαθμούς σε σχέση με τους υπόλοιπους!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4