Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Νοεμβρίου 2017

Γηπεδούχος με την Καλαμαριά στα ... Χανιά! (1986)

Σαν σήμερα στις 23/11/1986 ο τιμωρημένος ΠΑΟΚ, κατέβηκε στα Χανιά για να "υποδεχτεί" τον Απόλλωνα Πόντου σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1886-1987...

Οι παίκτες του Τάις Λίμπρεχτς βρέθηκαν σε ένα άκρως εχθρικό περιβάλλον, το οποίο δημιούργησαν οπαδοί του Ολυμπιακού, που έσπευσαν να ... συμπαρασταθούν στην Καλαμαριά, καθώς πριν από αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ με την ομάδα τους (και τον Ηρακλή) μοιράζονταν την πρώτη θέση με 10 βαθμούς έκαστος... 

Το γήπεδο των Χανίων είναι ένα από τα 17 που φιλοξένησαν τον ΠΑΟΚ διαχρονικά σαν γηπεδούχο (μαζί με την Τούμπα φυσικά), από καθιερώσεως της Α' Εθνικής Κατηγορίας... 
Περίπου 7.000 θεατές είδαν το παιχνίδι (5.916 τα εισιτήρια), στο οποίο η Καλαμαριά ήταν καλύτερη και πήρε προβάδισμα στο 29' όταν ο Τσολερίδης εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Ψαρράς απομάκρυνε προσωρινά για να έρθει ο Τσολερίδης με προβολή να ανοίξει το σκορ.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο ΠΑΟΚ ψαχνόταν, στο 33' ο Τερζής νίκησε τον Ζήνδρο στο τετ α τετ, για να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια με τους "φιλοξενούμενους" να προηγούνται με 0-1.

Ο ΠΑΟΚ στο 50' είχε μια μεγάλη ευκαιρία όταν σε φάουλ του Βασιλάκου, η μπάλα βρήκε στο τείχος, άλλαξε πορεία και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του γνωστού μας ...Μίρτσου. 

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε! Ψαρράς - Βασιλάκος συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Ιορδανίδη, που με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Πέντε λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Βασιλάκου πέρασε άουτ, στην πιο επικίνδυνη επίθεσή μας ως το τέλος της αναμέτρησης.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τερζής, Ψαρράς, Βασιλάκος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Γιούρισιτς, Αλαβάντας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Μαλιούφας, Ορφανός (46' Ιορδανίδης), Μαυρομάτης, Αλεξανδρίδης, Παπαϊωάννου (80' Καραγεωργίου), Βασιλάκος.

Απόλλων Πόντου: Μίρτσος, Τραϊνόπουλος, Κωνσταντινίδης, Τομπουλίδης, Κουσουλάκης, Νεντίδης, Ζήνδρος (65' Κατρακυλάκης), Κότσαλος, Τσολερίδης, Ιωσηφίδης, Χατζηαντωνίου (87' Τσαλκιτζής). 

Δηλώσεις Τάις Λίμπρεχτς: "Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, η Καλαμαριά έπαιξε καλύτερα στο α' μέρος και είχε πολλές ευκαιρίες. Στην επανάληψη αλλάξαμε το σύστημά μας με τη συμμετοχή του Ιορδανίδη και παίξαμε καλύτερα στο διάστημα αυτό αφού είχαμε πολλές ευκαιρίες με αποτέλεσμα το γκολ της ισοφάρισης να έρθει δίκαια. 

Πάντως δεν είναι καλό για μας να αλλάζουμε συνέχεια συστήματα. Σήμερα έλειπαν οι Σκαρτάδος - Τσουρέλας. Στο α΄μέρος παίξαμε χωρίς δύναμη πάθος και καλή οργάνωση. Ο Γιούρισιτς έπαιζε πρώτη φορά λίμπερο και ο Αλαβάντας αριστερό μπακ! Τη συμπεριφορά του κόσμου τη δικαιολογώ διότι ο κόσμος είναι πάντα με τη μικρή ομάδα".


*Στην παρακάτω εικόνα διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της σεζόν 1986-1987.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4