Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Νοεμβρίου 2017

Τρόμαξε όλη την Ελλάδα ο ΠΑΟΚ του Σάνον! (1972)

Σαν σήμερα στις 12/11/1972, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973 και τον νίκησε με 4-1 ...

Το παιχνίδι ήταν παράσταση για έναν ρόλο, καθώς οι παίκτες του Σάνον στην καλύτερη χρονιά τους με τον Άγγλο τεχνικό στον πάγκο τους, έπαιξαν μπαλάρα και έκαναν τον συμπολίτη να μοιάζει με ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας!
Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 37.000 θεατές (34.902 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό έδειξε τις προθέσεις του, παίζοντας τον αντίπαλό του σαν τη γάτα με το ποντίκι! 

Με παίκτες που έβγαζαν ενέργεια και έτρεχαν ακατάπαυστα, ξεσήκωναν συνέχεια την εξέδρα που εκστασιασμένη παρακολουθούσε το ρεσιτάλ τους, εντός των τεσσάρων γραμμών...

Αφού χάθηκαν στο πρώτο ημίχρονο πολλές και καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αυτό έγινε τελικά στο 44', με τον Κούδα που πέρασε όποιον αμυντικό βρήκε μπροστά του και στη συνέχεια και τον Φανάρα! 
Στο 56' ο Ασλανίδης με δυνατό σουτ μετέτρεψε σε γκολ την πολύ ωραία σέντρα του Γούναρη, είκοσι λεπτά αργότερα ο Φουντουκίδης με κοντινό δυνατό σουτ έγραψε το 3-0, για να έρθει στο 83΄ο Σαράφης να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0. 

Το μόνο που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 85' με τον Γκέσιο, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής...
Στο 56' ο Αποστολίδης με δυνατό σουτ μετέτρεψε σε γκολ την πολύ ωραία σέντρα του Γούναρη, είκοσι λεπτά αργότερα ο Φουντουκίδης με κοντινό δυνατό σουτ έγραψε το 3-0, για να έρθει στο 83΄ο Σαράφης να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0. 

Το μόνο που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 85' με τον Γκέσιο, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής...

Στο 16' ο Θεσσαλονικιός διαιτητής Νίκος Ζλατάνος, ακύρωσε γκολ του Αποστολίδη, θεωρώντας πως έκανε φάουλ σε σύγκρουσή του με τον ... Μπατάκη, την ώρα που η μπάλα πήγε στα δίχτυα.

Δέκα λεπτά αργότερα ακύρωσε κανονικό γκολ του Κούδα, παίρνοντας επάνω του τη φάση, αγνοώντας τον βοηθό του.
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Ασλανίδης (κορυφαίος του γηπέδου), Σαράφης, Κούδας, Αποστολίδης, Φουντουκίδης, χωρίς να υστερήσει κανείς από όσους αγωνίστηκαν εκείνη τη μέρα. 

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 23 βαθμούς και ήταν μόνος πρώτος στη βαθμολογία, επτά περισσότερους από τον Ολυμπιακό που είχε όμως δύο ματς λιγότερα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης (85' Τσιλιγκιρίδης), Ιωσηφίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Μπέλλης (84' Παράσχος), Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

Ηρακλής: Φανάρας, Ζαφειρίδης,Θεοδοσιάδης, Σεντελίδης, Μπατάκης, Ροκίδης, Ποντίκης (67' Κουτρουμπέλης), Νικολούδης, Γκέσιος. Αϊδινίου, Καφετζής.
Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:

Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

Είχε σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

Πέτυχε 75 γκολ...

Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας.

Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24.

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4