Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Οκτωβρίου 2017

Έξι παίκτες μας κατά της Εθνικής Γερμανίας! (1975)

Σαν σήμερα 9/10/1975, η Εθνική Ελλάδας ταξίδεψε για το Ντίσελντορφ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, στο πλαίσιο του τότε Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης (σημερινό Euro)...

Στην αποστολή μετείχαν έξι (!) παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Ιωσηφίδης, ο Κούδας, ο Τερζανίδης, ο Σαράφης, ο Αποστολίδης και ο Ασλανίδης. Το παιχνίδι έγινε δύο μέρες αργότερα (11/10) σε ένα κατάμεστο γήπεδο (70.000 θεατές), από τους οποίους οι 25.000 ήταν Έλληνες.

Η Εθνική πήρε πολύτιμη ισοπαλία με 1-1 (Δεληκάρης το γκολ) και στην αναμέτρηση αγωνίστηκαν όλοι οι παίκτες του Δικεφάλου. Ιωσηφίδης, Σαράφης, Τερζανίδης, Κούδας (έχασε τεράστια ευκαιρία στο 67') ξεκίνησαν βασικοί και οι Αποστολίδης - Ασλανίδης μπήκαν σαν αλλαγές.
Μετά από εκείνο το παιχνίδι η Εθνική έφτασε τους 7 βαθμούς και προηγείτο στη βαθμολογία, αλλά είχε γνωρίσει στο 4ο παιχνίδι της στον όμιλο την ήττα στη Βαλέτα από τη Μάλτα με 2-0, μια ήττα που τελικά κόστισε την πρόκριση στην τελική φάση... 

Αμέσως μετά τη λήξη του ματς, εκατοντάδες Έλληνες φίλαθλοι πήδησαν τα κιγκλιδώματα για να βρεθούν κοντά στους παίκτες της ομάδας του Αλκέτα Παναγούλια.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4