Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Οκτωβρίου 2017

Με ξεσπάσματα τού έσπασε το αήττητο! (1981)

Σαν σήμερα στις 25/10/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον πρωτοπόρο και αήττητο ως εκείνη τη μέρα Παναθηναϊκό, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 25.000 θεατές (20.257 εισιτήρια) και χρειάστηκε να περάσουν 57' λεπτά για να βρει δίκτυα ο Δικέφαλος, ο οποίος είχε δύο εκρηκτικά 15λεπτα στο ματς. Το πρώτο στο διάστημα 20'-35' και το δεύτερο από το 45' έως το 60'.
Σε αυτά τα σημεία της αναμέτρησης οι παίκτες του Χάινς Χέερ έχασαν πολλές ευκαιρίες για γκολ, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να κάνει ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του. Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έκανε παιχνίδι ενώ οι Αθηναίοι έπαιξαν παθητικά με σκοπό να πάρουν την ισοπαλία. 

Ο Γερμανός τεχνικός του ΠΑΟΚ, έβαλε πάνω στους Χαραλαμπίδη - Ντόκεν τους Θ. Αποστολίδη - Σίγγα, πάνω στον Γαλάκο τον Γούναρη και μετέτρεψε τον Ιωσηφίδη σε κρυφό κυνηγό από τα αριστερά. 

Η ομάδα είχε τον Στάθη Τριανταφυλλίδη σε εξαιρετική μέρα, και τα ρήγματα που δημιούργησε στα δεξιά ήταν πολλά και μεγάλα. 
Το παλιό ρολόι της Τούμπας σημάδευε το 57ο λεπτό, όταν ο Γούναρης σέντραρε, η άμυνα απομάκρυνε προσωρινά και ο επερχόμενος Ιωσηφίδης με σουτ στην κίνηση υποχρέωσε τον Κωνσταντίνου να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του (αρχική εικόνα)! 

Στο 86' η ομάδα μας κλείδωσε τη νίκη χάρη σε γκολ Κωστίκου με κοντινό σουτ μετά από μπαλιά του Γκουερίνο.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Γεωργόπουλος, Αλαβάντας, Κωστίκος, Κούδας (85' Γκουερίνο), Τριανταφυλλίδης.

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Κυράστας (77' Νικολάε), Καρούλιας, Καψής, Κόβης, Δεληκάρης (52' Κατσιάκος), Λιβαθηνός, Αναστασιάδης, Χαραλαμπίδης, Ντόκεν, Γαλάκος.
Δηλώσεις πρωταγωνιστών: 

Χάινς Χέερ: "Κάναμε την καλύτερη φετινή εμφάνιση. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, γιατί πίστευα ότι γρήγορα θα έρθει το γκολ. Το πρόβλημά μου ήταν να εξουδετερωθούν οι δύο ψηλοί του Παναθηναϊκού. Και αυτό έγινε με τη θαυμάσια απόδοση του Αποστολίδη και την προσφορά στην άμυνα των υπολοίπων παικτών".

Γιώργος Κούδας: "Ήταν δίκαιη και σχετικά εύκολη η νίκη μας, επί ενός αντιπάλου που ήρθε για την ισοπαλία, με ανορθόδοξο όμως τρόπο. Το σκορ το είχε προβλέψει ο κύριος Χέερ".

Γιάννης Γούναρης: "Στις αισιόδοξες και λίγο προκλητικές δηλώσεις των Παναθηναϊκών θα απαντούμε με τις νίκες μας και την απόδοσή μας".

Γιώργος Κωστίκος: "Η νίκη μας θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν αξιοποιούσαμε τις πολύ καλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Πιστεύω ότι και στη συνέχεια θα υπάρχει αυτή η αγάπη του κόσμου για την ομάδα και ότι θα πάμε πολύ καλύτερα".

Κώστας Ιωσηφίδης: "Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πολύ σπουδαία νίκη. Τολμώ και σουτάρω ακόμη και με το δεξί άσχετα αν πολλές φορές η μπάλα πάει απελπιστικά άουτ".
 
Αρίστος Φουντουκίδης: "Κάναμε ένα ωραίο παιχνίδι, αλλά δυστυχώς για τους θεατές αυτό δεν το έκανε και η αντίπαλη ομάδα! Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν παρουσίασε τίποτε, παρά τη διαφήμιση που του γινόταν από τις αθηναϊκές εφημερίδες. Δυστυχώς για αυτούς τα χρήματα δεν κάνουν την ομάδα, αλλά η θέληση. Ο Παναθηναϊκός δεν την έχει και μόνο ζημιά κάνει η διαφήμιση στην ομάδα του Βαρδινογιάννη. 

Για πρώτη φορά τον είδα φέτος και δεν τον περίμενα τόσο χάλια. Αν το σημερινό παιχνίδι είναι αυτό που κάνει κάθε φορά, τότε μοιάζει με μια πολύ μικρή ομάδα! Όσο για τους δικούς μας παίκτες το μόνο που φοβόμουνα ήταν ο κακός τους εαυτός και τίποτε άλλο. 

Αυτόν τον ξεπέρασαν γρήγορα και μετά το πρώτο γκολ συνήλθαμε και παίξαμε σωστά. Τώρα η προσοχή μας μετά το σημερινό θρίαμβο πρέπει να είναι στραμμένη στα επόμενα παιχνίδια". 
Δηλώσεις παικτών Παναθηναϊκού:

Αναστασιάδης: "Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Ήταν όμως χειρότερος από ότι τον ήξερα".

Λιβαθηνός: "Νομίζω ότι δεν πιάσαμε τη γνωστή μας απόδοση και χάσαμε δίκαια, από έναν αντίπαλο που ήταν καλύτερος. Αν αποφεύγαμε ορισμένα λάθη ίσως πετυχαίναμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα".

Κατσιάκος: "Ο ΠΑΟΚ αν και ήταν καλός, σε ένα παιχνίδι που πήγαινε να λήξει ισόπαλο, νίκησε".

Καρούλιας: "Με την απόδοση που είχαμε ήταν επόμενο να χάσουμε αφού ήμασταν πολύ κακοί. Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε και μας πήρε τους δυο βαθμούς".

Γαλάκος: "Δεν παίξαμε καλά γι' αυτό και χάσαμε. Μπορούσαμε όμως να πετύχουμε κάτι καλύτερο".

Καψής: "Δεν πιάσαμε τον ρυθμό μας και τα λάθη μας οδήγησαν στην ήττα".

Πετρόπουλος: "Τον Παναθηναϊκό τον περίμενα καλύτερο αφού έχει πολλές δυνατότητες. Δεν κατάφερε όμως να δώσει ούτε το μισό των δυνατοτήτων του. Τον περίμενα να είναι καλύτερος σε όλες τις γραμμές του, αλλά σε τελική ανάλυση δεν είχε σήμερα αυτό που ζητούσα. 

Τον ΠΑΟΚ δε θέλω να τον κριτικάρω αφού ήταν ο νικητής της συνάντησης. Το παιχνίδι πάντως ήταν μέτριο. Η ομάδα δεν κατάφερε να έχει σωστή συνολική παρουσία. Τίποτε όμως δεν αλλάζει αφού είμαστε ακόμη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε για να φτάσουμε στον επιδιωκόμενο στόχο μας".

Σούρπης: "Ο ΠΑΟΚ πήρε τους δύο βαθμούς αντιμετωπίζοντας έναν Παναθηναϊκό που βρέθηκε σε άσχημη μέρα. Ο ΠΑΟΚ δε θύμισε το μεγάλο όνομα του παρελθόντος του!"

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χάινς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό! 

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο! 

*Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. 

Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ... 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4