Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Οκτωβρίου 2017

Άλλη μια άδικη ήττα στη Λεωφόρο! (1964)

Σαν σήμερα στις 11/10/1964, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, οι παίκτες του Ούγγρου τεχνικού Γκιόργκι Μπαμπολτσάι, προσπάθησαν για το θετικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως να καταφέρουν να το πάρουν... 

Μπροστά σε περισσότερους από 25.000 θεατές και με τον Ιταλό ρέφερι, Μαρτσέλο Ράνγκερ να είναι ο άρχοντας του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ πάλεψε φιλότιμα και μπορούσε να φύγει με βαθμό από την Αθήνα!

Δεν τα κατάφερε, απέναντι σε έναν μετριότατο Παναθηναϊκό, δεχόμενος στο 21' το 1-0 από τον Ανδρέου, ενώ από το 27' συνέχισε να αγωνίζεται με "10" λόγω αποβολής του Νικολαΐδη, ο οποίος σύμφωνα με την άποψη του Ράνγκερ κλώτσησε τον Δομάζο. 

Η ομάδα μας αν και είχε αριθμητικό μειονέκτημα, στην επανάληψη ήταν μια κλάση καλύτερη του Παναθηναϊκού και έχασε στο διάστημα 64'-76' τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Γιώργο Κούδα για να φέρει τον ματς στα ίσα!
Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συχνά σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αντί να γίνει το 1-1, ήρθε το 2-0 στο 82' με κεφαλιά του Παπουτσάκη μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ από το 85' αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Μουσελεμίδης, ο οποίος στο 73' είχε συγκρουστεί με τον σκόρερ του 2ου γκολ της αθηναϊκής ομάδας και αγωνιζόταν για ένα 12λεπτο σφίγγοντας τα δόντια.

Ο Δικέφαλος έβγαλε ψυχή στο συγκεκριμένο ματς, παλεύοντας ως τη λήξη του και το τελικό σκορ τον αδικεί κατάφωρα! Κορυφαίοι του οι: Μουσελεμίδης, Λιτόπουλος, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Κούδας ... 

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Βουτσαράς, Καμάρας, Παπουλίδης, Σούροης, Ανδρέου, Λουκανίδης, Δομάζος, Παπαεμμανουήλ, Παναγιωτίδης, Κομιανίδης, Παπουτσάκης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Ραπτόπουλος, Λιτόπουλος, Μαμόπουλος, Δούκας, Γιακουμής, Κούδας, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Χαραλαμπίδης, Λέανδρος.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. 

Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4