Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Οκτωβρίου 2017

Η πρώτη νίκη με ανατροπή στη Νέα Σμύρνη! (1960)

Σαν σήμερα στις 9/10/1960, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο, για την 4η αγωνιστική του 2ου πρωταθλήματος (1960-1961) από καθιερώσεως της Α' Εθνικής Κατηγορίας...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 7.000 θεατές και η εξέλιξή του ήταν συναρπαστική, με έναν ΠΑΟΚ να εμφανίζεται δυνατός και ιδιαίτερα αποτελεσματικός. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 21' με κεφαλιά ψαράκι του Σαραβάκου, μετά από σέντρα του Μπραουδάκη και με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια...

Ο ΠΑΟΚ του Γιουγκοσλάβου τεχνικού Ζάρκο Μιχαήλοβιτς μπήκε στην επανάληψη πολύ μαχητικά και πέτυχε την ισοφάριση στο 51'. 

Ο Λέανδρος βρήκε τον Χαβανίδη, αυτός σέντραρε προς τον Βασιλειάδη που με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε. Στο 61' η ανατροπή ολοκληρώθηκε με τον Σιδηρόπουλο να εκμεταλλεύεται μπαλιά πάρε βάλε του Λέανδρου.

Στα τελευταία 20 λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν τον Δικέφαλο που άντεξε με καλή αμυντική τακτική και έφυγε από τη Νέα Σμύρνη με το διπλό, το πρώτο της ιστορίας μας σε αυτό το γήπεδο.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Κουρκουβέλας, Καψής, Χρήστου, Καζαντζίδης, Παπολίδης, Μαυρίδης, Αθανασούλας, Γιαννακόπουλος, Σαραβάκος, Χρονόπουλος, Μπραουδάκης.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Γιακουμής, Τασσόπουλος, Γιαννέλος. Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Νικολαΐδης.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. 

Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Στην αρχική εικόνα, μια φάση από το εντός έδρας παιχνίδι μας με τον Ατρόμητο που έγινε στις 15/1/1961, με τον Χαβανίδη να πρωταγωνιστεί! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4