Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Οκτωβρίου 2017

Λύγισε τη Σεβίλλη στην κατάμεστη Τούμπα (1982)


Σαν σήμερα στις 20/10/1982, ο ΠΑΟΚ του Χάινς Χέερ, αντιμετώπισε στην κατάμεστη Τούμπα την ισπανική Σεβίλλη, στο πρώτο παιχνίδι του β' γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, της περιόδου 1982-1983 ...

Ο Δικέφαλος την περίοδο 1982-1983, έχοντας αποκλείσει στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τη γαλλική Σοσό, βρήκε στον δρόμο του την ισπανική Σεβίλλη...

Το πρώτο ματς των δύο ομάδων έγινε σαν σήμερα 20/10/1982, σε μια κατάμεστη Τούμπα (κόπηκαν 37.000 εισιτήρια), και οι παίκτες του Γερμανού Χάινς Χέερ, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στην επανάληψη πήραν μια καθαρή νίκη με 2-0, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο.

Εκείνο το φθινοπωρινό βράδυ, στην Τούμπα έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή από το πρώτο ημίχρονο, αλλά οι περιπτώσεις στις οποίες απείλησε τον Μπούγιο, ήταν λίγες και οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν δεν ήταν από αυτές που χαρακτηρίζονται σαν κλασικές!

Η Σεβίλλη με πολύ αργό ρυθμό στο παιχνίδι της, κλειστή άμυνα και μακρινές μπαλιές για αντεπιθέσεις, είδε στο 49' την Τούμπα να φλέγεται, όταν ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ.
 
Ο Σκαρτάδος εκτέλεσε πλάγιο άουτ άουτ, βρήκε τον Σίγγα ο οποίος με τη σειρά του έστρωσε την μπάλα στον Δημόπουλο και αυτός με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.
 
Στο 60', έπαιξαν το 1-2, Σκαρτάδος και Κωστίκος, με τον τελευταίο να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά, να προλαβαίνει τον Μπούγιο και με δυνατό σουτ να σημειώνει το 2-0!


Στα λεπτά που ακολούθησαν οι Ισπανοί αντέδρασαν, είχαν 2-3 καλές στιγμές, όμως την καλύτερη την είχε ο ΠΑΟΚ! Στο 70ό λεπτό, ο Κούδας τροφοδότησε τον Κωστίκο που έπιασε ένα πολύ δυνατό βολέ, για να τραντάξει η μπάλα το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπούγιο!
Αν σε αυτήν τη φάση γινόταν το 3-0, η ομάδα μας θα αύξανε κατά πολύ τις πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης...

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι Κωστίκος, Αλαβάντας, Κούδας, Ιωσηφίδης, Δημόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Σίγγας, Ιωσηφίδης, Γεωργόπουλος (77' Γκουερίνο), Ψαρράς, Τρίμχολντ, Κούδας, Κωστίκος, Δημόπουλος (81' Βασιλάκος).

Σεβίλλη: Μπούγιο, Νίμο (66' Ρούγα), Κούρο, Μπλάνκο, Άλβαρεζ, Σέρνα, Λόπεζ, Τιντίνιο, Φραντσίθκο, Χουάν Κάρλο, Σέζαρ (67' Μοντέρο).

Εξαιρετική η διαιτησία του Ολλανδού Τσάρλι Κόρβερ...

Δηλώσεις πρωταγωνιστών...

Χάινς Χέερ:
"Γνώριζα, γιατί είχα δει τη Σεβίλλη στην έδρα της, ότι ήταν και είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος. Αν έμπαινε το δοκάρι του Κωστίκου θα γλιτώναμε μερικές λαχτάρες στη ρεβάνς. Κι αυτό αν σκεφτούμε την απόδοση που μπορεί να έχει στην έδρα της.

Το 2-0 είναι ένα αποτέλεσμα σαν να ήταν το 1-0 με τη Σοσό, αλλά νομίζω πως το 3-0 θα ήταν άδικο για τη Σεβίλλη η οποία στάθηκε καλά, κράτησε την μπάλα και ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Η μετακίνηση του Δημόπουλου στο κέντρο και η τοποθέτηση του Κωστίκου στα αριστερά κοντά στη μεσαία γραμμή δεν απέδωσαν όσο περίμενα.

Όταν ο Κωστίκος πήγε στα δεξιά η ομάδα ανέβηκε. Μετά το 1-0 σταθήκαμε τυχεροί, οι Ισπανοί είχαν δύο πολλές καλές ευκαιρίες και ευτυχώς δεν σκόραραν. Η πρόκριση τώρα εξαρτάται από το παιχνίδι που θα κάνει η Σεβίλλη στην έδρα της.

Περισσότερο όμως εξαρτάται από το πώς θα παίξουμε εμείς. Αν η ομάδα παίξει τόσο καλά, όπως έπαιξε στη Γαλλία με τη Σοσό, τότε θα προκριθούμε. Οι περισσότεροι παίκτες μας έπαιξαν καλά με κορυφαίους τους Αλαβάντα - Κωστίκο. Θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτεροι οι Ψαρράς - Γεωργόπουλος".


Γιώργος Κούδας: "Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ιδιαίτερα από εμάς και πετύχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει πάντως να επαναπαυόμαστε σε αυτό. Σάς είπα και χτες ότι η Σεβίλλη είναι μια πολύ καλή ομάδα και αυτή την άποψη δεν την αναθεώρησα
".

Γιώργος Κωστίκος: "Το σημερινό παιχνίδι που ήταν πολύ καλό πιστεύω ότι έδωσε ποιοτικά δείγματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο τελευταία μόνο πίκρες μας έχει δώσει. Νομίζω ότι η πρόκριση είναι δύσκολη υπόθεση. Πρέπει να παίξουμε στην Ισπανία, όσο καλά παίξαμε στη Γαλλία με τη Σοσό. Έτσι μόνο θα σιγουρέψουμε την πρόκρισή μας
".

Χρήστος Δημόπουλος: "Στο πρώτο ημίχρονο δεν τα πήγαμε τόσο καλά. Στο δεύτερο ήμασταν ο ΠΑΟΚ έτσι που μπορεί να παίξει. Μετά το 2-0 πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε αρκεί να αγωνιστούμε στη ρεβάνς με την ίδια σοβαρότητα
".



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4