Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Οκτωβρίου 2017

Παιχνίδι αγγαρεία με το μυαλό στον Ολυμπιακό (2001)

Σαν σήμερα στις 10/10/2001, ο Κυπελλούχος της περασμένης σεζόν ΠΑΟΚ, υποδέχτηκε στο γήπεδο της Επανομής (λόγω έργων στον χλοοτάπητα της Τούμπας) τον Πανελευσινιακό, για την 5η αγωνιστική του 8ου Ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2001-2002...

Στην 60η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2001-02 μετείχαν συνολικά 44 ομάδες (14 Α' εθνικής, 14 Β' εθνικής και 16 Γ' εθνικής κατηγορίας), οι λιγότερες που μετείχαν μεταπολεμικά σε διοργάνωση κυπέλλου. 

Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Στην προκριματική φάση υπήρξαν 11 όμιλοι των 4 ομάδων. 

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε επικεφαλής του 8ου ομίλου στον οποίον συμμετείχαν επίσης οι: Χαλκηδόνα, Πανελευσινιακός, Ολυμπιακός Βόλου.
Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει εκτός έδρας με 0-2 τον Πανελευσινιακό, σε παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του ομίλου μας. 

Ο αγώνας που όπως προαναφέρθηκε έγινε στην Επανομή, ήταν ένα παιχνίδι-αγγαρεία για τους παίκτες του Μπάγεβιτς, καθώς αν και προηγήθηκαν με 2-0, στη συνέχεια χαλάρωσαν ολοκληρωτικά.

Ο λόγος είχε να κάνει με το γεγονός ότι ακολουθούσε αγώνας πρωταθλήματος στην Τούμπα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να καταφέρουν να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να πάρουν έναν απρόβλεπτο βαθμό στη διοργάνωση! 

Ο Δικέφαλος με αρκετούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή του, πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 17' όταν ο Ζαργάνης απέκρουσε με το χέρι τη σέντρα του Λουτσιάνο για να ευστοχήσει από τα 11 μέτρα ο επανεμφανισθείς μετά από καιρό -λόγω τραυματισμού- Νίκος Φρούσος και να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. 

Στο 28' ο Νάστος με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια και άψογη εκτέλεση έγραψε το 2-0, με τον Δικέφαλο να δείχνει πως θα καθαρίσει πολύ εύκολα το παιχνίδι!

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Νεοφώτιστος με άπιαστο σουτ μετά από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακά μας σε εκείνο το παιχνίδι Παπαδόπουλου, για να έρθει στο 55' ο Αλέξης μετά από κάθετη του Τσολάκη να ισοφαρίσει σε 2-2...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Κουλακιώτης, Νάστος, Αντινόλφι (60' Γιασεµή), Κουτσόπουλος (51' Αµπονσά), Ζαβαντίας (69' Βοσκαρίδης), Λουτσιάνο, Φουτσίνι, Καραδήµος, Φρούσος, Σπάσιτς.

Πανελευσινιακός: Μανώλης, Ζαργάνης, Σεροπιάν, Τσολάκης, Αλέξης (63' Αποστολάτος), Καραµπλάκας, Φιλιππής, Μύγας, Νεοφώτιστος (68' Τσαµαδιάς), Μένταν (46' Τσιαούσης), Καραγεώργος.

Δηλώσεις Μπάγεβιτς: "Είχαμε καλές και κακές στιγμές στο παιχνίδι. Αυτό που ήθελα να δω σήμερα το είδα, αλλά δεν ήταν τόσο καλό ώστε να με ικανοποιήσει! Θέλω οι παίκτες να σκέφτονται καλύτερα μέσα στο παιχνίδι και να ενεργούν ανάλογα! 

Δε θέλω να τους κατηγορήσω αλλά ορισμένοι δεν πρέπει να νιώθουν σίγουροι με τη σημερινή απόδοση και την αγωνιστική συμπεριφορά τους. Ο Φρούσος χρειάζεται παιχνίδια και πιστεύω πως πολύ σύντομα θα βρει τον καλό εαυτό του. Είναι νωρίς να μιλήσω για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό." 

* Στην αρχική εικόνα, ο ΠΑΟΚ όπως παρατάχθηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό, για την 2η αγωνιστική του 8ου Ομίλου, στις 13/8/2001.
 
Διακρίνονται (από αριστερά) όρθιοι: Χασιώτης, Πουρλιοτόπουλος, Καφές, Αμπονσά, Ουντέζε, Κουλακιώτης. Καθιστοί: Λουτσιάνο, Χατζηζήσης, Ζαβαντίας, Καραδήμος, Σπάσιτς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4