Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Οκτωβρίου 2017

"Οι ξένοι μάς πιάνουν στον ύπνο!"

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Άγγλο τεχνικό του Δικεφάλου Λες Σάνον, με αφορμή τον αποκλεισμό από τον Ερυθρό Αστέρα και έγινε λίγες μέρες πριν ο ίδιος αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα! 


Ο σπουδαίος προπονητής όπως γράψαμε σε "Ασπρόμαυρη Ιστορία", στις 11/10/1974, μετά το κακό ξεκίνημα της ομάδας εκείνη τη σεζόν, αναχώρησε για την πατρίδα του, αφήνοντας όμως το στίγμα του στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια!

Ο Σάνον λίγες μέρες νωρίτερα έθιξε σε δηλώσεις του ένα ζήτημα που παραμένει στην επιφάνεια ακόμη και στις μέρες μας! Είχε να κάνει με τον άνισο βαθμό ετοιμότητας των ομάδων του Νότου (κυρίως), σε σχέση με αυτόν των ομάδων που παίζουν σε βορειότερα πρωταθλήματα! Συγκεκριμένα είχε δηλώσει:

"Τώρα που η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα δε γίνεται πλέον μόνο τυπικά, αλλά υπάρχει πάντα η δυνατότητα για μια διάκριση, νομίζω πως πρέπει να επισημάνουμε ένα σημαντικό γεγονός και να φροντίσουμε να είμαστε περισσότερο προσαρμοσμένοι στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων των περισσότερων ξένων χωρών. Θέλω να πω ότι οι ελληνικές ομάδες, όπως επίσης και οι ιταλικές, αντιμετωπίζουν ένα πρόσθετο εμπόδιο βγαίνοντας στην Ευρώπη! Έτσι ενώ οι ομάδες των άλλων κρατών που αγωνίζονται στις διάφορες διοργανώσεις έχουν δώσει προηγουμένως πολλούς αγώνες Κυπέλλων και Πρωταθλήματος στις χώρες τους και φυσικά έχουν δέσει κάτω από σοβαρότερα τεστ την ενδεκάδα τους, εμείς μπαίνουμε απευθείας στις μάχες των ευρωπαϊκών αγώνων, πολύ πριν αρχίσει το ελληνικό πρωτάθλημα! Πιστεύω πως αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία στην επίδραση και την ανταγωνιστικότητα των ομάδων μας"

Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε αποκλειστεί από τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος όταν τον αντιμετωπίσαμε εμείς είχε ήδη δώσει 8 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ εμείς ως το πρώτο ματς που έγινε στην Τούμπα στις 18/9/1974, κανένα! 

Φυσικά αυτή δεν ήταν η μοναδική περίπτωση που οι ελληνικές ομάδες παρουσιάστηκαν ανέτοιμες στην Ευρώπη! 
Τα χρόνια πέρασαν, όμως το πρόβλημα παρέμεινε και σε αρκετές περιπτώσεις είδαμε τον ανέτοιμο Δικέφαλο να αποκλείεται ή να δυσκολεύεται από αρκετές υποδεέστερες σε δυναμικότητα ομάδες! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4