Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Οκτωβρίου 2017

Η μέρα που ο Μαγκντί "μάγεψε" τη Λάρισα (1989)


Σαν σήμερα στις 22/10/1989, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΛ στην Τούμπα, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1989-1990 ...

Η προϊστορία των αναμετρήσεών μας με την ΑΕΛ στην Τούμπα γέρνει ξεκάθαρα προς την πλευρά μας...

Συνολικά η ομάδα του κάμπου έχει πάρει στην Τούμπα δύο διπλά, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος του κειμένου πώς σημειώθηκαν.

Σαν σήμερα λοιπόν στις 22/10/1989, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την ΑΕΛ στην Τούμπα, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 18.000 θεατές (15.878 τα εισιτήρια) για την 6η αγωνιστική, του πρωταθλήματος της περιόδου 1989-1990.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό με αυτογκόλ του Μπάραν, που μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Μπορμπόκης από τα δεξιά, στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Μιχαήλ, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του!

Στο 28ο λεπτό, ο Σκαρτάδος μπήκε στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ σημείωσε το 2-0, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπορμπόκης έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για το 3-0, όταν ο Μιχαήλ αρχικά και ο Αγορογιάννης στη συνέχεια (πάνω στη γραμμή), γλίτωσαν την ομάδα τους από μια τρίτη παραβίαση!

Αυτό όμως συνέβη στο 47ο λεπτό, με δράστη τον Μάικ Σμολ, που αφού απέφυγε τον Αγορογιάννη, πλάσαρε εύστοχα τον Μιχαήλ!
 
Οι φιλοξενούμενοι επιθετικά ήταν ... εξαφανισμένοι και μόνο στο 73ο λεπτό χρειάστηκε η επέμβαση του Γκιτσιούδη σε σουτ του Ντραγκόλιεφ. Νωρίτερα, στο 58', ο Μπορμπόκης είδε τον Μιχαήλ να αποκρούσει πολύ δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του...

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Μαγκντί (καλύτερος του γηπέδου), Μπορμπόκης, Αλεξούλης, Σμολ.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης, Λαγωνίδης, Σκαρτάδος (53΄Μήτογλου), Μοπρμπόκης, Σμολ, Μαγκντί, Λεοντιάδης.

ΑΕΛ: Μιχαήλ, Κυριλίδης, Κολομητρούσης, Αγορογιάννης (Παπαντωνίου), Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Τσιμπίνης, Κάρας, Μπάραν, Ντραγκόλοφ, Βαλαώρας.

 
 
 * Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.

* Στην παρακάτω photo, οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1989-1990.


....................................................................

Το πρώτο από τα δύο διπλά της ΑΕΛ, σημειώθηκε τη σεζόν 1995-1996, με 2-3, όταν ένας ...πονόψυχος ΠΑΟΚ της χαρίζει την πολυπόθητη νίκη, αλλά τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων (νίκη της Παναχαϊκής επί της Καλαμάτας) δεν βολεύουν τους Θεσσαλούς που αποχαιρετούν την κατηγορία, στην οποία θα επανέλθουν δέκα χρόνια μετά...

Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ Μπένγκτσον και του αείμνηστου αμυντικού της ΑΕΛ (και πρώην του ΠΑΟΚ) Γιώργου Μητσιμπόνα μετά το ματς...

Μπένγκτσον: «Ντρέπομαι για τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες μου στο δεύτερο ημίχρονο...» (σ.σ. μετά από εισήγηση του γενικού αρχηγού Κούλη Αποστολίδη επεβλήθη στους παίκτες πρόστιμο 500.000 δραχμών...)

Μητσιμπόνας: «Έχουμε ξεφτιλιστεί. Παρακαλούσαμε τους παίκτες του ΠΑΟΚ για να κερδίσουμε... Τα παιδιά του ΠΑΟΚ μας έδωσαν το παιχνίδι και εμείς δεν μπορέσαμε να σωθούμε... Καλά να πάθουμε οι μ...κες !»

Κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ (αδιευκρίνιστο ποιος...), είπε σε δημοσιογράφο: «Σπάραξε η καρδιά μας... δεν αντέχαμε το κλάμα των παιδιών της Λάρισας... πώς να παίξεις έτσι...». Το δεύτερο διπλό ήρθε τη σεζόν 2006-2007 με 1-3 ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4