Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Οκτωβρίου 2017

Ισοπαλία .. ελέω Λεβογιάννη! (1971)

Σαν σήμερα στις 10/10/1971, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Εθνικό στον Πειραιά, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, όμως ο διαιτητής Λεβογιάννης (γνωστή σφυρίχτρα της εποχής) κατάφερε να εκνευρίσει τους πάντες... 

Πόσες φορές έχετε δει κάποιον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι και να υποδεικνύει οφ σάιντ και ο ρέφερι να τον αγνοεί;

Ελάχιστες σίγουρα! Θύμα μιας τέτοιας απόφασης έπεσε σαν σήμερα στις 10/10/1971 ο ΠΑΟΚ, που αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό Πειραιώς. 

Ο ΠΑΟΚ, μπροστά σε 10.000 θεατές πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ήταν η ομάδα που έφτιαχνε φάσεις και απειλούσε, όμως ο διαιτητής Λεβογιάννης με τα σφυρίγματά του προσπάθησε και πέτυχε να εκνευρίσει όχι μόνο τον κόσμου του Δικεφάλου που βρέθηκε στο γήπεδο, αλλά και την ομάδα!
Αποκορύφωμα των αποφάσεών του ήταν η κατακύρωση του γκολ που σημείωσε στο 29' ο Κρητικόπουλος από εμφανή θέση οφ σάιντ, με τον βοηθό να το υποδεικνύει και τον Λεβογιάννη να δείχνει τη σέντρα...

Παρά την κόντρα διαιτησία, η ομάδα μας έχασε τρεις εκπληκτικές ευκαιρίες, θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά αρκέστηκε στο 1-1.

Η ισοφάριση ήρθε στο 59' με αυτογκόλ του Κρεμμύδα, που δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη σέντρα του Ασλανίδη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αρβανίτη.
Οι συνθέσεις:

Εθνικός: Αρβανίτης, Μουτάφης, Τούντας, Ελευθεριάδης, Κρεμμύδας, Κουρομιχελάκης, Χατζηιωάννογλου, Σεραφείδης, Κρητικόπουλος, Χατζηιωαννίδης (72' Κρητικός), Κονταξής.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Κούδας, Σαράφης, Αποστολίδης, Μπέλλης, Ασλανίδης.

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4