Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Οκτωβρίου 2017

Πάλεψε, αλλά δεν απέφυγε την ήττα! (1999)

Σαν σήμερα στις 21/10/1999, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα την πορτογαλική Μπενφίκα στα πλαίσια του 1ου αγώνα του 2ου γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, της περιόδου 1999-2000...

Ο Δικέφαλος, με τον Άρη Χάαν στον πάγκο του, στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης είχε αποκλείσει την Λοκομοτίβ Τιφλίδας με δύο νίκες. 0-7 στην Τιφλίδα και 2-0 στην Τούμπα!
Σαν σήμερα στις 21/10/1999, έγινε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων, σε μια κατάμεστη Τούμπα (28.008 τα εισιτήρια), και η Μπενφίκα είχε κερδίσει με 2-1...

Το σκορ άνοιξε στο 68' ο Νούνο Γκόμεζ για να ισοφαρίσει στο 89' με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Κώστας Φραντζέσκος. Ωστόσο οι Πορτογάλοι πέτυχαν στο επόμενο λεπτό το 1-2 με τον Ρονάλντο Γκιάρο (γνωστός από τη θητεία του στο συμπολίτη) και ψαλίδισαν τις ελπίδες του Δικεφάλου για πρόκριση...
Στο 84' ο Μαραγκός χτύπησε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ντόλμπεργκ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού του Ένκε! 

Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Χάαν πέρασε τον Φραντζέσκο στη θέση του Σάμπρι με τον Αιγύπτιο να δυσανασχετεί, την κερκίδα να παίρνει το μέρος του και να ξεσηκώνεται κατά του Ολλανδού τεχνικού! 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ελβετός Ντίτερ Σοκ που απέβαλε στην επανάληψη -στο 60'- τον Γιώργο Γεωργιάδη (χτύπησε τον Μπάστο εκτός φάσης, απερίσκεπτη ενέργεια), αφήνοντας τον Δικέφαλο με 10 παίκτες.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ ('Αρι Χάαν): Κόβιτς, Τετράτζε (53' Μπάντοβιτς, αναγκαστική αλλαγή), Κατσαμπής, Βενετίδης, Ντόλμπεργκ, Μαχαιρίδης, Γεωργιάδης, Νάγκμπε, Φρούσος (73΄Βελής), Μαραγκός, Σάμπρι, (83' Φραντζέσκος).

Μπενφίκα (Γιουπ Χάινκες): Ένκε, Οκουνόβο (46' Μπάστο), Ρονάλντο, Κολάδο, Μαδέιρα, Κανταούροφ, Πομπόρσκι (46' Ρουίζ), Μανίς, Νούνιες, Γκόμεζ, Ζοάο Πίντο.

Το παρόν στην Τούμπα είχαν δώσει περίπου 200 Πορτογάλοι που μπήκαν στη Θύρα 2, ενώ θυμόμαστε την χαρακτηριστική φυσιογνωμία οπαδού της Μπενφίκα, που λόγω της μακριάς γενειάδας του και της ομοιότητάς του με τον πρώην αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, έγινε σύνθημα...

Μετά το ματς ο τεχνικός του Δικεφάλου είχε δηλώσει: "Είναι δύσκολο να βρούμε λόγια να μιλήσουμε γι' αυτό το παιχνίδι. Μέχρι τη στιγμή της αποβολής μια ομάδα έπαιζε στο γήπεδο και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ. 

Όλα γινόταν σωστά εκτός από το γκολ που δεν ερχόταν! Η κόκκινη άλλαξε τη ροή του ματς, αφού για ένα διάστημα ήμασταν άνω κάτω, με συνέπεια να δεχτούμε το γκολ από τον Γκόμεζ. Όταν προσαρμοστήκαμε παίξαμε καλύτερα και δίκαια ισοφαρίσαμε. Με πίκραναν τα τελευταία λεπτά του αγώνα".

Ο Χάαν μετέφερε πως ο τεχνικός των Πορτογάλων (Χάινκες) του είχε πει πως στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ, ενώ μιλώντας για τις αλλαγές σχολίασε: "Συνήθως γίνονται με στόχο να φρεσκάρουμε την ομάδα, αλλά μερικές φορές επειδή κάποιους παίκτες τους εγκαταλείπουν οι δυνάμεις τους (Σάμπρι). 

Ετοίμαζα αλλαγή του Γεωργιάδη με τον Βαλέντσια, αλλά με πρόλαβε η αποβολή. Το 1-2 κάνει την αποστολή μας δύσκολη, όμως ο προπονητής της Μπενφίκα δεν θα πρέπει να είναι ήρεμος στη ρεβάνς (προφητικό σχόλιο!)".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4