Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ με Μπορμπόκη! (1988)

Σαν σήμερα στις 2/10/1988, λίγες μέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι με τη Νάπολι, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1988-1989...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 75.000 θεατές (74.232 τα εισιτήρια), επί εποχής ... Κοσκωτά, κατάφερε και πήρε παλικαρίσιο διπλό, χάρη σε έναν ζογκλερικό του Στέφανου Μπορμπόκη στο 56ο λεπτό του παιχνιδιού.
 
Η φάση ξεκίνησε από προσπάθεια του Φερνάντο στο κέντρο, ο Βραζιλιάνος έβγαλε στα αριστερά τον Αλεξανδρίδη που σέντραρε στην καρδιά της άμυνας και εκεί ο Μπορμπόκης με δύσκολο τελείωμα έγραψε το 0-1.




Το παιχνίδι ήταν νευρικό, δυνατό σε πολλές στιγμές του, οι παίκτες μας δε μάσησαν ούτε από την κερκίδα ούτε από τα σφυρίγματα του Χαρλαβάνη, που φρόντισε να αφήσει τον ΠΑΟΚ να τελειώσει το ματς με εννιά.
 
Απέβαλε στο 40' τους Λαγωνίδη - Φούνες για μια κοκορομαχία τους (αυστηρή η κόκκινη και για τους δύο) και στο 81' τον Καραγεωργίου με δεύτερη κίτρινη, θεωρώντας πως ο παίκτης μας καθυστερούσε να εκτελέσει το πλάγιο!

Οι καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων στο ματς ήταν ένα δοκάρι του Τσιαντάκη στο 43' και μια κεφαλιά του Μουστακίδη στο 57', ενώ ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη και μετά το 0-1 ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις, χάνοντας τρεις ευκαιρίες με τον κορυφαίο παίκτη μας (Καρασαββίδης) στο 58', 77' και 78'. 

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες να πανηγυρίζουν ένα σημαντικό διπλό, με τον κόσμο της ομάδας που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ να ... ξεσαλώνει!
 
Δύο μέρες μετά το παιχνίδι, οι παράγοντες του Ολυμπιακού μη αντέχοντας την ταπείνωση και μη μπορώντας να καταπιούν την ήττα, ζήτησαν από την ΕΠΟ την ... επανάληψη του αγώνα, στηριζόμενοι σε πραγματικά αστεία επιχειρήματα!
Από τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ! Διακρίνονται οι Λεοντιάδης, Σμολ, Καρασαββίδης, Αλεξανδρίδης, Μπορμπόκης, Μαυρέας.

Έτσι υπέβαλαν ένσταση κακής διαιτησίας, φυσικά το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς εκείνες τις σεζόν δεν φτουρούσαν στην ομοσπονδία! Ίσως αν γινόταν το αίτημα καμιά εικοσαετία αργότερα να είχε τύχη!

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ...
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ταληκριάδης, Παχατουρίδης, Μπανιώτης (50' Χατζίδης), Τσαλουχίδης, Καλταβερίδης (46' Σαββίδης), Τσιαντάκης, Κωφίδης, Φούνες, Ντέταρι, Μουστακίδης. 

ΠΑΟΚ: Γκιιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης (82' Σμολ), Τσουρέλας, Καρασαββίδης, Φερνάντο (57' Λεοντιάδης), Αλεξανδρίδης.

Δηλώσεις προπονητών:

Γιάτσεκ Γκμοχ: "Δεν υπάρχει δικαιολογία δεν έχω να πω τίποτε! Δεν αξίζαμε σήμερα γι' αυτόν τον κόσμο που ήρθε να μας συμπαρασταθεί. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, φταίω εγώ, φταίμε όλοι".

Ρίνους Ίσραελ: "Είχαμε πολύ καλή οργάνωση, παίξαμε ήρεμα, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Έπρεπε να νικήσουμε με 3-1. Για τον ολυμπιακό θετικό στοιχείο ήταν η παρουσία του Ντέταρι που έδειξε την κλάση του".
Και ενώ κατά τη διάρκεια του 90λεπτου η κατάσταση στις κερκίδες αλλά και στους πάγκους των δύο ομάδων, ήταν καλή, απίστευτα πράγματα ακολούθησαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης! 

Όπως έγραψε ο Χαρλαβάνης, ο μετέπειτα τρόφιμος των φυλακών, Γιώργος Κοσκωτάς, τον αποκάλεσε γελοίο υποκείμενο την ώρα που ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, ο ... Γιάννης Γούναρης, τον κλώτσησε στην γάμπα. 
Εκτός ΟΑΚΑ, οι ... πικραμένοι οπαδοί των γηπεδούχων έβαλαν φωτιά σε παρακείμενη έκταση με χόρτα και θάμνους, ενώ κάηκαν και αυτοκίνητα την ώρα που μέσα στο γήπεδο ο κόσμος του ΠΑΟΚ γλεντούσε το διπλό! 
* Το ένα κομμάτι από το κάτω πέταλο του ΟΑΚΑ ήταν κλειστό, καθώς την επόμενη μέρα θα δινόταν εκεί μεγάλη συναυλία για τη Διεθνή Αμνηστία! Παρόλα αυτά πάντως τα 74.232 εισιτήρια μαρτυρούν πως στο υπόλοιπο γήπεδο επικρατούσε το αδιαχώρητο! 

* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά, ειδικά το διπλό στον Ολυμπιακό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4