Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Οκτωβρίου 2017

Κλασικό στριπτίζ του Ολυμπιακού στην Τούμπα (1986)

http://
Σαν σήμερα στις 5/10/1986, 45.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, κατέκλυσαν κάθε γωνία της Τούμπας (40.718 εισιτήρια!) για να δουν τον Δικέφαλο να κερδίζει για πολλοστή συνεχόμενη φορά την ομάδα από τον Πειραιά ...

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και ο Δικέφαλος όχι απλά κέρδισε, αλλά διέλυσε τον Ολυμπιακό, με το τελικό 4-1 να αδικεί κατάφωρα την ομάδα του Ολλανδού Τάις Λίμπερεχτς, που θα μπορούσε να πετύχει μια ακόμη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη!

Με τους δύο δαιμόνιους εξτρέμ (Αλεξανδρίδη - Μπορμπόκη) να κάνουν παπάδες στις πτέρυγες, η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν σε μια μόνιμη τρικυμία! Όσοι ήμασταν στο ματς θυμόμαστε τις πάρα πολλές επελάσεις των συγκεκριμένων παικτών που σκόρπιζαν φρενίτιδα ενθουσιασμού στην κατάμεστη καυτή Τούμπα!

Η πρόθεση των φιλοξενούμενων φάνηκε από το 1ο λεπτό. Να πάρουν το Χ και να φύγουν πανηγυρίζοντας από μια έδρα που ήταν ο μόνιμος εφιάλτης τους. Μια έδρα από την οποία γενιές παικτών έφυγαν χωρίς να γευτούν τη νίκη!

Επί 23 ολόκληρα χρόνια, από το 1969 έως το 1992, η νίκη του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο πιο ακλόνητος άσος στο δελτίο προγνωστικών ποδοσφαίρου για όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης. Αυτό από μόνο του τα λέει ΟΛΑ...

Το τι θα βλέπαμε εκείνο το ηλιόλουστο κυριακάτικο απόγευμα φάνηκε από την αρχή... Μόλις στο 2' κεφαλιά του Μπανιώτη μετά από σέντρα του Βασιλάκου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αρβανίτη. Στο 14' ο Στέφανος Μπορμπόκης τρίπλαρε τον Τόγια, πάσαρε στον Βασιλάκο που ετοιμάστηκε να πανηγυρίσει το 1-0.

Ο Μπάριος ξεφύτρωσε στην πλάτη του και πρόλαβε διώχνοντας σε κόρνερ, λυτρώνοντας προσωρινά όμως την ομάδα του.

Το κόρνερ το εκτέλεσε ο Μπορμπόκης, ο Χάρης Μπανιώτης σηκώθηκε στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και με παλικαρίσια κεφαλιά άνοιξε λογαριασμό (αρχική photo).

 
Αμέσως μετά, εντελώς αναίτια, μπήκε στην "4" μια διμοιρία ΜΑΤ και άρχισαν να χτυπάνε όποιον έβρισκαν μπροστά τους!

Ακολούθησε γενικός ξεσηκωμός κατά της αστυνομίας, ο Χάρης Σαββίδης τα έβαλε με τον υπεύθυνο, ο κόσμος τα έβαλε με τον Σαββίδη τον οποίον θεώρησαν υπεύθυνο για την εισβολή.

Οπαδοί συνελήφθησαν, κάποιοι άλλοι τραυματίστηκαν, η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ευτυχώς η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο κεντούσε και σταδιακά τα πνεύματα ηρέμησαν!

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σκαρτάδος ανατράπηκε και το πέναλτι που παραχώρησε ο Βασάρας το εκτέλεσε ο παθών για να γίνει το 2-0.

Και αν αυτό το πέναλτι ήταν πεντακάθαρο, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για αυτό που δόθηκε σε ανατροπή που δεν έγινε ποτέ από τον Ψαρρά στον Αναστόπουλο (μαρκάρισμα ώμο με ώμο), από το οποίο προήλθε το 2-1 στο 27'.

H χαρά τους κράτησε μόλις 4 λεπτά. Ο Παπαϊωάννου σέντραρε από τα αριστερά, ο Αλεξανδρίδης πήγε να μπει στη φάση και ο Τόγιας που ακολουθούσε, μην έχοντας και πολλές επιλογές, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με ζηλευτή κεφαλιά.

Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στο 59ο λεπτό με τον Παπαϊωάννου που πήρε την πάσα του Αλεξανδρίδη και εκτέλεσε τον Αρβανίτη με ωραίο γωνιακό σουτ από το ύψος του πέναλτι περίπου... Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έμεινε με "10", λόγω αποβολής του Ζελελίδη.

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Μπορμπόκης, Αλεξανδρίδης, Παπαϊωάννου, Μπανιώτης, ενώ από τον ... "λίγο" Ολυμπιακό εκείνης της μέρας ξεχώρισε ο Κωστίκος, ο οποίος φυσικά αποδοκιμάστηκε όταν εμφανίστηκε στην Τούμπα με την ερυθρόλευκη φανέλα ...

Ο κατάσκοπος του Άγιαξ που βρέθηκε στο γήπεδο σχολίασε: "Σήμερα είδα να υπάρχει στο γήπεδο μόνο μια ομάδα. Ο Λίμπρεχτς έκανε τον ΠΑΟΚ μια μικρή Φέγενορντ".
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Τερζής, Τσουρέλας, Μαλιούφας, Ψαρράς, Μπανιώτης (77' Γιούρισιτς), Μαυρομάτης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Βασιλάκος (64' Καραγεωργίου), Παπαϊωάννου, Αλεξενδρίδης.

Ολυμπιακός: Αρβανίτης, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης (26' Ζελελίδης), Τόγιας, Αλεξίου, Σεμερτζίδης (60' Βαΐτσης), Παπαχρήστου, Μπάριος, Μητρόπουλος, Αναστόπουλος, Κωστίκος.



* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1986-1987 τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας σε 30 ματς, 14 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Πέτυχε 39 τέρματα δεχόμενος 23, ενώ λόγω απεργίας στο τέλος της χρονιάς μηδενίστηκε σε τρία παιχνίδια (-6 βαθμοί)

* Εκείνη τη χρονιά ο θαυμαστός κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεδιπλώθηκε σε όλο του το μεγαλείο από την 1η κιόλας αγωνιστική... Είχαμε απανωτές απεργίες, στην αρχή οι ποδοσφαιριστές, ακολούθησαν οι ... διαιτητές και στο τέλος οι ίδιες οι ΠΑΕ! Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, το πρωτάθλημα διακόπηκε 8 φορές!

* Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, τον Μάιο του 1987, 12 ΠΑΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία, δεν ακολούθησαν μόνο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος, με κύριο αίτημα να δοθούν ποσοστά ή επιχορήγηση από τα έσοδα του ΠΡΟ-ΠΟ στις ΠΑΕ και να διαγραφούν χρέη προς ΙΚΑ και Δημόσιο. 

Τα σωματεία τελικά δικαιώθηκαν (μαζί φυσικά και οι απεργοσπάστες!), ο μόνος που την πλήρωσε ήταν ο ΠΑΟΚ που από τη 2η θέση κατρακύλησε στην 5η και όπως προαναφέραμε έχασε το τρένο της Ευρώπης...

* Εκτός από τους μείον βαθμούς δεν έλειψαν μέσα στη σεζόν και οι τιμωρίες της έδρας μας! 

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε 3 συνεχόμενα ματς στα οποία ήταν γηπεδούχος σε ουδέτερο γήπεδο, πληρώνοντας το συμβάν στη Λάρισα με τον τραγικό και απίστευτο (με τον τρόπο που έγινε) χαμό του καθηγητή Χαράλαμπου Μπλιώνα! 

Ήταν τα ματς με Απόλλωνα Καλαμαριάς (1-1 στα ... Χανιά!), με ΟΦΗ (2-0 στη Λεβαδειά) και με Βέροια (0-0 στα Τρίκαλα, μετά από δύο αναβολές!)...

Τα παιχνίδια που δεν αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ ήταν:

24/5/1987, 28η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Διαγόρας Ρόδου (δεν κατέβηκαν αμφότερες οι ομάδες, ... μηδενίστηκαν και αφαιρέθηκαν από 2 βαθμοί).

31/5/1987, 29η αγωνιστική: Πανιώνιος ΠΑΟΚ 2-0 άνευ αγώνος (δεν κατέβηκε ΠΑΟΚ που ... μηδενίστηκε και του αφαιρέθηκαν 2 βαθμοί).

7/6/1987, 30ή αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ (δεν κατέβηκαν αμφότερες οι ομάδες, ... μηδενίστηκαν και αφαιρέθηκαν από 2 βαθμοί).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4