Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Οκτωβρίου 2017

Με επίθεση φωτιά διέλυσε την Προοδευτική! (1970)

Σαν σήμερα στις 4/10/1970, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την Προοδευτική με το εντυπωσιακό 6-3, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1970-1971...

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπροστά σε 10.000 θεατές (9.530 τα εισιτήρια) υπό τις οδηγίες του Ιβάν Χόρβατ έβγαζε φωτιές στο γήπεδο σκοράροντας έξι φορές στην εστία του Οικονόμου, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους μεσοεπιθετικούς του και ιδιαίτερα τους Μαντζουράκη - Κούδα που γοήτευσαν... 

Η καλή μέρα από το πρωί ... φαίνεται και μόλις στο 1' Παρίδης - Ασλανίδης συνδυάστηκαν, ο τελευταίος βρήκε τον Μαντζουράκη που με ξαφνικό δυνατό σουτ, άνοιξε λογαριασμό.
Στο 15' ο Κούδας εκμεταλλεύεται την απόκρουση του Οικονόμου σε σέντρα του Ασλανίδη και με μακρινό σουτ ανεβάζει τον δείκτη του σκορ σε 2-0. 

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 19' με τον Καλλή, μετά από ολιγωρία της άμυνάς μας σε εκτέλεση φάουλ που χτυπήθηκε με πάσα.

Στο 26΄ο Κούδας δίνει μπαλιά πάρε - βάλε στον Παρίδη για το 3-1 και στο 40' ο Γκλέζος μειώνει σκοράροντας με παρόμοιο τρόπο που σημειώθηκε το πρώτο γκολ της ομάδας του Κορυδαλλού. 

Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις τρία λεπτά, γιατί στο 43' ο Σαράφης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ασλανίδη διαμόρφωσε το 4-2.
Στο 61' μετά από σέντρα του Παρίδη, ο Γκλέζος με αυτογκόλ πέτυχε το 5-2, στο 65' ο Ρουμπάνης το 5-3 για να κλείσει ο χορός των γκολ στο 72' από τον παίκτη που τον άνοιξε (Μαντζουράκης), μετά από ωραία προσπάθεια και εξαιρετικό τελείωμα. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Γούναρης, Κοντογιώργος, Παπαδόπουλος, Μπέλλης, Βέργος, Ασλανίδης, Σαράφης, Κούδας, Μαντζουράκης, Παρίδης.

Προοδευτική: Οικονόμου, Σκριβάνος, Πανουσάκης, Γκλέζος, Σπετσέρης, Νικολακάκος (70' Σπετσαρίας), Καλλής, Σκούφος, Μπουρδαμής, Μπαρμπαλιάς, Μπέσσης (30' Ρουμπάνης).

* Στην αρχική photo o Σταύρος Σαράφης σημειώνει στο 43' το 4ο γκολ του ΠΑΟΚ με κεφαλιά. Δεξιά διακρίνεται ο Δημήτρης Παρίδης να ετοιμάζεται να πανηγυρίσει, καθώς γνώριζε την κατάληξη που είχαν συνήθως οι κεφαλιές του "Καίσαρα"!

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 68 βαθμούς, 38-32 τέρματα, 12 νίκες - 10 ισοπαλίες - 12 ήττες, έχοντας στον πάγκο του στα πρώτα 14 ματς τον Χόρβατ, σε 5 τον Γιώργο Χασιώτη για να έρθει στη συνέχεια ο Λες Σάνον (15 παιχνίδια, αλλά τρεις συνεχόμενες σεζόν στα χρόνια που ακολούθησαν!)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4